CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’dan Büyükşehir’e ziyaret
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK üyeleri ve kentteki kadın kolları başkanlarını ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu İstanbul Sözleşmesi’nin kuvvetle savunulması gerektiğini söyledi. Özuslu, “Nerede canımızı yakan bir kadın cinayeti, nerede şiddet varsa kadın erkek hep birlikte sesimizi en güçlü şekilde duyurmalı, sonuna kadar mücadele etmeliyiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İzmir’den Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyeliğine seçilen Ayten Gülsever, Hatice Semerci, Nurşen Balcı, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve ilçelerde görev yapan kadın kolları başkanları ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’yu ziyaret etti. Nazlıaka’yı yeni görevi nedeniyle tebrik eden ve kendisine başarılar dileyen Özuslu, “İstanbul Sözleşmesi’nin tartışıldığı bir zamanda bu görevi üstlenmek büyük bir sorumluluk. Hepimizin canını yakan kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini durdurmak için bu işi layıkıyla yapacağınıza ve başarılı olacağınıza inanıyorum. İstanbul Sözleşmesi’ni kuvvetle savunmamız gerekiyor. Kadın erkek hep birlikte sesimizi en güçlü şekilde duyurmalı ve sonuna kadar mücadele etmeliyiz ” dedi. Özuslu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde CHP’nin kadının kamusal ve toplumsal alanda güçlü bir şekilde yer alması için çalıştığını belirterek kadın siyasetçileri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
İzmir örnek kent
Ankara’nın ardından ilk şehir dışı örgüt ziyaretini İzmir’e yaptıklarını, belediyenin kadına yönelik çalışmalarına ilişkin fikir alışverişi yaptıklarını söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise “İzmir ülkemiz açısından çok şey ifade ediyor. Bizler kurtuluş mücadelesinde erkeği kadınıyla birlikte yer almış emperyalizme karşı dik durmuşların evlatlarıyız. İzmir çağdaşlığı, ilericiliği, farklılıklardan fark yaratan zenginliği ile her daim ülkemizin medarı iftarı olan kentlerimizden biri” dedi.
Kadınların ayağına taş, gözüne yaş değmeyecek
CHP kadın kolları olarak kadınların her birinin zor zamanlarında yanlarında yer alacaklarını belirterek şunları söyledi: “Öyle bir çalışma yürüteceğiz ki ülkemizdeki hiçbir kadınımızın ayağına taş, gözüne yaş değmeyecek. Kadınlarımız asla yalnız yürümeyecekler. Onlarla birlikte olacağız. Bu mücadeleyi daha da derinleştirip büyüteceğiz. Bu süreçler içerisinde yerel yönetimlerin kadın örgütümüzün yanında olması ve vereceği destek bizler için çok kıymetli. Çünkü yerelde yapılan çalışmalar kadınların birebir hayatına dokunuyor. Bizlerin kadının hayatın her alanında görünürlüğünü ve temsiliyetini sağlamamız gerekiyor. Madem toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor o halde kadınlar her alanda da yüzde 50 temsil edilmeyi hak ediyorlar. Bu nedenle öncü güç olma sorumluluğunu üstlenerek yürümeye devam ediyoruz. Kimi zaman yürüyeceğiz, kimi zaman koşacağız ama mutlaka başaracağız.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Gülsever’den ‘kurultay’ çıkışı: 15’inci kurultayı...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, İzmir İl Örgütü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada...
Güç ve CHP Gençlik Kolları'ndan iktidar mesajı: Yüzde 65...
CHP İzmir'in seçilmiş İl Başkanı Çağatay Güç, İl Gençlik Kolları Yönetimi ve ilçe gençlik kolları...
CHP İzmir'de yeni görevlendirme: Kadın Kolları'na Nilay...
CHP İzmir’de MYK tarafından görevden alınan İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun’un yerine...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
