Bornova'da halk dansları şölenine görkemli final!
Bornova Belediyesi’nin çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile birlikte düzenlediği dört gün süren Bornova 2. Halk Dansları Festivali renkli bir final gecesiyle tamamlandı. Sergiden panele, dans gösterilerinden konserlere pek çok etkinliğin gerçekleştirildiği festivalin son günü düzenlenen kortej yürüyüşü ve dans gösterileri katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı bir görev bildiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu bilinçle kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan halk oyunlarımızı düzenlediğimiz festival ile hatırladık”dedi.

Müzik ve dansın iç içe geçtiği, Balkan ezgilerinin Bornova’da hayat bulduğu festivalin coşkusu Büyükpark’ta açılan kültür stantları ile başladı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, “Sandık Kokusu” ve “Balkanlar Fotoğraf Sergisine” ev sahipliği yaptı. “İzmir Balkan Göçmenleri Geleneksel Dans Kültürü” Paneli ile ‘Balkanlar’dan Anadolu’ya Türk Halk Müziği Konseri’ Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Çocuk Aktiviteleri ve dans gösterileri ile renklenen etkinlikte görev alan tüm dernekler Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen özel gecede Bornova’ya Balkan rüzgarını taşıdı.
Kortej Yürüyüşü
Festivalin son günü ise tüm katılımcı derneklerin halk oyunları ekiplerinin kostümleri ile bando eşliğinde yaptığı kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. Büyükpark’ta başlayan kortej Küçükpark ve Süvari Caddesi boyunca devam ederek Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda son buldu. Yürüyüşün ardından sunulan dans gösterileri de Bornovalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinliklerde Bornovalıları yalnız bırakmayan Başkan Mustafa İduğ, “Balkanların yüreğimize dokunan melodilerinin eşliğinde, çok renkliliği ve çok kültürlülüğü bize getiren halk oyunları ekiplerimizi teşekkür ediyorum. Onlar ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin, kardeşliğin motiflerini sundular. Atamızın doğduğu topraklarda yeşeren bağımsızlık ışığını bize getirdiler” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları’nda büyük final 3...
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları’ 3 Eylül’de...
Haydi gençler, halk dansları kursuna!
Karşıyakalı gençlerin sanatla ve kültürel değerlerle bağını güçlendirmeyi hedefleyen Karşıyaka...
Karşıyaka’da halk dansları kursuna muhteşem final!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen halk dansları kursları, muhteşem bir gösteriyle sezon...
Kültür Sanat Haberleri
Tümü“Neşe-i Muhabbet” Geliyor
Tiyatro, müzik, kahkaha ve sohbet aynı sahnede buluşuyor. Serkan Budak’ın yazıp yönettiği...
Ünlü Oyuncu Gülsen Tuncer'e Son Veda! Dostları Yalnız...
Kanser nedeniyle hayatını kaybeden usta oyuncu, seslendirme sanatçısı ve akademisyen Gülsen...
NPC Worldwide Turkey’de İzmirli makyaj sanatçısı Eser...
İzmirli makyaj sanatçısı Eser Bingöl, 2026 NPC Worldwide Turkey’de Fit Model kategorisinde...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez...
LÖSEV, Tüm Türkiye’yi Atatürk’ün Huzuruna Davet Ediyor
Lösemili çocuklar ve kanser tedavisi gören hastaların her zaman yanında olan LÖSEV, 3 Ekim...
Tüm İzmir Kavacık'a davetli! 14'üncü Kavacık Üzüm...
Coğrafi işaretli Kavacık üzümünün tanıtılacağı festival, 19-20 Eylül’de Kavacık Köy Meydanı’nda...
Tarık Akan, ölümünün 10. yılında filmleriyle anılacak
Sanatçı Tarık Akan, ölümünün 10. yılında ailesi, öğrencileri, sanatçı dostları ve Bakırköy...
'Hasidik Yahudiler' belgeseli ABD'de gündem oldu: Ruhi...
İçerik üreticisi Ruhi Çenet’in ABD’de yaşayan ultra-Ortodoks Hasidik Yahudilerin yaşamını konu...
Pentagram'ın üç üyesi gruptan ayrıldı!
Müzik grubu Pentagram üyeleri Ogün Sanlısoy, Murat İlkan ve Metin Türkcan, yaşanan görüş...
Dünyadaki Türk şehitlikleri haritaya aktarıldı!
Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü, 48 ülkede bulunan 172 Türk şehitliğini “Yurtdışı...
Büyükşehir’in sanat eğitimleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, müzik ve sahne çalışmalarına ilgi duyan İzmirliler için yeni eğitim...
Nâzım’ın dünyası 'ROMANTİKA' ile İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi katkıları ve ev sahipliğinde, Folkart’ın yapımcılığını üstlendiği...