BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.312,16 ₺/gr %0,43 Bitcoin $77.650 %0,31 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,00 ₺ %0,03 Sterlin 67,14 ₺ %0,10 Gümüş 79,95 ₺/gr %1,47 Ethereum $2.295,73 %1,27 İsviçre Frangı 60,93 ₺ %0,27 Kanada Doları 35,72 ₺ %0,00 Avustralya Doları 34,85 ₺ %0,35 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,73 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Kültür Sanat İzmir ve Bremen Karşıyaka'daki sergide buluştu

İzmir ve Bremen Karşıyaka'daki sergide buluştu

Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle başlatılan “İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi” tamamlandı

0Yorumlar
İzmir ve Bremen Karşıyaka'daki sergide buluştu
Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle başlatılan “İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi” tamamlandı. Proje kapsamında Bremen’e giden Türk sanatçılar ile İzmir’e gelen Alman fotoğrafçıların eserleri, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’nde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

KENT YAŞAMINI FOTOĞRAFLADILAR

Fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak ve Karşıyaka’nın uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlamak için çalışmalar yapan Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü ile “İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi”ni hayata geçirdi. Proje kapsamında -ortak komisyonlarca seçilen- üç Alman fotoğrafçı 4-6 haftalığına İzmir’de, üç Türk fotoğrafçı da Bremen’de kent yaşamını fotoğrafladı.

28 ARALIK’A KADAR AÇIK KALACAK

Sanatçılar, ziyaretleri süresince, konuk oldukları şehre dair gözlemlerini kendi sanat anlayışlarıyla fotoğraf karelerine yansıttı. Ortaya çıkan eserler, kataloglarla ölümsüzleştirildi ve 19 Ağustos- 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Bremen’de sergi açıldı. ‘Başka Yerde’ başlıklı serginin ikinci ayağı da Karşıyaka Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’nde beğeniye sunuldu. 124 adet fotoğrafın yer aldığı sergi, 28 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

DOSTLUK SANATLA PEKİŞİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kültürlerarası birleşimi ve barışı sağlayan sanattır. Almanya ile yıllara dayanan çok önemli bir dostluğumuz var. Bu kez de sanat alanında güzel bir dayanışma sergiledik. Sanatçılarımız farklı bakış açıları ile iki kenti fotoğrafladılar. Goethe Enstitüsü ile birçok çalışmaya imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Karşıyaka her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacak” dedi.

YENİ BİR BAKIŞ AÇISI

Goethe Enstitüsü İzmir Müdürü Anna Weber de “Bugün başarılı bir kültürel değişimin muhteşem sonucunu sizinle birlikte yaşadığım için çok mutluyum. Sergi bize her iki şehre ve orada yaşayan sakinlere dair yeni bir bakış açısı sunmaktadır. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a, projemizi destekleyen ve gerçekleşmesine olanak sağlayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Bremen Kent Galerisi Müdürü Rose Pfister “İki ay önce Bremen’de bu sergiyi açmıştık. Buraya taşımaktan dolayı çok mutluyuz. Yıllara dayanan kardeş şehirlik söz konusu. Şimdi de bir fotoğraf projesiyle dostluğumuzu taçlandırdık. Devamının gelmesini diliyorum. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Sergi Küratörü Ingmar Lähnemann “Sergide 6 sanatçının eserleri yer alıyor. Her sanatçı bir konuyu ele alıp gezdiği şehrin özelliklerini yansıtıyor. Sergiyi gezdiğinizde kendi şehrinizi ve tabi Bremen’i de başkalarının gözleriyle göreceksiniz” diye konuştu.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Kültür Sanat Haberleri

Tümü

83 Yaşındaki Ünlü Yönetmenden Korkutan Haber: Atış...

Hollywood'un ünlü yönetmenlerinden 83 yaşındaki Michael Mann, Los Angeles'taki özel bir atış...

1 gün önce

Eber Gölü’nün Geleceği İçin Üç Önemli Proje Çalıştayda...

Afyonkarahisar’da 131 kurumdan 352 katılımcının yer aldığı Sıfır Atık, Çevre ve İklim...

6 gün önce

Cumhuriyetin 103'üncü yılında 12 ilde sanat buluşması

  Cumhuriyetin   kuruluşunun   103. yılı dolayısıyla 12 ilde eş zamanlı...

8 gün önce

Romantika Sergisi'nde Kuayi Milliye Destanı yankılandı!

Folkart Gallery’nin yapımcılığını üstlendiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki...

11 gün önce

Klaros’ta Homeros Buluşması

İzmirli şair ve yazarlar, Homeros’un İzmir ve İonia dünyasıyla bağını gösteren en önemli...

12 gün önce

Şato Kütüphanesi'nde ders molası müzikle güzelleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şato Kütüphanesi’nde düzenlediği “Şato’da Sonbahar...

17 gün önce

Şiirler, şarkılar, anılarla Nâzım Hikmet akşamı

Folkart Gallery’nin “Romantika: Bir Ömrün Seyrüseferi” sergisi kapsamında düzenlediği ilk...

18 gün önce

Fazıl Say’ın “Prelüd”ü İzmir’de ilk kez seslendirildi

İzmir Oda Orkestrası, dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say’ın “Prelüd” adlı eserinin...

19 gün önce

Dokuz Eylül Rotaract’tan çevre için dijital adım: Ecologram

  Dokuz Eylül Rotaract Kulübü tarafından geliştirilen Ecologram, kentteki çevresel...

20 gün önce

Breaking Bad'in Yıldızından Şok Haber

Breaking Bad'de canlandırdığı 'Walter White Jr.' karakteriyle hafızalara kazınan Amerikalı...

21 gün önce

Nâzım Hikmet’in izinde dört özel buluşma

Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...

22 gün önce

Levent Üzümcü istifasını Metin Altıok şiiriyle duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü Başkan Cemil...

27 gün önce