CHP İzmir Milletvekili Bayır'dan CHP'li belediye başkanlarına çağrı
İstanbul seçiminin ardından CHP’li belediyelerin iktidara ve halka karşı büyük bir sınav vereceklerini kaydeden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin be
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır CHP'li belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatlarına uyulması gerektiğini söyleyen Bayır “Her şey çok güzel olacak! Söylemiyle yola çıkıldı. Tüm CHP’li belediyelerin, sadece sözde değil eylemde de bu yaklaşımı benimsediğini göstermesi gerekiyor. Bu süreçten sonra, hem iktidara, hem de halka karşı büyük bir sınav verecekler” dedi.
23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP’li belediye başkanlarına da çağrıda bulundu.
“BUĞDAY CÜCÜKKEN, ÇOCUK KÜÇÜKKEN KONUŞULMAZ”
23 Haziran seçim sonuçlarının iktidar partisi için büyük bir hezimet olduğunu belirten CHP’li Bayır, “31 Mart seçimleri ve hemen ardından hukuki bir gerekçe olmadan gerçekleşen seçim iptali AKP’ye pahalıya patladı. Bu seçim yerel seçimin çok ötesine geçti. Demokrasinin tıkanan damarları yeniden açılmaya başladı. Demokrasi inancı canlandı. Seçim sonuçları, Milletin huzursuz ve mutsuzluğunun had safhaya geldiğinin göstergesi olurken, iktidar için büyük bir hezimet oldu. Seçmen sadece AKP’ye değil, tüm siyasetçilere mesaj verdi. Bu seçim bir partinin değil halkın seçimi oldu. Peki, bundan sonra ne olacak? Buğday cücükken, çocuk küçükken konuşulmaz, der bir Yörük atasözü… Her ne kadar birçok CHP’li belediye başkanı yeni seçildiyse de onlar için büyük bir sınav sorumluluğu başlıyor” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Haziran seçiminin ardından ilk meclis grup toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatan Bayır, CHP’li belediyelerin genel başkanın talimatlarına harfiyen uyması gerektiğini belirtti. Bayır, konuşmasına şöyle devam etti:
BELEDİYE BAŞKANLARINA 7 KURAL ÇAĞRISI
“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Haziran seçimlerinden sonraki ilk meclis grup toplantısında açıkladığı yedi kuralı, tüm belediye başkanlarının kelimesi kelimesine uygulaması gerekiyor. Rehavete kapılmadan kararlı adımlarla halkçı ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile… Neydi bu 7 kural?
1.Beldedeki bütün kimlikleri kucaklayacaksınız.
2. Hizmeti, zümre kişi akraba yandaş için değil halk için yapacaksınız.
3. Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Dezavantajlı gurupları önceleyeceksiniz.
4. Yoksullara yardım yaparken asla teşhir etmeyeceksiniz.
5. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.
6.Belediye yönetim kurullarında liyakata uyacaksınız.
7.Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz.”
CHP’NİN 2023’TE İKTİDAR OLMA ŞİFRESİ
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, “Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz. Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Belediye başkanlarımıza düşen görev halk için başkanlık yapmaktır” sözlerinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Bayır, “Bu sözcüklerin şifresi aslında çok açık! Yıllardır iktidar hasreti ile yanıp tutuşan CHP örgütünün 2023 yılında iktidar olabilmesi, belediye başkanlarının sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu uygulamaları ile kanıtlayıp, sosyal demokrat bir iktidarın neler yapabileceğini halka göstermesinden geçmektedir.‘Her şey çok güzel olacak’ söylemiyle yola çıkıldı. Tüm CHP’li belediyelerin, sadece sözde değil eylemde de bu yaklaşımı benimsediğini göstermesi gerekiyor. Bu süreçten sonra, hem iktidara, hem de halka karşı büyük bir sınav verecekler” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ BÖYLE DEVAM EDERSE PARÇALANIR
İktidar partisi hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Bayır, “Ak Parti’nin iktidarlığını sürdürebilmesi için yeni bir politika ve yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var gibi görünüyor. Yeni arayışlar ve yeni bir oluşum kaçınılmaz olarak daha da hızlanacak. Bu süreçten sonra deneyecekleri yeni yolda, 17 yıllık iktidarlıkları dönemindeki gibi ayrıştırıcı ve ötekileştirişi dili kullanmaya devam ederlerse, kendilerini çıkmaza sokup parçalanacaklar” dedi.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN SİYASETTE DEĞİŞİM YETERLİ DEĞİL
Ülkede ciddi bir tahribat olduğunu söyleyen Bayır, sorunların çözümü için siyaseten değişimin yeterli olmadığını kaydetti. Toplumsal birlikteliği güçlendirecek siyaset anlayışına ve kadrolara ihtiyaç olduğunu belirten CHP’li Bayır, “Ülkemizin, demokrasiye, hukuka, eşitliğe, çoğulcu bir yönetim anlayışına geçmesi için asıl mücadele şimdi başlıyor. Eğitimde, ekonomide, tarımda, dış politikada; demokrasi, eşitlik, özgürlük, liyakat gibi temel değerlerin uygulanmasında onlarca yıla dayalı ciddi sorunları var. Ülkemizde büyük bir tahribat var. Tüm bu sorunların çözülmesi için, siyasetteki değişim yeterli değildir. Toplumun büyük bir kesiminin de dönüşüme ihtiyacı var. Ülkenin gidişatından endişe duyan tüm toplumsal oluşumların, bu dönüşüme katkı koymaları gerekiyor. Bu tahribatın bir an önce aşılmasını hızlandıracak bir üslubu benimsemesi ve bu yaklaşımı kararlılıkla, sürdürmesi gerekiyor. Evrensel değerlere dayalı toplumsal birlikteliğe ve bu birlikteliği daha da güçlendirecek siyaset anlayışına ve kadrolara ihtiyaç var. Gördük ki; Halk, Siyasilere kendi iradesinin gücünü yeniden hatırlattı. Toplum için geleceğe dair planlar yeniden yeşermeye başladı. Tarih kahramanları da yazar, diktatörleri de… Halkın aklından ne zaman ne geçeceğini çözemezsiniz. An gelir, sizi önce baş tacı yapar, sonra da yerin dibine sokar” açıklamasında bulundu.
HÜKÜMET HALKINDAN KORKTUĞU ZAMAN ÖZGÜRLÜK VARDIR!
Konuşmasını, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Eski Başkanı Thomas Jefferson’un sözleriyle sonlandıran Bayır, “Halk, hükümetinden korktuğu zaman diktatörlük; hükümet, halkından korktuğu zaman özgürlük vardır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili İnan'dan CHP'li belediye başkanlarına yeşil ışık!
İzmir'de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan,...
Oğlu gözaltına alınmıştı, CHP'li Bayır'dan tepki:...
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in gözaltına...
Kayyum Tekin'den CHP'li Tülay Bayır'a destek!
CHP İzmir Örgütü'nde uzun yıllar partinin çeşitli kademelerinde parti eğitmeni, kadın kolları...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
