Yarımada'nın koruma alanlarına sit ayarı: Karaburun ve Çeşme'de önemli değişiklik
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yatırımcılara tahsis edeceğini duyurduğunu Çeşme’deki parsellerin imar planları değiştirildi. Plan değişikliği ile birlikte SİT alanlarına otel ve kamp yapılmasının önü açıldı. Öte yandan Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanarak askıya çıkarıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde yeni imar planlarının askıya çıkarıldığı belirtildi. Aynı zamanda Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı da onaylanarak askıya çıkarıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, "İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 3791 ada 1 parsel, 3792 ada 1 parsel, 4561 ada 1 parsel, 4562 ada 1 parsel, 4472 ada 1 parsel, 4477 ada 1 parsel ve tescil harici alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, Bakanlık Makamının 04.07.2022 tarihli ve 4072383 sayılı Olur'u ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanmıştır. Onaylı imar planı paftaları ve plan araştırma ve açıklama raporu 04.08.2022 tarihinde 1 ay süreyle (04.08.2022 – 02.09.2022) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Anadolu Caddesi, No: 41/2 Bayraklı / İZMİR adresinde zemin kat ilan panosunda ve internet sayfasında (https://izmir.csb.gov.tr/) eş zamanlı olarak ilan edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Büyükşehir’den olumsuz görüş!
Plan değişikliği için 21 kurumdan görüş alınırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 5 sayfalık görüşte, "Alaçatı Mahallesi 3792 ada 1 parsel, 3791 ada 1 parsel, 4561 ada 1 parsel, 4472 ada 1 parsel, 4477 ada 1 parsel, ve bir kısım tescil harici alana ilşkin olarak hazırlanan ve ilgili yazıda iletilen 1/5000 koruma amaçlı nazım ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar plan değişikliği önerilerinin ilgili yazı ekinde iletilen öneriye göre emsal değerlerinin düşürülmesi açısından daha olumlu olduğu düşünülmekle birlikte, sosyal ve teknik altyapı alanlarını azaltıcı olması nedeniyle mekansal planlar yapı yönetmeliğinin 26. maddesine aykırı olması ve yapı yoğunulğunu artırıcı, parçacı nitelikte taşıdığı ve emsal teşkil edici olması dikkate alındığında uygun değerlendirilmediği hususunda bilgi ve gereği arz edilir" ifadelerine yer verildi.
Karaburun vitrinde!
Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanarak askıya çıkarıldı.
Çevre, Şehircilik ve İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İzmir İli, Karaburun-Çeşme-Urla İlçeleri, "Karaburun – Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi"ne ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı, Bakanlık Makamının 19.07.2022 tarih ve 4131933 sayılı Olur'u ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanmıştır. Onaylı imar planı paftaları ve plan açıklama raporu 04.08.2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Anadolu Caddesi, No:41/2 Bayraklı İzmir Adresinde 4.kat ilan panosunda ve internet sayfasında eş zamanlı olarak İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce askıya çıkarılmış ve ilan edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yarımada Belediyeler Birliği 2027 bütçe ve yol haritası...
Yarımada Belediyeler Birliği ve Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın başkanlığında...
Dikili’de 62 taşınmaz satışa çıkıyor: Listede sit...
TOKİ ve Emlak Yönetim’in 24 ilde satışa çıkaracağı 660 arsanın İzmir ayağında 62 taşınmaz...
Bergama’da yeni arkeolojik keşif: Gözetleme Kulesi 1'inci...
İzmir’in Bergama ilçesinde arkeolojik araştırmalar sırasında ortaya çıkan buluntuların tespit...
Güncel Haberleri
TümüBuca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor
Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için 6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...
Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...
Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.
İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi
İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.
30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor
30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...
Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....