BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet CHP'li başkana İzmir'de son görev! Törene katılan Muharre...

CHP'li başkana İzmir'de son görev! Törene katılan Muharrem İnce'den dikkat çeken açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski İl Başkanı Sedat Akman İzmir Alsancak Hocazade Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı

0Yorumlar
CHP'li başkana İzmir'de son görev! Törene katılan Muharrem İnce'den dikkat çeken açıklama



Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski İl Başkanı Sedat Akman İzmir Alsancak Hocazade Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve birçok partili isim katıldı.









 1977-1980 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı yapan Sedat Akman’ın cenazesi önce CHP İzmir İl Binası önüne getirildi. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir İlçe Başkanları, CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve birçok partili isim katıldı. İl binası önünde gerçekleştirilen anma törenin ardından ise Alsancak Hocazade Camii’sine getirilen Akman’ın naşı Bergama mezarlığına görülmek üzere yola çıktı.




Cenazeye katılan isimler arasında yer alan CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in aynı kareye girmemek için özen gösterdiği dikkatlerden kaçmadı. Cenaze töreni öncesi sadece selamlaşan iki cenaze namazına kadar yan yana gelmemeye özen gösterdi. Yücel’in yanı sıra CHP’li birçok isimin de Muharrem İnce ile yakın bir görüntü çizmemeye özen gösterdiği gözlendi.


"Siyasi bir mesajım yok"
Hocazade Camii’nde düzenlenen cenaze namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnce, 45 yıllık demokrasinin örneği olduğunu söyledi. İnce “Rahmetli Sedat Akman CHP’nin İzmir il eski başkanıydı. Ben de buraya Yalova eski il başkanı olarak geldim. Eski il başkanımıza son görevimi yapmak üzere buradayım. Onun için siyasi bir mesajım yok! Ama şunu söyleyeyim; Türkiye demokrasisinin 43 yılda ne kadar geri gittiğini bir örnekle anlatayım. 1977 yılında CHP Genel Başkanı rahmetli Bülent Ecevit İzmir İl Başkanımız Sedat Akman’ı arar. O zaman İzmir 12 Milletvekili çıkarıyor.  Der ki; ‘Herkes ön seçimle geliyor bende bir kontenjan kullanmak istiyorum.’ İl başkanı ‘Nasıl yani, gerekçenizi bilmem lazım’ der. Genel Başkan açıklama yapar; ‘Ahmet Taner Kışlalı’yı Kültür Bakanı yapacağım, onun için onu ön seçime sokmak istemiyorum, ön seçimsiz merkez yoklamasıyla milletvekili yapmak istiyorum’ der. İl Başkanımız itiraz eder, ‘bir şartla, ilk 4 sıra olmaz’ der. Altıncı sıraya koyarlar rahmetli Ahmet Taner Kışlalı’yı ve Kışlalı Kültür Bakanı olur. Yani 43 yıl önce Türkiye’deki demokrasiye, siyasi partilerdeki demokrasiye bakın, bugünküne bakın. 43 yılda siyasi partilerdeki demokrasi de Türkiye demokrasisi de ne yazık ki yerlerde sürünüyor.”





Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

7 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce