BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Urla işçisinin bayram günü 400 işçi için toplu sözleşme a...

Urla işçisinin bayram günü 400 işçi için toplu sözleşme adımı atıldı

Urla Belediyesi bünyesinde çalışan 400 taşeron işçinin sendikalaşma süreci ve toplu sözleşmesi için ilk adım atıldı

0Yorumlar
Urla işçisinin bayram günü 400 işçi için toplu sözleşme adımı atıldı
Urla Belediyesi bünyesinde çalışan 400 taşeron işçinin sendikalaşma süreci ve toplu sözleşmesi için ilk adım atıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Sendika yöneticileri, çalışan işçiler, aileleri ve yakınları Belediye önünde düzenledikleri törende marşlar söyledi, halaylar çekerek taşeron işçilerin sendikalaşma sürecini kutladı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a “Yaşasın işçi emekçi dostu Urla Belediye Başkanı Sibel Başkan. Seçimden sonra yaptığımız görüşmelerin arkasında durdu” dedi. Emektar işçilerin bayram gününe, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, GENEL-İŞ Genel Sekreteri Cafer Konca, DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK- GENEL İŞ Sendikası İzmir 4. Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, CHP İlçe Başkanı Bahri Yalaz ve Meclis Üyeleri  katıldı.

ALMANYA’DAN URLA’YA GELDİ

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Almanya’da dört gün süren uluslararası toplantının ardından bu güzel olayı kutlamak için Urla’ya geldiğini söyledi. Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın ilçesinden Türkiye’ye yayılacak aydınlık bir meşale yaktığını söyledi. Ayrıca Kani Beko sürece çok büyük katkısı olan 22. dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları'na da çok teşekkür etti. Kani Beko konuşmasına şöyle devam etti: “Sibel Başkanımız mükemmel bir işe imza attı. Onun bu başarısını dört günlük Almanya toplantılarında anlattım. Merkel ile görüştüğümüzde de Urla’daki işçilerin artık sendikalı olacağını söyledim. Çok sevindiler ve Başkanımız başta olmak üzere hepinize Merkel’den selamlar getirdim. Sizler kendinize güvenin ve inanın. Yaşasın işçiler, yaşasın Urla Belediye Başkanım”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko; Türkiye’nin üreten işçilerin emekleri üzerinde inşa edileceğini de hatırlattı, “Emektar işçilerimiz hepinize selam olsun. Herşeyin mimarı sizlersiniz. 8 Mart’ı siz yarattınız, 1 Mayıs’ı siz yarattınız, biz ise Mustafa Kemal’e ne söz verdiysek onu arkasında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Biz ayağa kalkalım. Mustafa Kemal Atatürk için, Kemal Türker için, Uğur Mumcu için, Kadınlarımız için, Hasan Tahsin için ve Türkiye Cumhuriyeti için ayağa kalkalım” dedi.



“BENDE EMEKÇİ ÇOCUĞUYUM”

Üç yıl önce göreve geldiğinde taşeron işçilerin sendikalaşması için DİSK yöneticileri ile görüşlerini paylaştığını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu süreci başlatmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Kendisinin de emekçi- işçi çocuğu olduğunu söyleyen Uyar; “Emeğin en yüce değer olduğunu gayet iyi bilirim. Buradaki herkesin ailesi benim ailem, herkesin çocuğu da benim çocuğumdur” dedi.

Başkan Uyar, belediyenin ilk yıllarındaki mali tablosuna bakarak kendisinin maaş bile ödeyemeceğini iddia edenleri hatırlatarak şöyle konuştu:

“İlk maaşları ödediğimiz günkü ağlamamı hiç unutmuyorum. O çok büyük onur ve gururdu. Çünkü o emeğe verilen bir değerdir. Şimdi herkes diyor ki Urla çok güzelleşti. Urla bizimle, emektar işçimizle güzelleşti.  Enginar festivalimiz vardı. Çok yoğun geçen bir üç gündü. O üç günde her birim Kültür Birimi oldu. Çünkü o bizim festivalimiz. Biz burada artık “BİZ” demeyi biliyoruz. İşçimiz bize inanıyor, bizde onlara inanıyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak, çöp toplamak değildir. Bu ekibin belli sıkıntıları vardı. Bugün onlardan birini çözdük. Ve bir gün inşallah burada hep beraber kadroyu kutlayacağız. Ben bugün burada Belediye Başkanı olarak konuşuyorsam bunu laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum.”

BAŞKAN İŞÇİLERİNDEN SÖZ ALDI

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar törende kendisine büyük destek veren işçilerinden, Cumhuriyet’e, Atatürk’e, 19 Mayıs’a sahip çıkma sözü de aldı. GENEL- İŞ Sendikası Genel Sekreteri Cafer Konca yaptığı konuşmada, İşçilerin mücadelesinin hiç bitmeyeceğini söyledi, “Bu ülkeyi aydınlığa çıkaracak olan işçilerdir. Bu mücadelenin çitasını Urla’da yükselteceğimize inanıyorum” dedi. Örgütlenmeyi yöneten 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener ise: “Arkadaşlar yolumuz uzun. Beraber mücadele etmeyi bırakmayacağız. Bu kutlu gün bizim için başlangıçtır. Bizler sizlerle her zaman yan yana kol kola olmaya devam edeceğiz. Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

43 dakika önce

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

1 saat önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

2 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

2 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

2 saat önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

3 saat önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

3 saat önce

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

16 saat önce

İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...

16 saat önce

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

17 saat önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

18 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

19 saat önce