Çiğli’nin Pembe Misafirleri Los Angeles’ten Ödülle Dönüyor
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” belgesel filmi Los Angeles Belgesel Film Festivali’nde “En İyi Çevre Filmi” ödülüne layık görüldü.
Çiğli sınırları içerisinde yer alan İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamlarını, bölgenin flamingolara sunduğu imkanları ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliğini anlatan “Pembe Misafirler” belgesel filmi, mücadele ettiği 10 uluslararası film festivali arasında ilk ödülünü Los Angeles Belgesel Film Festivali’nde aldı. Yönetmenliğini Murad Mammadov ve Pelin Turgut, yapımcılığını Ahmet Utku Soylu, danışmanlığını ise Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dekanlığı’ndan Kuş Bilimci Gökçe Coşkun’un yaptığı belgesel filmi birçok film arasında “En İyi Çevre Filmi” ödülünü almaya hak kazandı.
Festival heyetinden filme övgü
Los Angeles Belgesel Film Festivali resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Filminizi festivalimizde sergilemek bizim için bir onurdu. Geniş bir kitle, kendi bölgesindeki bir sinemada filmleri izleyip hakkında yorumlar yaptı. Festivale sık sık katılan film profesyonelleri bu süre zarfında müthiş filminizi izlemekten ve hakkında yorum yapmaktan onur duydu” ifadeleri kullanıldı.
Başkan Gümrükçü: “Amacımız; Doğa sevgisini aşılamak”
Çiğli’yi ve sahip olduğu değerleri ulusal ve uluslararası mecrada tanıtmaya devam ettiklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Pembe Misafirler belgesel filmini insanların olduğu kadar diğer canlıların da kendi döngüleri, sosyal ilişkileri, yaşama istekleri ve hakları olduğu düşüncesiyle çektik. Baş kahraman olarak belediyemizin logosunda da yer alan flamingoları seçmemizin sebebi, bu kuşları özgünlükleriyle çok etkileyici bulmamız ve izleyecek olan kişilerin de bizim kadar etkileneceğini düşünmemiz. Flamingolar sevdiklerine karşı oldukça koruyucu, duyarlı ve saygılı bir kuş türü. Bu filmle amacımız insanları doğayı ve vahşi yaşamı flamingolar aracılığıyla tanıtmak, insanlara doğayı sevdirmek, bu konuda farkındalık yaratmak ve yapılabilecekler konusunda harekete geçmekti” diye konuştu.
“Kültür turizmine katkı sağlayacak”
Filmin uluslararası festivallerde yer almasının kentin marka değerine ve turizmine katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Los Angeles Belgesel Film Festivali’nde kazandığımız ödülü, yaptığımız işin doğruluğunu teyit etme anlamında kıymetli buluyoruz. Belgesel filmimiz uluslararası mecrada 9 festivalde daha gösterime çıktı. Bu festivallerde binlerce insan Çiğli’mizi ve değerlerimizi görme fırsatına kavuştu. Dünyanın birçok ülkesinden filmimizi izleyenlerin ilçemize gelip bu değerleri yerinde görmek isteyeceğini düşünüyoruz. Bu durum da hem kentimizin marka değerinin artmasına hem de turizm kaynaklı ekonomik kalkınmaya vesile olacak” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kabotaj Bayramı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gurur
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen resmi törende,...
Los Angeles’ta Felaketin 10 Günlük Raporu Ortaya Çıktı,...
ABD’nin Los Angeles şehrinde 10 gündür devam eden büyük yangında ölü sayısı artmaya devam ediyor....
Ünlü şarkıcı Gökhan Özen Los Angeles'taki evinden...
ABD'nin Los Angeles kenti ve çevresinde günlerdir süren yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı...
Kültür Sanat Haberleri
Tümü“Neşe-i Muhabbet” Geliyor
Tiyatro, müzik, kahkaha ve sohbet aynı sahnede buluşuyor. Serkan Budak’ın yazıp yönettiği...
Ünlü Oyuncu Gülsen Tuncer'e Son Veda! Dostları Yalnız...
Kanser nedeniyle hayatını kaybeden usta oyuncu, seslendirme sanatçısı ve akademisyen Gülsen...
NPC Worldwide Turkey’de İzmirli makyaj sanatçısı Eser...
İzmirli makyaj sanatçısı Eser Bingöl, 2026 NPC Worldwide Turkey’de Fit Model kategorisinde...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez...
LÖSEV, Tüm Türkiye’yi Atatürk’ün Huzuruna Davet Ediyor
Lösemili çocuklar ve kanser tedavisi gören hastaların her zaman yanında olan LÖSEV, 3 Ekim...
Tüm İzmir Kavacık'a davetli! 14'üncü Kavacık Üzüm...
Coğrafi işaretli Kavacık üzümünün tanıtılacağı festival, 19-20 Eylül’de Kavacık Köy Meydanı’nda...
Tarık Akan, ölümünün 10. yılında filmleriyle anılacak
Sanatçı Tarık Akan, ölümünün 10. yılında ailesi, öğrencileri, sanatçı dostları ve Bakırköy...
'Hasidik Yahudiler' belgeseli ABD'de gündem oldu: Ruhi...
İçerik üreticisi Ruhi Çenet’in ABD’de yaşayan ultra-Ortodoks Hasidik Yahudilerin yaşamını konu...
Pentagram'ın üç üyesi gruptan ayrıldı!
Müzik grubu Pentagram üyeleri Ogün Sanlısoy, Murat İlkan ve Metin Türkcan, yaşanan görüş...
Dünyadaki Türk şehitlikleri haritaya aktarıldı!
Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü, 48 ülkede bulunan 172 Türk şehitliğini “Yurtdışı...
Büyükşehir’in sanat eğitimleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, müzik ve sahne çalışmalarına ilgi duyan İzmirliler için yeni eğitim...
Nâzım’ın dünyası 'ROMANTİKA' ile İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi katkıları ve ev sahipliğinde, Folkart’ın yapımcılığını üstlendiği...