İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Tunç Soyer döneminde hayata geçirilen “kentsel dönüşümde kooperatif modeli” Cemil Tugay’ın Mart seçimlerinde göreve gelmesi ile yeniden tartışılmaya açıldı.
Ege’de Son Söz Gazetesi’nden Oktay Güçtekin’in haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İZBETON’u devre dışı bırakarak belediye iştiraki Egeşehir A.Ş. aracılığı ile binaların yapımının tamamlanacağını duyurmasının ardından kooperatiflerin inşaat sürecinden çıkarılması noktasında harekete geçildi.
Bugün ise belediye ekipleri, polis eşliğinde Karşıyaka’daki kentsel dönüşüm çalışma sahası olan Örnekköy şantiyesine girdi.
Bir diğer toplanma ise Karabağlar-Uzundere’deki şantiyede oldu. Kooperatif üyeleri, tarafından yapılan açıklamada belediye ekiplerinin henüz alana gelmediklerini ve hukuki bir karar olmaması hasebiyle şantiyeden çıkmayacaklarını duyurdu.