BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Zaman doluyor, Hilton susuyor! Hilton'un İzmir'e borcu va...

Zaman doluyor, Hilton susuyor! Hilton'un İzmir'e borcu var mı, yok mu?

Geçtiğimiz haftalarda Hilton'un 28 yıldır kullandığı Çankaya'daki binasını boşaltacağını duyurmasının ardından çıkan borç polemiği devam ederken, Hilton sessizliğini koruyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 23,5'lik payına rağmen bugüne kadar herhangi bir ücret almadığını bildirmesinin ardından konu yargıya da taşınırken, Hilton ise süreci susarak yönetmeyi tercih etmekte. Dünyanın en büyük oteller zincirleri arasında bulunan Hilton 16 Ekim'de binadaki işletmesini sonlandıracak.

0Yorumlar
Zaman doluyor, Hilton susuyor! Hilton'un İzmir'e borcu var mı, yok mu?

Ege'ye Bakış/ 1987 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 bin metrekare arsa vererek yüzde 23.5 hissesine sahip olduğu İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş tarafından temelleri atılan ve1992’de Hilton olarak hizmete açılan İzmir Çankaya'daki Hilton Oteli'nin kapatılacağının duyurulmasının ardından başlayan borç polemiği devam ediyor. İzmirli bir grup avukat tarafından mahkemeye de taşınan süreçte ise Hilton İzmir'in bağlı olduğu Hilton Worldwide ise süreci susarak yönetmeyi tercih ediyor. Konuyla ilgili gazetemizin iletişime geçtiği ve Hilton Otel'in basında yer alan bazı iddialarını sorduğu şirket yönetimi hala bir açıklama yapmış değil. Sorulan sorularla ilgili Hilton Bölgeler Müdürlüğü topu Hilton İzmir'e atarken, Hilton İzmir ise muhatabın Hilton Worldwide olduğunu belirtmekte. Hilton Worldwide da oelin İzmir Büyükşehir'e ve İzmirlilere olan borcuyla ilgili sorulan soruları susarak geçiştirmekte. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kapatılacağı duyurulan Hilton Oteli hakkında yaptığı açıklamada belediyenin yüzde 23,5’luk ortaklık payı bulunan işletme ile ilgili vaat edilen ekonomik gelirden yararlanamadıklarını ve aynı şartlarda bir sözleşmeye müsaade etmeyeceklerini söz konusu konuyla ilgili kamuoyunu her adımda bilgilendireceklerini ifade etmişti.

Başkan Soyer katıldığı İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısında ise 16 Ekim'den itibaren hizmetini sonlandırma kararı alan Hilton Oteli hakkında yapığı açıklamada İzmir için beş yıldızlı otelin bir kayıp olduğunu ifade etmiş, beş yıldızlı otel dışında bir kullanıma izin vermeyeklerini duyurmuştu.

Hilton Oteli'nin kapatılacağına dair haberlerin basında yer almasının ardından uluslararası bazı zincirlerin harekete geçtiğini de açıklayan Soyer, “Bazı uluslararası zincirler yakın ilgi gösterdi. Bunların ikisiyle görüşmeleri yaptık. Daha geleceğini de düşünüyorum. İzmir'in cazibesini veya avantajlarını kaybetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Biz de bu yapının uluslararası zincirlerden biriyle buluşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde ifade etmişti.

Buradan tekrar Hilton İzmir yönetimine soruyoruz:

Malumunuz Hilton İzmir'in kapanma kararıyla birlikte İzmir kamuoyunda tartışmalar başladı. Tartışmaların kaynağında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Hilton'daki payı ve Hilton'un İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne olduğu iddia edilen borcu var. Bu kapsamda öğrenmek istediğimiz:

  1. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hilton'la bir ortaklığı bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa yüzde kaçtır?

  2. Eğer bir ortaklığı yoksa kaç yılından bu yana ortaklığı bulunmamaktadır ve nasıl sonlanmıştır?

    3. Hilton'un İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne borcu bulunmakta mıdır? Geçmişe dönük borçlarla ilgili yetkili kanallardan size bir ödeme talebi gelmiş midir?

    4. Son olarak mevcut tartışmaları Hilton olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

O Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...

Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...

10 saat önce

Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!

İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...

11 saat önce

İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!

İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...

11 saat önce

İzmir Büyükşehir'de istifalar yaşanmıştı: Yeni...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferinden sonra belediye...

11 saat önce

Sarıgül soruşturmasında Özgür Özel'e dosya açıldı mı?...

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün iddiaları üzerine YENİ Parti Genel...

11 saat önce

Tugay'ın başkan olduğu birlikten Bornova Belediyesi...

 Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumu 3 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek.

13 saat önce

Türkiye'de İl Sayısı 100'e Çıkacak: İl Olma Potansiyeli...

MHP'nin "100 İl, 1000 İlçe Projesi" kapsamında Türkiye'deki idari yapının değiştirilmesi...

14 saat önce

MHP'li Yıldız'dan 'anket şirketleri' çağrısı: Demokratik...

MHP'li Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuoyu araştırmalarına yönelik...

15 saat önce

32 ilde FETÖ'ye darbe: 41 kişi tutuklandı!

İçişleri Bakanlığı, 32 ilde FETÖ'ye yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda...

15 saat önce

11 ilde kanser ilacı operasyonu: 22 gözaltı!

Son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalajlarını değiştirerek yeniden piyasaya...

16 saat önce

İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binası ile Karşıyaka Zübeyde...

16 saat önce

Basmane Çukuru için dört kurumdan ortak tepki: Sus payı...

TMSF’nin 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkardığı Basmane Çukuru için dört kurumdan...

17 saat önce