Yazar Mustafa Tuğrul Edis’ten art arda iki kitap
‘’Başarı, Dün, Bugün, Yarın’’ ve ‘’ Akıl Fırtınası’’ okuyucularıyla buluşuyor.
İlk şiir kitabını 1998 yılında okuyucuları ile buluşturan ve bu güne kadar kişisel gelişimden, yaşanan hayat öykülerine kadar çeşitli konularda edebi değer taşıyan 12 kitap yayınlayan yazar Mustafa Tuğrul Edis geçtiğimiz kasım ayında Caretta Kitap tarafından Tortuga markasıyla yayınlanan “Başarı, Dün-Bugün-Yarın”ın ardından ‘’Akıl Fırtınası’’ kitabıyla okuyucularıyla buluştu. Yeni bir kitaba başlama düşüncesi olmadan düzenli bir okuma sırasında notlar almaya başlayan yazar; kendi deyişiyle gördükleri, düşündükleri, unuttukları, erteledikleri, özlemeyi bile bilmediklerini yazarken aklına gelmiş yaşanmışlıkları bu kitapta topladı.‘’Akıl Fırtınası’’ kitabında insanın en büyük hatalarını en iyi bilinen yönleriyle yaptığını belirten Edis sınırlarını bilmenin insan için zor olduğunu söylüyor. Peş peşe yazdığı iki kitap hakkında söyleştiğimiz başarılı yazar Mustafa Tuğrul Edis ile çocukluğunun geçtiği ve hala yaşamını sürdürdüğü İzmir’in şirin ilçesi Urla’da buluştuk. Geçmişten günümüze izler taşıyan büyüdüğü sokaklar ve bahçeler içerisinde aldığı ilhamla beslenen yazar okuyucularını insan doğası ve yaşama dair farklı düşünceler arasında benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor.
Benzersiz bir iş yönetim kitabı
Meslek yaşamında uzun yıllar organizasyon, kalite, yönetim sorunları üzerine teori ve pratiği birleştiren Mustafa Tuğrul Edis, “Başarı, Dün-Bugün-Yarın”da, krizlerdeki benzer özellikleri ve temel neden–sonuç ilişkilerini görmenin mümkün olduğunun altını çiziyor. Yazar, “bugün, hata yapacağım bir gün değil” diyerek işe başlamanın önemine vurgu yapıyor ve devam ediyor; “Asıl önemli olan; Başkalarının ne ve nasıl yaptığından çok, kendi şartlarına odaklanarak çalışmak, genel beklentilerden vazgeçerek kendi görüşünün ışığında ilerlemek, umudu asla elden bırakmadan devam etmek...” Başarı; Dün, Bugün, Yarın, sorunlara yaklaşırken farklı bakış açılarına sahip olmanın önemine vurgu yapıyor; krizlerin farklılıklara bürünerek ve her seferinde yeniymiş izlenimi bırakarak ortaya çıktığının; oysa incelendiğinde krizlerdeki benzer özellikleri ve temel neden–sonuç ilişkilerini görmenin mümkün olduğunun altını çiziyor.
Mustafa TuğrulEdis, “Umudu asla elden bırakmadan çalışmak yararlıdır” diyor ve ekliyor: “İşyaşamının hangi seviyesinde olursanız olun, önce her konuda kendinizle konuşmanız ve doğru bir sonuca ulaşmanız gerekir.”

Mustafa Tuğrul Edis Hakkında:
Edirne’de doğdu, çocukluğu İzmir Urla’da çevresinde geçti. Rumeli kökenli geniş bir aileden geldiğinden masallar, efsaneler ve öykülerle büyüdü. Babası şair ve öğretmen, dolayısıyla küçük yaşta yazmaya ve not almaya alıştı.
İlk şiir kitabını 1998 yılında çıkardı. 2006 yılında bir fotoğraf sergisi açtı. Uzun yıllar uluslararası faaliyet gösteren yabancı firmalarda görev aldı. Organizasyon, kalite, yönetim sorunları üzerine teori ve pratiği birleştiren, sonuç almaya ve sinerji oluşturmaya yönelik çalışmalarına hız verdi.Antarktika dahil beş anakara üzerinde farklı ülkelere seyahat etti. İki arkadaşıyla birlikte İzmir’de GT Art & Interiors sanat galerisi bulunuyor.
Deneyimlerini, düşüncelerini ve hayallerini paylaşmayı, sabırla bekleyerek keşfetmeyi seviyor. Başarının özüne yolculuğun, geleceği değiştirmek için birlikte çalışmak ve inanmak olduğu düşüncesiyle, amacına ulaşmak en büyük hedefidir.Academy of Management üyesi. Evli ve iki çocuğu var. İngilizce biliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
AKP’li Fıçı’dan ilk icraat: Sendika binasını boşaltın
CHP’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı’nın ilk icraatı,...
Büyükşehir’in sanat eğitimleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, müzik ve sahne çalışmalarına ilgi duyan İzmirliler için yeni eğitim...
Kültür Sanat Haberleri
Tümü“Neşe-i Muhabbet” Geliyor
Tiyatro, müzik, kahkaha ve sohbet aynı sahnede buluşuyor. Serkan Budak’ın yazıp yönettiği...
Ünlü Oyuncu Gülsen Tuncer'e Son Veda! Dostları Yalnız...
Kanser nedeniyle hayatını kaybeden usta oyuncu, seslendirme sanatçısı ve akademisyen Gülsen...
NPC Worldwide Turkey’de İzmirli makyaj sanatçısı Eser...
İzmirli makyaj sanatçısı Eser Bingöl, 2026 NPC Worldwide Turkey’de Fit Model kategorisinde...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez...
LÖSEV, Tüm Türkiye’yi Atatürk’ün Huzuruna Davet Ediyor
Lösemili çocuklar ve kanser tedavisi gören hastaların her zaman yanında olan LÖSEV, 3 Ekim...
Tüm İzmir Kavacık'a davetli! 14'üncü Kavacık Üzüm...
Coğrafi işaretli Kavacık üzümünün tanıtılacağı festival, 19-20 Eylül’de Kavacık Köy Meydanı’nda...
Tarık Akan, ölümünün 10. yılında filmleriyle anılacak
Sanatçı Tarık Akan, ölümünün 10. yılında ailesi, öğrencileri, sanatçı dostları ve Bakırköy...
'Hasidik Yahudiler' belgeseli ABD'de gündem oldu: Ruhi...
İçerik üreticisi Ruhi Çenet’in ABD’de yaşayan ultra-Ortodoks Hasidik Yahudilerin yaşamını konu...
Pentagram'ın üç üyesi gruptan ayrıldı!
Müzik grubu Pentagram üyeleri Ogün Sanlısoy, Murat İlkan ve Metin Türkcan, yaşanan görüş...
Dünyadaki Türk şehitlikleri haritaya aktarıldı!
Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü, 48 ülkede bulunan 172 Türk şehitliğini “Yurtdışı...
Büyükşehir’in sanat eğitimleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, müzik ve sahne çalışmalarına ilgi duyan İzmirliler için yeni eğitim...
Nâzım’ın dünyası 'ROMANTİKA' ile İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi katkıları ve ev sahipliğinde, Folkart’ın yapımcılığını üstlendiği...