Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!
Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat 20 dakika süren toplantının ardından alınan kararlar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2026 Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) toplantısının ardından alınan kararlar açıklandı. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi, görev süresi uzatma ve emeklilik kararları netleşirken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine Orgeneral Rafet Dalkıran atandı.
Şûra kararlarına göre, 30 Ağustos 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 25 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. Ayrıca 69 albayın general ve amiralliğe terfi etmesine karar verildi.
YAŞ kapsamında 24 generalin görev süresi bir yıl, 530 albayın görev süresi ise iki yıl uzatıldı.
63 GENERAL VE AMİRAL EMEKLİYE SEVK EDİLDİ
Kararlar doğrultusunda 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2026 itibarıyla emekliye ayrılacak. Kadrosuzluk nedeniyle ise 61 general ve amiral 30 Ağustos 2026 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılırken, yerine Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran atandı.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi ise bir yıl daha uzatıldı.
Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde halen 328 olan general ve amiral sayısının, 30 Ağustos 2026 itibarıyla 334'e yükseleceği bildirildi.
TERFİ LİSTESİ BELLİ OLDU
YAŞ kararları kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneral Erdoğan Gür orgeneralliğe terfi etti.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneraller Burhan Aktaş, Ertan İnaltekin ve Alparslan Kılınç korgeneralliğe yükselirken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümamiraller Ramazan Özoğul ile Erhan Aydın koramiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Kemal Turan ise korgeneralliğe terfi ettirildi.
Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 13 tuğgeneral tümgeneralliğe yükseltilirken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 4 tuğamiral tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik de tümgeneralliğe terfi etti.
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, terfi eden ve görev süreleri uzatılan personelin yeni görevlerinin Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olması temenni edilirken, emekliye ayrılan personele de hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.
Benzer Haberler
Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?
TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...
Rusya'da askeri nakliye uçağı düştü
Rusya'nın İvanovo bölgesinde "An-22" tipi askeri nakliye uçağının düştüğü açıklandı.
'Gecekondu Önleme Bölgesi'nde planlar yeniden askıda!
Buca’daki “gecekondu önleme bölgesi” kapsamındaki taşınmazlarla ilgili 1/5000’lik nazım imar...
Güncel Haberleri
TümüErdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
