BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.732,87 ₺/gr %0,77 Bitcoin $79.229 %2,47 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,24 ₺ %0,18 Sterlin 65,74 ₺ %0,03 Gümüş 99,57 ₺/gr %1,09 Ethereum $2.537,84 %1,16 İsviçre Frangı 59,58 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,98 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,74 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,32 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Yüzünde iz kaldı, tazminatı 1,2 milyon TL oldu

Yüzünde iz kaldı, tazminatı 1,2 milyon TL oldu

İzmir'de köpek saldırısında yüzünde kalıcı izler oluşan ve o dönem 11 yaşında olan 14 yaşındaki S.G. için açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, köpeğin sahibi hakkında toplam 1 milyon 200 bin 249 TL maddi ve manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

Yüzünde iz kaldı, tazminatı 1,2 milyon TL oldu

İzmir'in Menderes ilçesinde 30 Ağustos 2023 tarihinde, kardeşleriyle birlikte marketten dönen S.G., İbrahim A.'ya ait 'Japon Akita' cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Saldırıda yüz ve kulak bölgesinden ağır şekilde yaralanan çocuk, farklı hastanelerde tedavi edildi.

5 Ağustos 2024'te, köpeğin sahibine karşı maddi, manevi tazminat başlatıldı. Yargılama sürecinde alınan tıbbi raporlarda, çocuğun yüzünde yaklaşık 12 santimetre uzunluğunda olmak üzere birden fazla sabit iz meydana geldiği ve bu izlerin estetik cerrahi müdahaleyle giderilemeyeceği belirlendi. Uzmanlar, yüz bölgesindeki kalıcı izlerin çocuğun ekonomik geleceğini de etkileyebileceği yönünde görüş verdi.

Menderes 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Borçlar Kanunu'nun hayvan bulunduranın sorumluluğuyla ilgili hükümleri kapsamında yaptığı değerlendirmede 950 bin 249 TL maddi ve 250 bin TL manevi olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin 249 TL tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Tazminatlara olay tarihi olan 30 Ağustos 2023'ten itibaren yasal faiz uygulanmasına karar verildi. Karar ise 20 Ağustos'ta sonuca vardı.

Mahkemenin gerekçeli kararında da hayvan bulunduran kişinin Türk Borçlar Kanunu'nun 67. maddesine göre sorumluluğu bulunduğu belirtilirken, çocuğun yüzündeki kalıcı izin gelecekte hangi mesleği yaparsa yapsın dikkat çekebileceği ve ekonomik geleceğini etkileyebileceği değerlendirmesine de yer aldı.

"ÖZELLİKLE ÇOCUKLARLA İLİŞKİLERİNE DİKKAT DAVRANMALARI GEREKİYOR"

Davacı ailenin avukatı Tamer Atabay, "Türk Borçlar Kanunu'nun 63. maddesi önemli bir şekilde uygulanmış oldu. Hayvan bulunduranların sorumluluğu var. Hayvanın verdiği tüm zararlardan sahibi sorumlu. Mahkeme toplam 1 milyon 200 bin TL'yi aşkın tazminata hükmetmiş oldu. Bunun içinde çocuğun annesi ve babası adına da manevi tazminat hükmü var. Hayvan sahibi maalesef bunu icra kanalıyla ödemek zorunda. Hayvanı sadece sevmek önemli değil, hukuki sorumluluğunu taşımak da önemli. Kanun çok açık. Eğer hayvan birinin malına, canına, bedenine zarar veriyorsa tüm zararların maddi ve manevi sorumluluğunu sahibi üstlenmek zorunda. Bu hayvanlara ait bir karar da değil. Hayvanın hukuki sorumluluğunu üstlenen kişiye yönelik bir karar. Sadece sevgi yetmiyor. Aynı zamanda hayvanın bakımını da üstlenmesi, zarar vermeyecek şekilde eğitmesi gerekiyor. Gerekli eğitimleri vermeden halkın önüne çıkarmamaları, özellikle çocuklara ilişkilerini dikkatli davranmaları gerekiyor" dedi.



Güncel Haberleri

Tümü

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

6 saat önce

İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...

6 saat önce

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

7 saat önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

8 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

10 saat önce

TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...

İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...

11 saat önce

FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi

Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...

12 saat önce

Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...

17 saat önce

İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

17 saat önce

Konak Pier için 36 yıllık ihale!

İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...

17 saat önce

İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...

İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...

1 gün önce

Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...

1 gün önce