Konak'ta duygulandıran sergi
Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri bir yıllık eğitimleri sonunda çeşitl

Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan 13 semt merkezinden biri olan Halil Rıfatpaşa Caddesi’nde hizmet veren, Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi kursiyerlerinin ele emeği göz nuru eserleri davetliler tarafından tam not aldı.
Motivasyon sağlıyorlar
Serginin açılışında konuşan Konak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yasin Öztürk, emeği geçen herkesi kutlayarak, “Bu merkezler hem sosyal motivasyon sağlamak hem de bir şeyler öğrenmek için bu merkezlerimiz çok güzel. Çok güzel eserler çıkarıyorsunuz. Hepinize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Halk Eğitim Merkezi’nin Konak’ta kurs açması için yerlerini bize tahsis eden tüm belediye başkanlarımıza da kurumum adına teşekkür ederim” dedi.
Daha çok yanınızda olacağız
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, merkezin çok güzel çalışmalar içinde olduğunu belirterek, “Özellikle sosyal yaşantıda bir araya gelmek, el becerisini, arkadaşlık, dostluğunuzu geliştirmek için bir araya geldiğiniz bu merkezde güzel çalışmalar ortaya koyuyorsunuz. Çok değerli Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk Bey’e, tüm eğitimcilere ve kursiyerlere teşekkür ederim. Kurs merkezilerinin çoğaltılması, olanakların geliştirilmesi konusunda da daha fazla yanınızda olacağız. Bizim için çok değerlisiniz” diyerek herkesin Ramazan Bayramı’nı da kutladı. 23 Haziran’da da bir bayram daha kutlayacaklarını belirten batur, “Her şey güzel olacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Kursiyerler adına konuşan 81 yaşındaki Mahide Yıldız Ergün, merkezin kurslarına katılmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Burada çok güzel günler geçiriyoruz. Kurslara katılmaya devam edeceğim. Bize emek veren tüm ekibe teşekkür ederiz” dedi
1001 kişi kurslara geliyor
Konak Belediyesi ile Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilen kurslara 55 yaş üstü vatandaşlar katılıyor. İlginin her geçen yıl artığı Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bu yıl 1001 kişi çeşitli alanlarda verilen kurslara katılıyor.
Eserler tam not aldı
Ahşap boyamadan seramiğe, örgüden kağıt telkari de denen quillinge (dekoratif tasarımlar oluşturmak için bir araya getirilmiş, şekillendirilmiş ve yapıştırılmış kağıt şeritlerin kullanımını içeren bir sanat formu), kaatı sanatından ebruya, resimden mozaiğe kadar pek çok el sanatının örneklerinin yer aldığı sergi davetlilerden tam not aldı. Merkezde ikinci baharını yaşayan üyelerin profesyonelleri aratmayan sergisi istenilince nelerin yapıldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Davetliler tarafından oldukça beğenilen sergi, izleyenler tarafından takdirle karşılandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da “Üçüncü Yaş Üniversitesi” dönemi başlıyor
Bornova Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği, 60 yaş ve üzeri bireylerin aktif, sağlıklı ve...
Buca'da sağlıklı yaşam rüzgarı
Buca Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlediği ücretsiz pilates ve zumba...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Kültür Sanat Haberleri
TümüDikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi
Dikili Belediyesi tarafından 20-23 Temmuz tarihleri arasında 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen ‘Yaz...
Dünya Homeros'u konuşurken gözler İzmir'e çevrildi
Vizyona girdiği ilk hafta sonunda 264,1 milyon dolarlık küresel hasılata ulaşan Christopher...
Future Dance, şampiyonluk coşkusunu Showcase'ye taşıdı
İzmir'de düzenlenen Future Dance Showcase 2026, sadece yıl sonu gösterisi olmanın ötesine geçerek...
İzmir'in tarihine koruma kalkanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi KUDEB ekipleri, tarihi mirası korumak amacıyla 29 ilçede yürüttüğü...
Ege’de barış köprüsü yeniden kuruluyor: Nihat Dirim...
Eski Foça Belediye Başkanı Nihat Dirim’in Ege’nin iki yakasında kurduğu barış köprüsü,...
Halkekmag Fest bu yıl ilk kez genel katılıma açılıyor
Geçtiğimiz yıl davetlilere özel olarak düzenlenen Halkekmag Fest, bu yıl ilk kez genel katılıma...
Karabağlar'da açıkhava film keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz akşamlarını sinema keyfiyle buluşturacak Gezici Açıkhava Film...
Menemen'de tarihi alan koruma altında
İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Menemen'in Kır Mahallesi'nde biri kamu,...
Komedyen Deniz Göktaş gözaltına alındı
"Ölü Deniz" adlı stand-up gösterisi ülke gündemine oturan ve kısa süre içinde iktidar meydasının...
Çim Konserleri yaza renk katacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri, bu yıl da müziğin adresi olacak. İzmirlilerin ilgiyle...
Komedyen Göktaş hakkında soruşturma!
Yayınlandığı gösteriyle gündemde olan komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma açıldı.
Gültepe Rumeli Şenliği 18 yaşında
Konak Belediyesi’nin Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte...
