BIST 100 12.070,17 %0,40 Altın 6.654,00 ₺/gr %0,29 Bitcoin $81.977 %0,65 Dolar 49,54 ₺ %0,11 Euro 55,63 ₺ %0,06 Sterlin 65,84 ₺ %0,04 Gümüş 92,01 ₺/gr %0,70 Ethereum $2.437,86 %2,53 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,92 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,34 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,19 ₺ %0,17 BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,12 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,22 Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Kültür Sanat Dikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi

Dikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi

Dikili Belediyesi tarafından 20-23 Temmuz tarihleri arasında 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen ‘Yaz Etkinlikleri’, dört gün boyunca ilçede kültür ve sanat rüzgârları estirdi. Dikilililerin yanı sıra ilçede tatilini geçiren her yaştan misafirin de büyük ilgi gösterdiği program, yaz akşamlarına renk kattı.

0Yorumlar
Dikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi

Kültür ve sanatı herkes için erişilebilir kılma anlayışıyla hayata geçirilen Yaz Etkinlikleri, dolu dolu içeriğiyle yurttaşların beğenisini topladı. Dört gün boyunca 75. Yıl Parkı’nın ev sahipliğinde sahnelenen dans gösterileri, konserler, söyleşi ve halk oyunları katılan herkesten tam not aldı.

DÖRT GÜN SÜREN KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİ

Etkinlik maratonu, Dikili Belediyesi Dans Toplulukları’nın renkli ve büyüleyici gösterisiyle başladı. Ardından Grup Mihman ve Gençlik Konseri’nde sahne alan Grup Rüya Kapanı’nın performanslarıyla müzik dolu akşamlar yaşandı. Programın son gününde ise Prof. Dr. Sedat Sever’in ‘Çocuk Okur Büyük Düşünür’ başlıklı söyleşisi ilgiyle takip edilirken, etkinlikler Dikili Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun sahnelediği ‘Bir Efe Bir Sevda Bir Destan’ gösterisiyle görkemli bir final yaptı.

Sanatla iç içe geçen akşamların keyfini çıkaran hemşehriler ve kent dışından gelen ziyaretçiler, meydanları doldurarak bu coşkuya ortak oldu. Her yaştan katılımcının buluştuğu program, Dikili’nin sosyal ve kültürel yaşamına önemli bir canlılık kazandırdı.

“DİKİLİ'MİZDE SANATLA DOLU YAZ AKŞAMLARINI HEP BİRLİKTE YAŞADIK”

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Yaz Etkinlikleri’nin gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: Yaz Etkinliklerimiz boyunca hem hemşehrilerimizle hem de ilçemizde tatilini geçiren misafirlerimizle kültür ve sanatın birleştirici güzelliğini aynı meydanda paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Dört gün süren programa gösterilen yoğun ilgi ve aldığımız olumlu geri dönüşler bizi son derece memnun etti. Dansın, müziğin, edebiyatın ve halk oyunlarının buluştuğu bu güzel organizasyon, Dikili’mizin kültür ve sanat kenti kimliğini bir kez daha ortaya koydu. Kentimizin sosyal yaşamını zenginleştirecek etkinlikler düzenlemeyi, sanatı yaşamın her alanına taşımayı sürdüreceğiz. Katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize, ilçemizi tercih eden değerli misafirlerimize, sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Dikili Belediyesi, kentin sosyal ve kültürel atmosferini canlı tutacak yeni etkinliklerle vatandaşları bir araya getirmeyi sürdürecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Kültür Sanat Haberleri

Tümü

Fazıl Say’ın “Prelüd”ü İzmir’de ilk kez seslendirildi

İzmir Oda Orkestrası, dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say’ın “Prelüd” adlı eserinin...

18 saat önce

Dokuz Eylül Rotaract’tan çevre için dijital adım: Ecologram

  Dokuz Eylül Rotaract Kulübü tarafından geliştirilen Ecologram, kentteki çevresel...

1 gün önce

Breaking Bad'in Yıldızından Şok Haber

Breaking Bad'de canlandırdığı 'Walter White Jr.' karakteriyle hafızalara kazınan Amerikalı...

2 gün önce

Nâzım Hikmet’in izinde dört özel buluşma

Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...

3 gün önce

Levent Üzümcü istifasını Metin Altıok şiiriyle duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü Başkan Cemil...

8 gün önce

Yeşilçam'ın 'altın çocuğu' sevenlerini yasa boğdu

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden, Yeşilçam'ın "Altın Çocuk" lakaplı usta oyuncusu Göksel...

10 gün önce

6. Masal Fabrika’da, “Kültür ve Doğa” temasıyla 10...

Etnokozmetik Araştırmalar Vakfı (ETAV) tarafından düzenlenen 6. Masal Fabrika’da, bu yıl “Kültür...

14 gün önce

Ekim ayında müzikten sergiye dopdolu program

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2026-2027 sanat sezonuna güçlü konserler, uluslararası...

15 gün önce

Yeniden Sinematek, “Robert Redford Bakışı” ile başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek gösterimleri, ekim ayında dünya sinemasının...

15 gün önce

Big Fish Türkiye Tamamlandı: Şampiyonluk 100 Kiloluk...

Türkiye’nin önemli sportif balıkçılık organizasyonlarından Big Fish Türkiye, bu yıl 18’inci kez...

16 gün önce

Kadir Yurar’ın yazdığı marş öğrencilerin ortak sesi oldu

MBA Dokuz Eylül Kampüsü'nde okulun bahçe işlerinden sorumlu Kadir Yurar, öğrencilere ve eğitime...

16 gün önce

İzmir Oda Orkestrası yeni sezonu Zeytin Sahne’de açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Oda Orkestrası, 2026/2027 sezonuna Kültürpark Zeytin...

16 gün önce