Doğukan Manço ve Ferman Akgül Ege’ye konuk oldu
Ege Üniversitesi’nin en aktif ve canlı topluluklarından Karikatür ve Mizah Topluluğu (EKAMİT) tarafından düzenlenen Ege Mizah Festivali birçok ünlü ismi konuk etmeye devam ediyor
Ege Üniversitesi’nin en aktif ve canlı topluluklarından Karikatür ve Mizah Topluluğu (EKAMİT) tarafından düzenlenen Ege Mizah Festivali birçok ünlü ismi konuk etmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivale Doğukan Manço ve Ferman Akgül konuk oldu. Geçmişe nostaljik bir yolculuk yapan Doğukan Manço, babası Barış Manço’yla ilgili duygusal açıklamalar yaptı. Ailesinde değer kavramının çok önemli bir yer tuttuğunu, Barış Manço’nun oğlu olmanın hiç kolay bir şey olmadığını ifade eden Doğukan Manço, “Kimileri ünlü olur, kimileri ünlü doğar. Barış Manço gibi bir babaya sahip olmak gurur verici ama hayatımda hep örnek insan olma sorumluluğu hissettim. Pizza dağıtımından, temizlik işlerine kadar en zor işlerde çalıştım. Boyacılık yaptım. ‘Sen Barış Manço’nun oğlusun neden çalışıyorsun’ dediler. Ama ben çalışmaktan utanmadım, hep helal para kazandım” dedi. Mekaniğe her zaman ilgi duyduğunu ve aynı zamanda yarış pilotu olduğunu söyleyen Manço, “Mimarlık okudum fakat başka bir bölüm seçseydim kesinlik makine mühendisi olurdum. ‘yaptığın işte en iyisi sen olmalısın’ derdi babam. Babamın bu öğüdünü hep önemsedim ” diye konuştu.
“TÜRKÜ ALBÜMÜ YAPMAK İSTİYORUM”

Egeli öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Manga grubunun solisti Ferman Akgül ise türkü albümü yapmak istediğini dile getirdi. Dinleyicilerin sorularına cevap veren Akgül, kendisi ve solist olduğu Manga grubuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, Manga’nın yeni albüm çalışmasının müjdesini verdi. Gelecek planlarıyla ilgili açıklamalar yapan Akgül, türkü albümü yapmak istediğini ilk kez dile getirdi. Dedesiyle Aşık Veysel’in yoldaş olduklarını ve beraber Anadolu’yu gezdiklerini ifade eden Akgül, türkülerin hayatında önemli bir yeri olduğuna vurgu yaptı. Müziğin dışında edebiyata ilgi duyduğunu söyleyen Akgül, “Şehr-i Hüzün” albümünün ismini koyarken Ahmet Hamdi Tanpınar gibi şehirle hüznü birleştiren edebiyatçılardan etkilendiklerini dile getirdi. Türkiye’yi Eurovision’da temsil eden Manga grubunun solisti Ferman Akgül, bir öğrencinin isteği üzerine kendisinin büyük hayranı olan otizmli kardeşiyle görüntülü konuşma gerçekleştirdi ve salonda duygusal anlar yaşandı. Programa akustik bir parçayla son veren Akgül, alkışlarla uğurlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Barış Manço'nun sahne arkadaşı ölü bulundu!
Barış Manço ile aynı sahneyi paylaşan perküsyon sanatçısı Hüseyin Cebeci, Bodrum’daki evinde...
CHP'li Güç'ün 'vandal' dediği kişi, kendi YDK yedek üyesi...
Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün sosyal medya...
Çiğli’de Anadolu Rock Rüzgarı: Barış Manço ve Cem Karaca...
Çiğli Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında unutulmaz bir geceye ev sahipliği...
Kültür Sanat Haberleri
TümüAspendos'ta sağlık tanrısı heykeli bulundu!
Antalya'daki Aspendos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında, sağlık tanrısı Asklepios...
28 bin 811 kültür varlığı Türkiye'ye geri kazandırıldı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı kültür varlığı...
'Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün' hafta sonunda 700 binden...
"Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün", hafta sonunda Türkiye genelinde 718 bin 584 sinemasever...
Dikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi
Dikili Belediyesi tarafından 20-23 Temmuz tarihleri arasında 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen ‘Yaz...
Dünya Homeros'u konuşurken gözler İzmir'e çevrildi
Vizyona girdiği ilk hafta sonunda 264,1 milyon dolarlık küresel hasılata ulaşan Christopher...
Future Dance, şampiyonluk coşkusunu Showcase'ye taşıdı
İzmir'de düzenlenen Future Dance Showcase 2026, sadece yıl sonu gösterisi olmanın ötesine geçerek...
İzmir'in tarihine koruma kalkanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi KUDEB ekipleri, tarihi mirası korumak amacıyla 29 ilçede yürüttüğü...
Ege’de barış köprüsü yeniden kuruluyor: Nihat Dirim...
Eski Foça Belediye Başkanı Nihat Dirim’in Ege’nin iki yakasında kurduğu barış köprüsü,...
Halkekmag Fest bu yıl ilk kez genel katılıma açılıyor
Geçtiğimiz yıl davetlilere özel olarak düzenlenen Halkekmag Fest, bu yıl ilk kez genel katılıma...
Karabağlar'da açıkhava film keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz akşamlarını sinema keyfiyle buluşturacak Gezici Açıkhava Film...
Menemen'de tarihi alan koruma altında
İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Menemen'in Kır Mahallesi'nde biri kamu,...
Komedyen Deniz Göktaş gözaltına alındı
"Ölü Deniz" adlı stand-up gösterisi ülke gündemine oturan ve kısa süre içinde iktidar meydasının...
