Bornova Belediyesi maskede seri üretime geçti. Günde 30 bin maske üretebilecek
Bornova Belediyesi, İzmir’de açık alan ve caddelerde de maske takılmasının zorunlu hale getirilmesinden sonra maske ihtiyacını karşılamak amacıyla günde 30 bin maske üretebilecek
Bornova Belediyesi, İzmir’de açık alan ve caddelerde de maske takılmasının zorunlu hale getirilmesinden sonra maske ihtiyacını karşılamak amacıyla günde 30 bin maske üretebilecek. Koronavirüs salgını sürecinde en çok ihtiyaç duyulan malzeme olan cerrahi yüz maskesinin seri üretimi için harekete geçen Bornova Belediyesi, kumaşı dikime hazırlayan süreçleri otomatikleştiren makineleri Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile birlikte satın aldı.
Maske kullanımının ve maske ihtiyacının bir süre daha Türkiye’nin gündeminde kalacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çok ciddi bir kapasiteye ulaştık. Altın Bilezik’e bağlı Tekstil Atölyemiz’e kurduğumuz bu makinelerle kumaşı katlama, sterilize etme ve kesim işlemleri çok hızlı biçimde gerçekleşebiliyor, geriye sadece dikim aşaması kalıyor. Gönüllülerimizin de yardımıyla maske üretim kapasitemizi çok önemli bir noktaya çıkarttık” dedi.
Kapasite 10 katına çıktı
Koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadeleye tüm imkanları ile devam eden Bornova Belediyesi üretim kapasitesini arttırmak amacıyla maske makinesi satın aldı. Daha önce gönüllülerin de desteğiyle maske ürettiklerini hatırlatan Başkan İduğ, “Türkiye’de Koronovirüs’ün tespit edildiği 16 Mart’tan bugüne kadar iki ayı aşkın sürede 110 bin civarında maske ürettik. Gelen bağışlar ve alımlarla Bornova Belediyesi olarak toplam 200 binin üzerinde maskeyi, ağırlıklı olarak sağlık emekçileri olmak üzere dağıttık. Bu yeni makineler sayesinde günlük kapasitemiz 10 kat arttı. Arıtk, ihtiyaç durumunda 1 haftada 200 bin maske üretebileceğiz” diye konuştu.
Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’ndeki Konfeksiyon Eğitim Merkezi’ni, Bornova Kızılay Şube Başkanı Cemil Kurkut ile birlikte ziyaret eden Başkan Mustafa İduğ, maske üretim çalışmalarını yerinde inceledi, dikiş makinelerinde çalışan gönüllü vatandaşlar ile sohbet edip bilgi aldı.
MTK’ya teşekkür
Bornova Kızılay Şube Başkanı Cemil Kurkut ile beraber dikiş makinesi başına geçerek maske de diken Başkan İduğ, “Maske makinesinin alınmasında Moda Tekstil ve Konfeksiyon (MTK) sitesi yönetiminin büyük desteğini gördük. Ayrıca dikimde kullanacağımız iplerini bize bağış olarak gönderdiler. Başkanı Abdullah Salkım başta olmak üzere tüm yönetime ve MTK esnafı ime bu süreçte yanımızda olan iş insanları ve hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Aldığımız bu maske makinesi üretimimize hız kazanacak. Hedefimiz, Bornova’da maske ihtiyacını karşılamak” dedi.
Sosyal Belediyecilik örneği
Bornova Kızılay Şubesi Başkanı Cemil Kurkut Sosyal Belediyecilik anlamında Bornova’nın fark yarattığını belirterek,’’ Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz, Belediyeciliğin sadece temizlik gibi rutin hizmetlerden oluşmadığını siz bize gösterdiniz. Sosyal Belediyecilik alanında Belediye Başkanı olarak örnek oldunuz. Bizimle beraber yardım konusunda taşın altına elinizi koydunuz. Şu anda tüm dünyanın en büyük sorunu ve ihtiyacı maske. Sizlere bu süreçteki çaba ve hizmetleriniz için Kızılay adına çok teşekkür ediyorum. Her zaman işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Bornova'da yaz tatili üretime dönüştü
Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Yaz Kursları, 10 farklı merkezde 25 branşta 1.706...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
