BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Kültür Sanat Down sendromlu çocukların renkleri, Dokuz Eylül Rotaract’...

Down sendromlu çocukların renkleri, Dokuz Eylül Rotaract’la hayat buldu

Dokuz Eylül Rotaract Kulübü ile Temiz Kalpler Down Sendromlular Derneği iş birliğinde hayata geçirilen “İçimizdeki Renkler” sergisi, down sendromlu bireylerin sanatsal üretimlerini toplumla buluştururken, farkındalık ve dayanışma mesajı veriyor.

0Yorumlar
Down sendromlu çocukların renkleri, Dokuz Eylül Rotaract’la hayat buldu

Dokuz Eylül Rotaract Kulübü ile Temiz Kalpler Down Sendromlular Derneği iş birliğinde üç yıldır sürdürülen “Biz +1 Siz” projesi kapsamında hayata geçirilen “İçimizdeki Renkler”, sergisi bu yıl sanatseverlerle buluştu.

İzmir’de farkındalık yaratan anlamlı bir sergi, down sendromlu bireylerin sanatsal üretimlerini toplumla buluşturarak onların ifade alanlarını genişletmeyi hedefliyor. Proje aynı zamanda sanatın birleştirici gücüyle önyargıları kırmayı ve toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Her yıl daha geniş bir katılımla büyüyen organizasyon, yalnızca bir sergi olmanın ötesine geçerek gönüllülük bilincini güçlendiren ve farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü bir buluşma noktası haline geliyor. Dokuz Eylül Rotaract Kulübü’nün benimsediği “iyilik için birleş” anlayışı ise projenin çıkış noktasını oluştururken, dayanışma kültürünü yaygınlaştırma hedefini de güçlü bir şekilde yansıtıyor.

Dokuz Eylül Rotaract Kulübü olarak, sadece projeler üretmek değil, topluma gerçek anlamda dokunmak istediklerini ifade eden Dokuz Eylül Rotaracat Kulübü 2025/26 Dönem Başkanı İslam Aydemir, “Üç yıldır Temiz Kalpler Down Sendromlular Derneği ile birlikte yürüttüğümüz bu iş birliği bizim için çok kıymetli. ‘İçimizdeki Renkler’ projesi de bu anlayışın en güzel yansımalarından biri. Biz ‘iyilik için birleş’ diyerek çıktığımız bu yolda, her yıl daha fazla kalbe dokunmayı hedefliyoruz” dedi.

Projenin üçüncü ayağında, Dokuz Eylül Rotaract Kulübü gönüllüleri eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, down sendromlu çocuklar 10’ar kişilik gruplar halinde tuval başına geçti. Çocuklara tamamen özgür bir alan tanınarak, içlerinden geldiği gibi resim yapmaları istendi. Ortaya çıkan eserler kadar, o anlara yansıyan samimi ve içten duygular da fotoğraflarla ölümsüzleştirildi.

Biz bu projede sadece bir etkinlik yapmadıklarını ve çocuklarla kendilerini ifade edebilecekleri bir alan oluşturduklarını söyleyen Aydemir, “Onların o saf mutluluğunu görmek, bizim için her şeyden daha değerliydi. ‘İyilik için birleş’ diyerek bir araya geldiğimiz her projede olduğu gibi, burada da en büyük kazancımız onların yüzündeki gülümseme oldu” diye konuştu.

Hazırlanan tüm eserler özenle çerçevelenerek MaviBahçe AVM B Blok zemin katta, 20-26 Nisan 2026 tarihleri arasında bir hafta boyunca sergilenecek. Sergide, resimlerin yanı sıra down sendromunu anlatan bilgilendirici metinler de yer alıyor. Böylece ziyaretçiler hem sanatla buluşacak hem de önemli bir farkındalık kazanacak.

Dokuz Eylül Rotaract Kulübü olarak bu projedeki en büyük amaçlarının toplumsal farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayan Aydemir, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Down sendromlu bireylerin toplumla daha fazla iç içe olması, sosyal hayatta daha görünür olması için çalışıyoruz. Bu sergi, onların ne kadar özel ve hayatın ne kadar renkli bir parçası olduğunu göstermek için önemli bir adım. Tüm İzmir halkını, iyilik için birleşmeye ve bu anlamlı sergide bizimle olmaya davet ediyoruz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Kültür Sanat Haberleri

Tümü

Eber Gölü’nün Geleceği İçin Üç Önemli Proje Çalıştayda...

Afyonkarahisar’da 131 kurumdan 352 katılımcının yer aldığı Sıfır Atık, Çevre ve İklim...

1 gün önce

Cumhuriyetin 103'üncü yılında 12 ilde sanat buluşması

  Cumhuriyetin   kuruluşunun   103. yılı dolayısıyla 12 ilde eş zamanlı...

3 gün önce

Romantika Sergisi'nde Kuayi Milliye Destanı yankılandı!

Folkart Gallery’nin yapımcılığını üstlendiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki...

6 gün önce

Klaros’ta Homeros Buluşması

İzmirli şair ve yazarlar, Homeros’un İzmir ve İonia dünyasıyla bağını gösteren en önemli...

7 gün önce

Şato Kütüphanesi'nde ders molası müzikle güzelleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şato Kütüphanesi’nde düzenlediği “Şato’da Sonbahar...

12 gün önce

Şiirler, şarkılar, anılarla Nâzım Hikmet akşamı

Folkart Gallery’nin “Romantika: Bir Ömrün Seyrüseferi” sergisi kapsamında düzenlediği ilk...

13 gün önce

Fazıl Say’ın “Prelüd”ü İzmir’de ilk kez seslendirildi

İzmir Oda Orkestrası, dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say’ın “Prelüd” adlı eserinin...

14 gün önce

Dokuz Eylül Rotaract’tan çevre için dijital adım: Ecologram

  Dokuz Eylül Rotaract Kulübü tarafından geliştirilen Ecologram, kentteki çevresel...

15 gün önce

Breaking Bad'in Yıldızından Şok Haber

Breaking Bad'de canlandırdığı 'Walter White Jr.' karakteriyle hafızalara kazınan Amerikalı...

16 gün önce

Nâzım Hikmet’in izinde dört özel buluşma

Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...

17 gün önce

Levent Üzümcü istifasını Metin Altıok şiiriyle duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü Başkan Cemil...

22 gün önce

Yeşilçam'ın 'altın çocuğu' sevenlerini yasa boğdu

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden, Yeşilçam'ın "Altın Çocuk" lakaplı usta oyuncusu Göksel...

24 gün önce