Bayraklı sosyal hizmetlerde 1 numara
İlçe olduğu 2009 yılından bu güne kadar aile, çocuk, genç, kadın, engelli, hasta ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesi ile adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi bu çalışmas
İlçe olduğu 2009 yılından bu güne kadar aile, çocuk, genç, kadın, engelli, hasta ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesi ile adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi bu çalışması ile Türkiye’nin en başarılı ilk üç ilçesi arasına girdi. Bu kapsamda İnsani Gelişme Vakfı tarafından hazırlanan rapora göre Bayraklı Belediyesi, sosyal hizmetlerde İzmir’de sıralamaya giren tek ilçe oldu. İnsani Gelişme Vakfı tarafından ilki 2016’da hazırlanan ve belediyeleri belli kriterlere göre sıralayan İnsani Gelişme Endeksi’nin ikinci raporunda 28 büyükşehir belediyesinden 161 ilçe araştırmaya dahil edildi. Prof. Dr. Murat Şeker, Çağla Bakış ve Barış Dizeci tarafından hazırlanan raporda yönetişim ve saydamlık, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam ve belediye çevresel performans ile ulaşım başlıklarındaki yedi alt endeks, ilgili değişkenlerle oluşturuldu ve nihai insani gelişmişlik endeksi skoru elde edildi.
İZMİR’DEN SADECE ‘BAYRAKLI’ VAR
Aile, çocuk, genç, kadın, engelli, mülteci, hasta ve yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesinin değişken olarak alt endeks skorunu oluşturduğu sosyal kapsama endeksinde ilk üç sırada İstanbul’dan Ümraniye ve Beşiktaş, İzmir’den ise Bayraklı Belediyesi yer aldı. Yıllardır yeni doğan bebekten, ücretsiz ambulans hizmetine, evde yaşlı, ev temizlik ve kuaför hizmetinden, İzmir’deki en büyük engelliler merkezine kadar birçok projeyi hayata geçiren Bayraklı Belediyesi 10 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’deki örnek ilçelerden biri haline gelirken, yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen sosyal hizmetler büyük tecrübe ve başarıyla gerçekleştirildi.
KISITLI BÜTÇELERLE ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Dar gelirli ailelerimizin yoğun olduğu ilçemizde birçok projemiz, başta İzmir belediyeleri olmak üzere Türkiye’ye örnek oldu. Hayata geçirdiğimiz bu projeler vatandaşlar tarafından büyük kabul gördü. İhtiyaca yönelik, insan odaklı projelerimizin vakıf araştırmaları tarafından da takdir görmesi bizleri memnun etti. Geride bıraktığımız 10 yılda kısıtlı bütçelerle gelinen noktada İzmir’de aile, çocuk, genç, kadın, engelli, mülteci, hasta ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerde önemli çalışmalara imza attık” dedi.
İNGEV KİMDİR?
İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) Türkiye’deki insani gelişmeye katkı yapmak üzere kuruldu. Tüm çalışmalarında şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir anlayışla çalışan İNGEV; partiler üstü bir tutumla ülkedeki insani gelişme sorunlarının giderilmesinde tüm ilgili kesimlerin ortak mutabakatını geliştirmeyi hedefleyerek, toplumsal sorumlulukla hareket ediyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Daha erişilebilir hizmet için Engelli Veri Tabanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik hizmetlerin daha hızlı, doğru ve kapsayıcı...
Efes Selçuk Belediyesi emekçilerine engelli hakları eğitimi
Efes Selçuk Belediyesi, farklı müdürlük ve birimlerde görev yapan belediye emekçilerine yönelik...
Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
