BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Bornova Belediyesi Bayram’da da vatandaşın yanında

Bornova Belediyesi Bayram’da da vatandaşın yanında

Bornova Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için tüm önlemleri alıyor

0Yorumlar
Bornova Belediyesi Bayram’da da vatandaşın yanında
Bornova Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için tüm önlemleri alıyor. Işıkkent’teki Kurban Kesim ve Satış alanı’ndaki kontrollerini sürdüren Bornova Belediyesi, bayram süresince de vatandaşların yanında olacak. Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bayramda da görevlerine devam ederken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sokak ve cadde üzerinde kesim yapılmasına engel olacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı telefonu arayarak iletebilecek. Bornova Belediyesi Kurban Bayramı’nda da görevinin başında olacak. Uzun bayram tatili süresince rutin işlerine devam edecek olan belediye, aldığı önlemlerle de Bornovalıların daha huzurlu bir bayram geçirmesini sağlayacak. Işıkkent’te kurduğu Kurban Satış ve Kesim yeri ile vatandaşların gönül rahatlığı ile ibadetlerini yerine getirmesi sağlanırken, sorunsuz bir bayram geçirmesi için de temizlik ve gıda denetimleri başta olmak üzere pek çok alanda hizmet vermeye devam edecek.

Veteriner hekimler iş başında

Işıkkent’te binlerce kurbanlığın genel kontrollerini ve damga denetimlerini yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü, çalışmalarını bayram boyunca da aralıksız sürdürecek. Kesim alanında görev yapacak nöbetçi veteriner hekimler, yaşanacak bir sağlık sorununda hemen devreye girecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki bir ekip kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için çalışacak. Ayrıca Pınarbaşı’ndaki hayvan barınağı da bayram süresince açık olacak.

Temizlik çalışmaları sürecek

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri diğer zamanlarda olduğu gibi bayram boyunca da  aralıksız çalışacak. Ekipler, rutin işlerinin yanında özellikle kurban kesim alanlarında hizmet verecek. Kesim alanları ekolojik dezenfektan ile temizlenirken, ilçedeki çöp konteynerlerı da belirli periyotlarla yıkama ve dezenfektan yapılacak. Böylece sıcak yaz günlerinde kötü kokuların önüne geçilecek. Sinekler için yapılan ilaçlama çalışmaları da devam ederken, çöp taksi ve acil müdahale ekipleri vatandaşlardan gelen bildirimlere anında cevap verecek. Ayrıca yıl boyunca yapılan 2 Cem Evi, 125  cami ve Mecsid’in  temizliğide bayramda da devam edecek.

Zabıtalar kaçak kesimleri önleyecek

Bayram öncesi gıda satış yerleri ve pazarları denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayramda da görevlerine devam edecek. Vatandaşların rahat ve huzurlu bayram geçirmesi için çalışan ekipler özellikle kesim alanları ile ilgilenecek. Kesim yerlerinde ki nöbetçilerin sayısı arttırılırken, sokak ve cadde üzerinde kesim yapılmasına da engel olunacak. Kurban atıklarının uygun olmayan yerlere atılması durumunda ise atan kişiler hakkında hukuki süreç başlatılacak. Uzun bayram tatili boyunca Bornova Belediyesi’nin bir çok birimi iş başında olacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

7 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce