BIST 100 14.467,25 %0,51 Altın 6.784,88 ₺/gr %0,72 Bitcoin $77.184 %0,81 Dolar 48,66 ₺ %0,00 Euro 56,49 ₺ %0,30 Sterlin 65,92 ₺ %0,07 Gümüş 100,67 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.514,87 %3,18 İsviçre Frangı 59,61 ₺ %0,41 Kanada Doları 35,09 ₺ %0,22 Avustralya Doları 34,90 ₺ %0,19 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,27 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Yamanlar'daki TOKİ projesine, belediyeden olumsuz görüş!

Yamanlar'daki TOKİ projesine, belediyeden olumsuz görüş!

TOKİ'nin Karşıyaka Yamanlar Mahallesi'nde "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında planladığı yaklaşık 59 hektarlık alan için olumsuz görüş çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin tarım, ağaçlandırma ve katı atık tesisi alanı olarak planlandığını belirterek konut planlamasının üst ölçekli planlara ve kamu yararına aykırı olduğunu ifade etti.

0Yorumlar
Yamanlar'daki TOKİ projesine, belediyeden olumsuz görüş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Karşıyaka Yamanlar Mahallesi'nde yaklaşık 59 hektarlık alanda "İlk Evim Arsa Projesi"nde başlatmayı amaçladığı çalışmalarla ilgili olumsuz görüş verdi.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca hazırlanan ve Genel Sekreter Zeki Yıldırım imzasıyla TOKİ'ye gönderilen görüş yazısında, söz konusu alanın mevcut plan kararlarıyla konut gelişimine uygun olmadığı belirtildi. Yazıda, alanın büyük bölümünün 1/100 bin ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı'nda "Katı Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisi", kalan kısmının ise "Tarım Arazisi" olarak belirlendiğini ifade edildi. TOKİ'nin son dönemde İzmir'de gerçekleştirdiği planlama çalışmalarında tarım, orman, mera ve ağaçlandırılacak alanların konut kullanımına açılmasının üst ölçekli plan kararlarıyla çeliştiği dile getirildi.

YENİ KONUT İHTİYACI YOK

Karşıyaka'nın mevcut plan kapasitesinin henüz dolmadığını ifade edilerek yeni konut alanı oluşturulmasını gerektirecek bir durum bulunmadığını dile getirildi. Yazıda, Karşıyaka'nın 2025 yılı nüfusunun 339 bin 624, plan nüfusunun ise yaklaşık 426 bin 421 kişi olarak öngörüldüğü anımsatılarak, mevcut imarlı alanların planlanan nüfusu karşılayabilecek kapasitede olduğu belirtildi. Bu yüzden tarım ve doğal alanların yapılaşmaya açılmasının, kentin kontrolsüz büyümesini tetikleyeceği, kamu altyapı maliyetlerini artıracağı ve plan bütünlüğünü bozacağı görüşü savunuldu.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ VURGUSU

Belediye ayrıca söz konusu alanın, 1/100 bin ölçekli planda "Katı Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisi" olarak belirlendiğini ve bu bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi için daha önce irtifak hakkı talebinde bulunulduğunu anımsattı.

PLANLAMA İLKELERİNE VE KAMU YARARINA AYKIRI 

Yazının sonuç bölümünde de, TOKİ'nin konut planlamasının mevcut çevre düzeni planlarına, plan bütünlüğüne, planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konut üretimine yönelik projelerin öncelikle yürürlükteki imarlı ve planlı alanlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, Yamanlar'daki 59 hektarlık alanın konut amaçlı planlanmasına olumsuz görüş verildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Kaşif Kazinoğlu’nun fethi kabir işlemi tamamlandı

Silivri Cezaevi’nde yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüyle ilgili...

5 dakika önce

Türk devletleri arasında seyahat kolaylaşacak!

Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleri arasında seyahatleri kolaylaştıracak yeni bir uygulama için...

36 dakika önce

Başkan Duman'dan 'itibar suikasti' çıkışı: Olmadığım...

Tutuklu Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca Belediyesi soruşturmasında hazırlanan bilirkişi...

2 saat önce

Menemen’in yeni hastanesinde ihale tamam: İşte kazanan...

İzmir Menemen’de yapılması planlanan 250 yataklı devlet hastanesinin uygulama projeleri ve ihale...

4 saat önce

Banka çalışanlarını rehin almıştı... Emniyetteki ifadesi...

İzmir’in Karabağlar ilçesinde güvenlik görevlisinin silahını alıp 5 banka çalışanını rehin tutan...

1 gün önce

44 gözaltı sonrası Seferihisar Belediyesi'nden açıklama!

Seferihisar Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve usulsüzlük soruşturmasında gerçekleştirilen...

1 gün önce

EMO ve MMO üç santrali işaret etti: Kapatılmaları arz...

EMO ve MMO, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralları'nı değerlendiren bir rapor...

1 gün önce

Özelleştirmelere bir tepki de TMMOB'tan: İşletme hakkının...

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, aralarında İzmir-Çeşme ve İzmir-Aydın...

1 gün önce

Kozinoğlu soruşturmasında 9 gözaltı!

Silivri Cezaevi’nde 2011 yılında yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun...

2 gün önce

Seferihisar soruşturmasında yeni detaylar: Yüz binlerce...

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik soruşturmada İsmail Yetişkin ile Sultan Acar arasındaki...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nin teminatları SGK tarafından satışa...

Buca Belediyesi iştiraklerinin SGK borçlarına karşılık teminat gösterdiği iki tarla SGK...

2 gün önce

Menderes soruşturmasını çarpıcı iddia: Çiçek’in yanına...

İzmir’de Menderes Belediyesi soruşturmasında Belediye Başkanı İlkay Çiçek’le cinsel içerikli...

2 gün önce