Çiğli'nin Banklarını ve Çöp Konteynırlarını Öğrenciler Üretecek
Çiğli Belediyesi ve 75
Meslek Lisesinin bünyesinde bulunan mobilya ve metal işleri bölümlerinin atölyelerinde öğrenciler hem mesleklerini öğreniyor hem de üretimde bulunuyorlar. Okulun bünyesinde bulunan döner sermaye işletmesi özel sektörün ve kamu kurumlarının talebi halinde mobilya ve metal ürünleri üretip gelen talepleri karşılıyor. Geçtiğimiz haftalarda okulu ziyaret ederek Çiğli’bank ve çöp konteynırlarını üretme konusunda okul yönetimi ile fikir alış verişinde bulunan Başkan Utku Gümrükçü, hazırlıkların tamamlanmasının ardından okul yönetimi ile protokol imzalayıp, üretimin startını verdi.
Başkan Utku Gümrükçü: “Meslek liseleri önemli”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü meslek liselerin çağdaş ülkelerdeki yeri ve önemine değinerek şöyle konuştu: “Meslek liseleri çağdaş ülkelerin gözbebeği konumunda. Sanayinin teknik eleman ihtiyacı için hayati öneme sahip. Ülkemizde günden güne önem kazanması gerekirken önemini kaybediyor. Biz Çiğli Belediyesi olarak başta bank ve çöp konteynırı olmak üzere birçok ürüne ihtiyaç duyuyoruz. Bu protokolle bu gibi ihtiyaçlarımızı okulumuzda ürettirip öğrencilerimizin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladık. Okul yönetiminin öğrencilerin hem eğitimini hem de ekonomisini bu kadar düşünmesi bizi çok mutlu etti. Ülkemizin böyle eğitimcilere ihtiyacı var. Meslek lisesi memleket meselesi diyerek okullarımıza sahip çıkmaya, birlikte çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.
Okul Müdürü Oya Adataş: “Öğrenciler maaş alacak”
Kamu kurumlarından gelen talepleri karşıladıklarını, öğrencilerin de bu üretimden maaş aldığını belirten Okul Müdürü Oya Adataş, ''Geçtiğimiz yıllarda Çiğli Devlet Hastanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi büyük kurumların mobilya ihtiyaçlarını ürettik. Elde ettiğimiz gelirle öğrencilere maaş verebiliyoruz. Hem kaliteli ürünler üretiyoruz hem de öğrencilerimize ekonomik destek sağlıyoruz. Çiğli Belediyesi ile yaptığımız bu protokol sayesinde belediyenin ihtiyaç duyacağı her türlü mobilya ve metal malzemeyi üretmeyi amaçlıyoruz. Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü'ye bu işbirliği için çok teşekkür ediyoruz. Buradan elde edilecek gelirle öğrencilerimizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağız. Öğrencilerimiz arasında ailesinin geçimini üstlenmek zorunda kalan çocuklar var. En büyük mutluluğumuz onlara katkı sağlayacak olmamız'' dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yıldır'dan 'çöp tesisi' alanına 'TOKİ' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yamanlar'da planlanan çöp tesisi alanına ilişkin dikkat...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
