Acılı baba kampanya başlattı: Sezen Zambak için Adalet
İzmir'in Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi kampüsünde, yolun karşısına geçmek isteyen Sezen Zambak'a (23) traktörle çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Vehbi B
Kaza, 16 Eylül'de Bornova'daki Ege Üniversitesi kampüsünde meydana geldi. Üniversitenin Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü'nü bu yıl birincilikle bitiren Sezen Zambak'a kampüs içindeki yoldan karşıya geçmek isterken çiçekleri sulayan Vehbi B. yönetimindeki traktör çarptı. Üniversite bünyesindeki projelerde görev alan Zambak, traktörün altında kalırken, ihbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Zambak'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.
Kazadan sonra gözaltına alınan traktör sürücüsü Vehbi B., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Sezen Zambak'ın yaşamını yitirdiği kazanın görüntülerini izleyen ve kazanın yaşandığı yerde inceleme yapan ekipler, tutanak hazırladı.
Kaza tespit tutanağında, traktör sürücüsü 'sağa ve sola dönüşlerde kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkını vermek' maddesini ihlal ettiği için asli ve tam kusurlu bulundu. Vehbi B. hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 47'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında ailenin avukatı Turan Aras, Vehbi B.'nin tutuklanmasını talep etti, ancak mahkeme heyeti bu isteği reddetti. Heyet, kazanın meydana geldiği yerde 3 uzman tarafından yapılacak olan bilirkişi raporunun istenmesi ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Heyet ayrıca Vehbi B.'nin, 'konut terk etmeme' adli kontrol şartını, haftanın 3 günü karakola giderek imza atması şeklinde değiştirdi.
'ADALET ARAYAN ACILI BİR BABAYIM'
Mahkemenin verdiği karar aile tarafından tepkiyle karşılanırken, Sezen'in babası Metin Zambak, sosyal medyada '#sezenzambakicinadalet' etiketiyle kampanya başladı. Baba Zambak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Benim canımın içi, çimen gözlü ciğerparem kızımın, 1'incilikle bitirdiği Ege Üniversitesi'nde sorumsuz, lakayt ve kural tanımaz şoförün kullandığı traktör çarpması sonucunda yaşama hakkı elinden alındı. İlk duruşmanın ardından şoföre, 'Gördüm ama karşıya geçeceğini düşünmedim' demesine rağmen ödül gibi üç gün imza atmak şartıyla serbestlik verildi. Sezenimin, 12 metrelik yolun 10,5 metresini tamamlamasına ve karşıya geçmesine sadece iki adım kalmasına rağmen, traktör sürücüsünün yayayı gördüğünü itiraf etmesine rağmen, kamera kayıtlarında görüldüğü üzere şoförün iki arkadaşıyla sohbet etmesine ve tanıklara rağmen bu şoför elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Üstelik işine de geri dönecek. Ben bu tarz bir olayın başkalarının da başına gelmemesi ve Sezen'in emsal teşkil etmesi için adalet isteyen bir babayım. Hayatımızı derinden sarsan, bizden yaşama umutlarımızı çalan, hayallerimizi yok eden bu olayın duyurulması ve yayılması için yardımlarınızı bekliyorum."
Zambak'ın yaptığı paylaşımın ardından, #sezenzambakicinadalet etiketi, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Gülsever'den acılı ailelere destek: Cezalar gözden...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Ankara Kurtuluş Parkı’nda adalet nöbeti tutan...
Bornova Yeni Parti'ye geçti! CHP'li isim kalmadı
CHP Bornova İlçe Başkanı, Bornova Belediye Başkanı, İBB Grup Başkan Vekili, meclis üyeleri, kadın...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
