Vatandaş mağdur: ''Bu faturayı ödeyemem, artık susuz kalacağım!''
İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı kırsal Özbey Mahallesi'nde yaşayanlar, evlerine gelen yüksek su faturalarına tepki gösterdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İZSU) Özbey Mahallesi'ndeki tüketicilere gönderilen eylül ayı su faturalarındaki ödeme tutarı, bir önceki aya göre 8-10 kat artış gösterdi. Evlerde kullanılan su miktarı büyük oranda artmamasına karşın 5 bin civarında kişinin yaşadığı mahallede su faturası tutarları 300 lira ile yaklaşık 1400 lira arasında değişiyor. Mahalle sakinleri, İZSU yetkililerinden faturalarda düzenleme istedi.
ARTIK SUSUZ KALACAĞIM
Vatandaşlardan 66 yaşındaki Sabri Gür, Temmuz 2019'da 119 metreküp su tükettiklerini, bu kullanım karşılığında 155 lira ödediklerini, eylül ayında tüketim miktarının 99 metreküpe düştüğünü ancak fatura tutarının 928 liraya yükseldiğini belirtti. Faturayı ödeyecek gücü bulunmadığını dile getiren Sabri Gür, "Eşim ve torunumla birlikte yaşıyoruz. Daha önce bekçilik yapıyordum ama şimdi onu da yapamıyorum. Bu faturayı ödeyemem, artık susuz kalacağım. Bir ben değil, burada yaşayan herkes aynı durumda." dedi. Mahalle sakinlerinden Mustafa Duyar da eylül ayında 86 metreküp su kullandıklarını ve 793 liralık su faturası geldiğini aktardı. Su borcunun düşürülmesi konusundaki talepleri İZSU'ya ilettiklerini dile getiren Duyar, "Maaşımın yarısı faturaya gitti. Ödeyemezsem su kapanacaktı. Mutfak masraflarımdan kısmak zorunda kaldım." diye konuştu. Şemsettin Duman ise inşaatlarda çalışarak evini geçindirdiğini, 1356 liralık su borcunu ödeyemeyeceğini kaydetti. 84 yaşındaki Mahmut Tuzoğlu da 1020 liralık su faturası gelince çok şaşırdığını dile getirerek, "Ben tek başıma yaşıyorum. Hiçbir gelirim yok, maaşım yok. Daha önce 60,70, 80 liralık fatura geliyordu. Suyum kesilirse ben de buradan giderim." şeklinde konuştu.
İZSU AÇIKLAMASI
Konuya ilişkin İZSU'dan yapılan açıklamada ise 5216 sayılı Büyükşehir Yasası ile köy statüsündeki yerleşim yerlerinin mahallelere dönüştürüldüğü belirtilerek, "Dolayısıyla o bölgelerde kentlerde uygulanan tarife, 1 Eylül'den itibaren zorunlu olarak yürürlüğe girdi. Bu yasal değişiklik sadece İzmir'i değil Türkiye'deki diğer büyükşehir belediyelerini de kapsamaktadır." ifadeleri kullanıldı.(AA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tire Belediye Başkanı Okuroğlu AK Parti sorusuna yanıt...
İzmir'de belediye başkanlarının parti değiştireceği iddiaları gündemdeki yerini korurken konuyla...
Zeydan Karalar tercihini yaptı: CHP'de kalacağım!
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,...
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti: "Bağımsız kalacağım"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir hakkında yürütülen siyasi...
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...