Nilüfer Açıkalın’la Edebiyat söyleşileri’nde keyifli sohbet
Ünlü oyuncu ve yazar Nilüfer Açıkalın, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Edebiyat Söyleşileri’nin konuğu oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yazarları İzmirli edebiyatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Edebiyat Söyleşileri’nde yılın son konuğu ise uzun yıllar tiyatro, sinema ve televizyonda oyunculuk yapan, aynı zamanda öykü yazarı ve müzisyen yönüyle de tanınan Nilüfer Açıkalın oldu. Şair Tuğrul Keskin’in moderatörlüğünde yapılan söyleşide İzmirlilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Açıkalın, yazma serüveni ve son kitabıyla ilgili konuştu.
“Sürekli yazan ve okuyan biriydim”
Güncel üretimlerine ve sanat hayatına dair soruları da yanıtlayan Açıkalın, “Ben okul hayatım boyunca sürekli yazan ve okuyan bir çocuk ve genç oldum. Yazma serüvenim durmaksızın devam etti. Tiyatro oyunu değil, roman ve hikâye okurdum. Konservatuara girdikten sonra oyunlar okumaya başladım ve kıymetli yazarlarla tanıştım. Bu da yazarlık serüvenime çok etkili oldu. Sakin bir insanım, fazla konuşmayı çok sevmem ama iç tempom çok yüksek. Bu da öykülerimde dilime yansıyor. Kara mizah yazıyorum. Bu bana babamdan geçmiş. Babam bir kara mizah ustasıydı. Yazdığım kitapların içinde öz yaşamımdan kopup gelen çok fazla hikâye yoktur. Kitaplarım daha çok kurgusaldır ve sokak hikâyeleridir. Çeşitli kahramanların ve kavramların hikâyeleridir. Ancak ‘Beklediğim Odalarda’ kitabımda, altyapısı öz yaşamımdan kaynaklanan hikâyelerim var” dedi.
“Konservatuar sınavına gizlice hazırlandım”
Sahneye ilk kez çıktığı dönemleri ve eğitim hayatını da anlatan Açıkalın, “İlkokul müsamaresinde ilk kez sahneye çıkacaktım. Kıyafetler, okumalar, her şey hazırdı ancak bir gece önce kızamık oldum. Ateşler içindeydim. Öğretmenim, ‘Kimseye söylemeyeceğiz’ dedi ve o ateşle sahneye çıktım. Yüksek ateş nedeniyle ayaklarım sanki yukarıdaydı. O kadar heyecanlandım, o kadar mutlu oldum ki bu duyguyu hiçbir zaman unutmadım. Oyunculuğa kafayı takmış olmamın sebebi kızamığın verdiği etki diye düşünüyorum. Çok iyi bir öğrenciydim. O kadar çok okurdum ki ‘Bu kız anarşist olacak’ diye endişelenirlerdi. Öfke ve isyan dolu bir ruhum var. İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü bitirdim. Ailem oyuncu olmamı istemediği için konservatuar sınavına gizlice hazırlandım ve kazandım. İlk yıl, Türkan Şoray ve Rutkay Aziz’in ‘Ada’ filminde Türkan Şoray’ın kızını oynadım. Ardından da ‘Zengin Mutfağı’ filmi ile devam ettim. Konservatuvar boyunca çeşitli filmlerde oynadım. Son sene de artık televizyon dizisi ‘Kim Bunlar?’da rol aldım. Tiyatroda Dostlar Tiyatrosu Genco Erkal’la sahneye çıktım” diyerek kariyer hayatını da aktardı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
İzmir’in Kamusal Mekan Söyleşileri’nde üçüncü oturum
Güzel İzmir Hareketi tarafından düzenlenen Kamusal Mekân Söyleşileri serisinin üçüncü buluşması...
Kültür Sanat Haberleri
Tümü83 Yaşındaki Ünlü Yönetmenden Korkutan Haber: Atış...
Hollywood'un ünlü yönetmenlerinden 83 yaşındaki Michael Mann, Los Angeles'taki özel bir atış...
Eber Gölü’nün Geleceği İçin Üç Önemli Proje Çalıştayda...
Afyonkarahisar’da 131 kurumdan 352 katılımcının yer aldığı Sıfır Atık, Çevre ve İklim...
Cumhuriyetin 103'üncü yılında 12 ilde sanat buluşması
Cumhuriyetin kuruluşunun 103. yılı dolayısıyla 12 ilde eş zamanlı...
Romantika Sergisi'nde Kuayi Milliye Destanı yankılandı!
Folkart Gallery’nin yapımcılığını üstlendiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki...
Klaros’ta Homeros Buluşması
İzmirli şair ve yazarlar, Homeros’un İzmir ve İonia dünyasıyla bağını gösteren en önemli...
Şato Kütüphanesi'nde ders molası müzikle güzelleşti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şato Kütüphanesi’nde düzenlediği “Şato’da Sonbahar...
Şiirler, şarkılar, anılarla Nâzım Hikmet akşamı
Folkart Gallery’nin “Romantika: Bir Ömrün Seyrüseferi” sergisi kapsamında düzenlediği ilk...
Fazıl Say’ın “Prelüd”ü İzmir’de ilk kez seslendirildi
İzmir Oda Orkestrası, dünyaca ünlü Türk besteci ve piyanist Fazıl Say’ın “Prelüd” adlı eserinin...
Dokuz Eylül Rotaract’tan çevre için dijital adım: Ecologram
Dokuz Eylül Rotaract Kulübü tarafından geliştirilen Ecologram, kentteki çevresel...
Breaking Bad'in Yıldızından Şok Haber
Breaking Bad'de canlandırdığı 'Walter White Jr.' karakteriyle hafızalara kazınan Amerikalı...
Nâzım Hikmet’in izinde dört özel buluşma
Folkart Gallery’nin İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşturduğu “Romantika:...
Levent Üzümcü istifasını Metin Altıok şiiriyle duyurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü Başkan Cemil...