BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Kültür Sanat 4. Uluslararası Opera ve Bale Festivali Efes'te başlıyor!

4. Uluslararası Opera ve Bale Festivali Efes'te başlıyor!

İlham Veren Kent Efes Selçuk bir kez daha değerli bir kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Her yıl Türk ve dünya opera ve balelerinin seçkin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturan 4. Efes Uluslararası Opera ve Bale Festivali 24 Ağustos’ta Efes Antik Tiyatro’da başlıyor.

0Yorumlar
 4. Uluslararası Opera ve Bale Festivali Efes'te başlıyor!

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali evine dönüyor. Antik çağın en büyük tiyatrolarından biri olan Efes Antik Tiyatrosu 24 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında 4. Efes Uluslararası Opera ve Bale Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

İzmir’in kültür sanat hayatına büyük katkı sunan ve düzenlendiği günden bu yana Efes Antik Kenti’nin de adımlarına ev sahipliği yaptığı Uluslararası Opera ve Bale Festivali bu yıl sanatseverleri Efes Antik Tiyatro’da buluşturacak.

Festival öncesi İzmir Devlet Opera ve Balesi Bornova Necdet Aydın Sahnesi’nde düzenlenen basın toplantısına Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Aydın Uştuk ve basın mensupları katıldı. Başkan Sengel ve Başkan Günel’e teşekkür plaketleri verilen basın toplantısı küçük bir müzik dinletisi ile son buldu.



4. Uluslararası Devlet Opera ve Bale Festivali 24 Ağustos Salı günü saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da İzmir Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği Giuseppe Verdi’nin opera eseri "La Traviata" ile başlayacak. 26 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’de Prag Operasından Michaela Zajmi, Bledar Zajmi, Egli Prifti ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası flüt sanatçısı Hürkan Ayvazoğlu'ndan oluşan “Prag Ensemble” konseri Efes Odeon’da gerçekleşecek.



CARMEN DE ANTİK TİYATRO’DA

Efes Antik Tiyatro, 28 Ağustos Cumartesi günü festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri olan Fransız besteci Georges Bizet'nin "Carmen" operasının müzikleri ile özgün bir koreografide birleştirilen Carmen Balesi’ne de ev sahipliği yapacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu (MDT), 1 Eylül Çarşamba günü Bornova Aşık Veysel Amfi Tiyatro'da, izleyiciyi 1930'lar Amerika'sına götüren "Gangster" müzikaliyle İzmirli sanatseverler için sahnede olacak.

4. Uluslararası Devlet Opera ve Bale Festivali’nin son etkinliği ise bir anma konseri olacak.




İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Korosu ve Solistleri tarafından Efes Antik Tiyatro'da  bu yıl hayatını kaybeden opera dünyasının çok değerli iki tenoru Ender Arıman ve Erol Uras anısına 3 Eylül Cuma saat 21.00'de bir anma konseri sunulacak.

Festivalin sponsorluklarını İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Efes Selçuk Belediyesi, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Konak Best Western Hotel üstleniyor.

Festival biletleri "www.biletinial.com"adresinden, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi ve Elhamra Gişesi’nden, ayrıca Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Efes Antik Kenti ve Kuşadası'ndan temin edilebilecek. 4. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında tüm etkinlikler koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Kültür Sanat Haberleri

Tümü

Dikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi

Dikili Belediyesi tarafından 20-23 Temmuz tarihleri arasında 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen ‘Yaz...

8 gün önce

Dünya Homeros'u konuşurken gözler İzmir'e çevrildi

Vizyona girdiği ilk hafta sonunda 264,1 milyon dolarlık küresel hasılata ulaşan Christopher...

10 gün önce

Future Dance, şampiyonluk coşkusunu Showcase'ye taşıdı

İzmir'de düzenlenen Future Dance Showcase 2026, sadece yıl sonu gösterisi olmanın ötesine geçerek...

11 gün önce

İzmir'in tarihine koruma kalkanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi KUDEB ekipleri, tarihi mirası korumak amacıyla 29 ilçede yürüttüğü...

16 gün önce

Ege’de barış köprüsü yeniden kuruluyor: Nihat Dirim...

Eski Foça Belediye Başkanı Nihat Dirim’in Ege’nin iki yakasında kurduğu barış köprüsü,...

17 gün önce

Halkekmag Fest bu yıl ilk kez genel katılıma açılıyor

Geçtiğimiz yıl davetlilere özel olarak düzenlenen Halkekmag Fest, bu yıl ilk kez genel katılıma...

18 gün önce

Karabağlar'da açıkhava film keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz akşamlarını sinema keyfiyle buluşturacak Gezici Açıkhava Film...

21 gün önce

Menemen'de tarihi alan koruma altında

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Menemen'in Kır Mahallesi'nde biri kamu,...

28 gün önce

Komedyen Deniz Göktaş gözaltına alındı

"Ölü Deniz" adlı stand-up gösterisi ülke gündemine oturan ve kısa süre içinde iktidar meydasının...

1 ay önce

Çim Konserleri yaza renk katacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri, bu yıl da müziğin adresi olacak. İzmirlilerin ilgiyle...

1 ay önce

Komedyen Göktaş hakkında soruşturma!

Yayınlandığı gösteriyle gündemde olan komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma açıldı.

1 ay önce

Gültepe Rumeli Şenliği 18 yaşında

Konak Belediyesi’nin Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte...

1 ay önce