BIST 100 11.479,87 %1,29 Altın 6.529,61 ₺/gr %1,01 Bitcoin - %3,56 Dolar 50,16 ₺ %0,22 Euro 55,97 ₺ %0,55 Sterlin 67,09 ₺ %0,57 Gümüş 83,77 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.233,19 %6,36 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,20 Kanada Doları 35,59 ₺ %0,39 Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,37 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,29 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,14
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Kültür Sanat İzmir'de 2019'a kültür sanat programlarıyla renkli veda

İzmir'de 2019'a kültür sanat programlarıyla renkli veda

İzmirli sanatseverler, aralık ayının soğuk günlerini konser, tiyatro ve sergilerin yer aldığı etkinlik programlarıyla geçiriyor

0Yorumlar
İzmir'de 2019'a kültür sanat programlarıyla renkli veda


İzmirli sanatseverler, aralık ayının soğuk günlerini konser, tiyatro ve sergilerin yer aldığı etkinlik programlarıyla geçiriyor.






İzmir Devlet Tiyatrosu, sanatseverleri Konak Sahnesi'nde 13 ve 14 Aralık'ta "Arf Sabiti", 17 ile 18 Aralık'ta ise "Annemin Son Çığlıkları" adlı oyunlarla buluşturacak.

Feraye Şahin'in yazdığı ve Sadık Yağcı'nın yönettiği "Arf Sabiti", dünyaca ünlü Türk matematikçi Cahit Arf'ın hayatından kesitler sunuyor. 

Julie Jensen'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun rejisörlüğünü üstlendiği "Annemin Son Çığlıkları" adlı oyun, Dot adlı karakterin alzaymır olan annesinin yanında olma ve bakımını üstlenme çabasını anlatıyor.

Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi ise 13,14, 17 ve 18 Aralık'ta Kaşıkçılar adlı oyunla tiyatro severleri ağırlıyor. Musahipzade Celal'in yazıp Metin Oyman'ın rejisörlüğünü yaptığı "Kaşıkçılar" ise bir kaşık ustasının hayatını ve geleneksel sanatları sahneye taşıyor.

Karşıyaka Sahnesi'nde 13 ve 14 Aralık'ta "Oğul", 17 ve 18 Aralık'ta "Türkiye Kayası" adlı oyunlar izleyiciyle buluşacak. Gert Hofmann'ın yazıp Barış Eren'in çevirdiği "Oğul" adlı eserde, 2. Dünya Savaşı'nda kaybolan oğlunu arayan bir annenin öyküsü konu ediliyor. Fehime Seven'in yazıp Seval Erözmen Kip'in yönettiği "Türkiye Kayası" ise Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden bir ailenin trajikomik öyküsünü anlatıyor.

Opera, senfoni, konserler

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 14 ve 16 Aralık'ta El Hamra'da İtalyan besteci Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi" eserini sahneleyecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 18 Aralık'ta keman sanatçısı Ozan Sari, Arnavut asıllı viyolonsel sanatçısı Antonio Gashi ile piyanist Yeşim Gökalp'in oluşturduğu Trio Balkanika klasik müzik gecesinde sanatseverleri ağırlayacak.

İzmir Kent Orkestrası Hüseyin Çebi şefliğindeki Aralık konserleri kapsamında 16 Aralık'ta İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde sahne alacak. 

Atina'da 2006 yılında kurulan Harris Lambrakis Dörtlüsü, 14 Aralık'ta Aziz Vukolos Kilisesi'nde caz ve geleneksel Yunan müziği kompozisyonundan oluşan eserlerle konser verecek. 

Sergi

Dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'nun eserleri 5 Ocak'a kadar Arkas Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebiliyor.

"Picasso & Gösteri Sanatı" isimli sergide, Picasso'nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar aracılığıyla gösteri sanatlarının Picasso'nun sanatına olan etkisi mercek altına alınıyor.

AASSM'deki Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler adlı sergi 19 Aralık'a kadar açık kalacak. Sanatseverler sergide Francesco Casanova, Abidin Dino, Aliye Berger, Ömer Uluç, İbrahim Çallı, Nuri İyem gibi sanatçıların peyzaj, natürmort, figüratif, soyut ve istihsal resimlerini görebilecek.

Sergide ayrıca Yapı Kredi Tarihi Arşivi Selahattin Giz Koleksiyonundaki dönemin foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflar da yer alıyor. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Kültür Sanat Haberleri

Tümü

83 Yaşındaki Ünlü Yönetmenden Korkutan Haber: Atış...

Hollywood'un ünlü yönetmenlerinden 83 yaşındaki Michael Mann, Los Angeles'taki özel bir atış...

4 gün önce

Eber Gölü’nün Geleceği İçin Üç Önemli Proje Çalıştayda...

Afyonkarahisar’da 131 kurumdan 352 katılımcının yer aldığı Sıfır Atık, Çevre ve İklim...

9 gün önce

Cumhuriyetin 103'üncü yılında 12 ilde sanat buluşması

  Cumhuriyetin   kuruluşunun   103. yılı dolayısıyla 12 ilde eş zamanlı...

11 gün önce

Romantika Sergisi'nde Kuayi Milliye Destanı yankılandı!

Folkart Gallery’nin yapımcılığını üstlendiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki...

14 gün önce

Klaros’ta Homeros Buluşması

İzmirli şair ve yazarlar, Homeros’un İzmir ve İonia dünyasıyla bağını gösteren en önemli...

15 gün önce

Şato Kütüphanesi'nde ders molası müzikle güzelleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şato Kütüphanesi’nde düzenlediği “Şato’da Sonbahar...

20 gün önce

Şiirler, şarkılar, anılarla Nâzım Hikmet akşamı

Folkart Gallery’nin “Romantika: Bir Ömrün Seyrüseferi” sergisi kapsamında düzenlediği ilk...

21 gün önce

Fazıl Say’ın “Prelüd”ü İzmir’de ilk kez seslendirildi

İzmir Oda Orkestrası, dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say’ın “Prelüd” adlı eserinin...

22 gün önce

Dokuz Eylül Rotaract’tan çevre için dijital adım: Ecologram

  Dokuz Eylül Rotaract Kulübü tarafından geliştirilen Ecologram, kentteki çevresel...

23 gün önce

Breaking Bad'in Yıldızından Şok Haber

Breaking Bad'de canlandırdığı 'Walter White Jr.' karakteriyle hafızalara kazınan Amerikalı...

24 gün önce

Nâzım Hikmet’in izinde dört özel buluşma

Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...

25 gün önce

Levent Üzümcü istifasını Metin Altıok şiiriyle duyurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü Başkan Cemil...

1 ay önce