Uşak’ta esnaftan iktidara tepki: Gücümüz kalmadı!
Koronavirüse karşı alınan kısıtlama kararları nedeniyle esnaf zor günler geçiriyor. Uşak’ta esnaf, kafe ve restoranların Ramazan’da 1 ay süreyle sadece paket servis olarak hizmet vereceğini hatırlatarak karara tepki gösterdi.
Türkiye’de Covid-19 vakaları her geçen gün artarken, kafe ve restoranlar Ramazan ayında 1 ay süreyle yine sadece paket servis ve gel-al olarak hizmet verecek. Uşak’ta esnaflar alınan bu kararı protesto etmek için Tiritoğlu Parkı’nda bir araya geldi.
Uşak Esnaf Meclisi adına müzisyen Suat Aygün, hizmet sektörü çalışanları olarak çok zor durumda olduklarını söyledi. İşyerlerinin bir yıldır kapalı olmasına rağmen tüm giderlerinin artarak devam ettiğini belirten Aygün, “Alınteri ile çalışanlar açlığa mahkum edildi. Birçok müzisyen arkadaşımız intihar etti. Yurt işletmecileri ve çalışanlar vergilerini tıkır tıkır ödedikleri halde hiçbir destek alamadılar” dedi.
En çok ihtiyaç duydukları anda meslek odalarının aidat toplama peşine düştüğünü söyleyen Aygün, “Evimize ekmek götürmenin derdindeyiz. Bu bedelleri ödedik de pandemi bitti mi? Hayır! İktidar partisinin kendi kongrelerini mitinge döndürmesiyle pandemi mücadelesinin ciddiyeti kalmadı ve Covid-19 yeniden patladı. Sağlık Bakanlığı virüse yakalanmayın diye twit atmaktan iş yapmaz hale geldi. Aşı desen yılan hikayesine döndü” diye konuştu.
İktidarın halkın sağlığını düşünmediğini vurgulayan Aygün, “İktidar halkın geçimini yok sayıyor. Şimdi yine kapanma yapılacak. Sorumsuz hükümet görevlileri yüzünden virüsün cezasını daha fazla çekecek gücümüz kalmadı. Artık buna dur demeliyiz. Bir ay tam kapanma olsun. Çalışanların geçimleri karşılansın. Bir ay sigortalı çalışan kısa çalışma ödeneğinden yararlansın. Kısa çalışma ödeneği asgari ücret seviyesine yükseltilsin ve devam etsin. İşçilerin emeklilik için sigorta günleri tam sayılsın. İşyerlerimizden kapalı oldukları dönem için alınan stopaj, damga vergisi ve oda aidatları iptal edilsin ve alınanlar iade edilsin. Kira ve ciro kaybı desteği yaygınlaştırılsın. Tekel bayilerinin saat ve gün sınırlaması kaldırılsın. Bu sayede ülkece virüsü yenelim ve yaz aylarına rahat girelim. Öyle ya da böyle bizler dayanışma içinde bugünleri atlatırız. Ama günü geldiğinde bugünlerin hesabını da sorarız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bakanlıktan restoran ve kafelere uyarı: Listede olmayan...
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin alışveriş ve hizmet alma süreçlerinde karşılaşabilecekleri...
Ulaşım Komisyonu'ndan 650 servis için oy birliği: Gözler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 650 yeni servis aracı için hazırladığı ihale önergesi, Ulaşım...
Balçova Teleferik'te kapsamlı bakım çalışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) standartlarında hizmet veren Balçova...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
