Ege'nin iki yakası festivalde buluşacak
Karşıyaka Belediyesi, Ege’nin iki yakası arasındaki dostluğu güçlendirmek amacıyla Sakız Adası’ndan gelen konukları ağırladı

“DAHA ÇOK KONUK BEKLİYORUZ”
Karşıyaka Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KASİAD) düzenlediği organizasyonla Sakız Adası’ndan kente gelen yaklaşık 20 kişilik heyet, Başkan Cemil Tugay’ı da ziyaret etti. Heyeti belediye bandosu ve çiçeklerle karşıladıklarını anlatan KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, tarihi ve turistik noktaları da ziyaret ettiklerini söyledi. Sevgi Evleri’nde kalan gençlerle Sakızlı gençler arasında bir dostluk maçı oynanacağını ve daha sonra devam etmesi için yarım bırakılacağını belirten Özsakallı, özellikle çarşıda Yunanistan’dan daha çok konuk ağırlamak istediklerini dile getirdi.
EGE ADALARI FESTİVALİ GELİYOR
Sakız Heyeti’ni konuk etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ziyarette festival müjdesi de verdi. Ekim ayında Bozcaada’nın da dahil olacağı ‘Ege Adaları Festivali’ düzenlemeyi planladıklarını anlatan Tugay, şöyle devam etti: “Sakız, Samos ve Midilli’yi kendi şehirlerimiz gibi hissediyoruz. Bizler yakın mesafede aynı havayı soluyan, aynı denizin balıklarını yiyen insanlarız. Aynı kültürü paylaşıyoruz. Bizler de adalardan daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Bu ziyaret kendimizi tanıtmak için de bir fırsat olacak. Beraber pek çok proje yapacağız. Karşıyakalıların Sakız ve diğer adalarla ilgili güzel anıları var. Adalarda yaşayanların da buralarda güzel anıları olmalı diye düşünüyorum. Sakız ve diğer adalardan daha çok misafir gelmesi için çalışmamız gerekiyor. Sadece kültürel ve turistik değil, ticari alışveriş için de işbirliği içinde olursak bu buluşmaların daha verimli olacağına inanıyorum. Ekim ayında yapacağımız Ege Adaları Festivali, iki yakanın daha fazla şey paylaşmasını sağlayacak. Bu konuda Sakız Adası’nın da desteğini bekliyoruz. Her şeyin çok güzel olmaması için hiçbir neden yok. Biz üzerimize düşeni yapacağız.”
“TURİZMDE ORTAK HAREKET EDİLMELİ”
İzmir’i evi gibi gördüğünü belirten Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytrilakis de her alanda işbirliğine hazır olduklarını belirterek, “Başkan Tugay söylemek istediklerimi söyledi. Sizlere karşı hissettiklerimizin, sizlerin de bize hissettikleriyle aynı olduğuna inanıyorum. 3-4 yıl önce bir slogan belirlemiştik. Ege Denizi bizi birleştiriyor. Ege Denizi iki tarafı besliyor. Turizmde ortak paket girişimleri oldu. Anlayışımız bir destinasyon iki ülke olmalı. Her alanda sizlerle çalışmaya hazırız” dedi.
Sakız Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Rena Damigiou ise Başkan Tugay’a, “Sakız’la ilgili sözleriniz bizler için onurdur” diyerek teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay Erbaa Yaprak Festivali’ne katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa...
İran: ABD, Lark Adası'nı vurdu
İran basını, ABD ordusunun Hürmüz Boğazı'nın en dar noktasında bulunan Lark Adası'na hava...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
