BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Manşet CHP’li Bakan, Soylu'ya kayıp silahları sordu

CHP’li Bakan, Soylu'ya kayıp silahları sordu

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017 faaliyet raporu TBMM gündemine taşındı

0Yorumlar
CHP’li Bakan, Soylu'ya kayıp silahları sordu
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017 faaliyet raporu TBMM gündemine taşındı. İçişleri Bakanlığı 2017 yılı faaliyet raporunu yayınladı.Rapora göre; 2017 yılında 2 milyon 198 bin 774 kişinin araç tescil, silah ruhsat, ehliyet ve kurum kimliği belgelerini kaybetmesi nedeniyle kayıt oluşturuldu; 385 bin 178 çalıntı-kayıp araç kayıtlara geçerken, 1 milyon 147 bin kişi araç plakasının çalıntı-kayıp olduğu gerekçesiyle başvuru yaptı. Rapordaki en çarpıcı detay, 106 bin 740 vatandaşa ait silahın çalıntı-kayıp olarak kayıtlara geçtiği bilgisi oldu. İçişleri Komisyonu Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017 yılı faaliyet raporunu TBMM gündemine taşıdı.

SOYLU’YA ÇALINTI-KAYIP SİLAHLARLA İLGİLİ SORULAR

Raporda yer alan 106 bin 740 vatandaşa ait silahın çalıntı-kayıp olarak kayıtlara geçtiği bilgisinin toplumda ve kamuoyunda tedirginliğe yol açtığını belirten Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu:

  • Kayıtlara geçen 106 bin 740 vatandaşa ait çalıntı-kayıp silahların bulunmasıyla ilgili Bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mıdır?

  • Söz konusu kayıp olan silahların tamamı ruhsatlı mıdır?

  • Söz konusu kayıp olan silahların türleri nedir?

  • 106 bin 740 vatandaşa ait olduğu ifade edilen çalıntı-kayıp silahlar kaç tanedir? Çalıntı-kayıp kaydı olan silahlarda; aynı kişiye ait birden fazla çalıntı-kayıp kaydı silah var mıdır?


‘BAKANLIK İLE BAĞLI KURUMLARIN ZAYIFLIKLARI’

Öte yandan ilgili raporda Bakanlığın ve bağlı kurumların zayıflıkları şu şekilde ifade edildi: “Bürokratik ve geleneksel bir yapıya sahip olması, bakanlığın güvenlikle ilgili faaliyetlerinin diğer faaliyet alanlarının önüne geçmesi, özlük hakları nedeniyle nitelikli personel yetersizliği, merkez birimlerinin fiziksel altyapısının, çalışma koşulları bakımından yetersiz olması, personelin, stratejik planlama ve yönetim konusunu henüz içselleştirememiş olması, bakanlığın, bazı faaliyetlerini yeterli düzeyde kamuoyuna tanıtamıyor olması, bakanlık ile diğer kurumlar arasında yetki ve görev çakışmaları olması.”

CHP’li Murat Bakan, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • Raporda, Bakanlığınızın ve bağlı kurumların zayıflıkları ile ilgili “Özlük hakları nedeniyle nitelikli personel yetersizliği” ifadesi kullanılmıştır. ‘Nitelikli personel’ ifadesi ile kastedilen nedir? ‘Nitelikli Personel’ tanımınız nedir? ‘Özlük Hakları’ her çalışanın hakkıdır. ‘Nitelikli personel yetersizliği’ olarak ifade ettiğiniz zayıflığın nedeninin özlük haklarıyla bağlantısı nedir?

  • Raporda, Bakanlığınızın ve bağlı kurumların zayıflıkları ile ilgili “Merkez birimlerinin fiziksel altyapısının, çalışma koşulları bakımından yetersiz olması” ifadesi kullanılmıştır. Bakanlığınız, merkez birimlerinin fiziki altyapısı için 21.yüzyıl dünyası ve 2018 Türkiye’si teknolojisine uygun; çalışma koşulları için ise evrensel çalışma standartlarına uygun yenilikler ve düzenlemeler yapacak mıdır?

  • Raporda, Bakanlığınızın ve bağlı kurumların zayıflıkları ile ilgili “Bakanlık ile diğer kurumlar arasında yetki ve görev çakışmaları olması” ifadesi kullanılmıştır. Söz konusu yetki ve görev çakışmaları nelerdir? Bu çakışmaların önlenmesi amacıyla yürütmekte olduğunuz bir çalışma var mıdır?



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

6 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

3 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce