Başkan İduğ'dan işçilere destek: Şirketin hesabından kesin!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ taşeron yasasıyla belediye kadrosuna geçen 440 işçinin geçen dönemden kalan alacakları için talimat verdi
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ taşeron yasasıyla belediye kadrosuna geçen 440 işçinin geçen dönemden kalan alacakları için talimat verdi. İduğ, 2 milyon TL’yi bulan işçi borcunun o dönem belediyenin temizlik işlerini yürüten Erhanlar Nakliyat’ın alacaklarından kesilmesini istedi.
Bornova’da seçimi kazandıktan sonra belediyede çalışan 1277 işçinin maaşına yüzde 26 oranında zam yapan Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’dan yeni bir hamle daha geldi. İduğ, taşeron yasasıyla belediye kadrosuna geçen 440 işçinin alacaklarının o dönem belediyede taşeron firma olarak faaliyet gösteren şirketin alacaklarından kesilmesini istedi.
Başkan İduğ’un işçiden yana tavır koymasına neden olan olay şu şekilde gelişti. Bornova Belediyesi bünyesinde geçen dönem çalışan taşeron şirket personelleri taşeronun kadroya geçmesi sonrasında sendikalı olunca ücretsiz çalıştıkları “Pazar Mesaisini” istedi. İşçiler, sendika aracılığıyla 1 Mart 2015 tarihi ile 30 Kasım 2017 tarihleri arasında çalışmalarının karşılığını alamadıklarını yeni belediye yönetimine iletti. Yapılan hesaplama sonrasında 2 milyon 100 bin TL işçi borcu çıktı. Başkan İduğ, işçilerin haklarının ödenmesini istedi. Konu daha sonra belediye meclisinin gündemine getirilirken meclis ödemenin bir idari tasarruf olduğunu, meclis kararı alınmasına gerek olmadığını belirtti. Bunun üzerine Başkan İduğ, belediyede taşeron firma olarak çalışan Erhanlar Nakliyat’ın alacaklarından bu paranın kesilerek işçilere ödenmesine karar verdi. Yasal faizi ve hesaplamaları kısa süre içinde yapılacak olan borç, personelin çalışma saatleri ve günlerine göre hesaplara yatırılacak.

Bornova Belediyesi’nde çalışan işçi ve memurun haklarının teslim edilmesi konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Belediye Başkanı İduğ, “Belediyeyi yeni dönemde 35 milyon TL borçla devralmıştık. Aradan geçen zaman diliminde çok önemli işler yaptık. Aynı zamanda tasarruf da yapıyoruz. İşçilerimiz taşeronda çalışırken mesai alacakları yatırılmamış. Pazar günü çalışılmış ama hep Çarşamba günleri izin verilmiş. Sonuçta mesaiye kalan kişiler için bir hak doğmuş. Biz de belediye olarak bunu ödemekten yana bir tavır koyduk. Şirketin bizden alacağından kesip işçime vereceğim. Şirket, hukuki yola başvurur davayı açarsa ve de kazanırsa o başka bir mesele. O zaman belediye işçisine verdiği bu miktarı kendi hesabından taşeron firmaya öder. Biz de 35 milyon TL borçla devraldığımız belediyenin borcuna 2 milyon TL eklemiş oluruz. Ama işçimizden, çalışanımızdan yana tavrımızı da kayıtlara geçiririz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Aydın'da yanan ormanda sıcaklık 440 dereceye ulaştı!
Aydın’ın Çine ilçesindeki orman yangınları ile mücadele sürüyor. Termal kameraların alevlerin...
Karşıyaka Spor Kulübü'nden Yiğitali Bayrak hamlesi!
3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele edeceği yeni sezon öncesi transferleri devam eden Karşıyaka,...
Bornova, Türkiye’nin siyah kuşak adaylarını ağırladı
Bornova Belediyesi, Türk sporuna ve geleceğin şampiyonlarına destek olmaya devam ediyor. Türkiye...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
