Gaziemir'de kadınlara 'kansere karşı' önemli eğitim
Gaziemir Belediyesi ile Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçede yaşayan kadınları kanserden korunma yolları hakkında bilgilendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi

Gaziemir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kadınlar ve çocuklar için çalışmaya hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenledikleri etkinlik ile farkındalık yaratmak istediklerini belirterek “Kadın dostu Gaziemir için mücadele veriyoruz. Amacımız kadınlarımızın sağlıklı, güvenli, mutlu olması. İlçemizde bu koşulları yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadın sağlığının önündeki engellerin kaldırılması için sağlık taramaları ve bilgilendirme toplantılarıyla onların yanlarında olmak istiyoruz” dedi.
Gaziemir Gönüllü Çalışma Platformu üyelerinin ve Cumhuriyet semt evlerinde eğitim gören kursiyerlerin katıldığı etkinlikte Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) Uzman Doktor Sinem Doğanay; kadınlara kanser türleri, erken tanı ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Dr. Doğanay, iki kurum arasında yapılan işbirliği ile kanser tarama tırının Gaziemirli kadınlara meme kanseri taraması yapmak için geleceğini de açıkladı.
Erken tanı ile kanser tedavi edilebilir
Kanser türleri ve erken tanının önemine ilişkin sunum gerçekleştiren Dr. Doğanay, erken tanı koyulan meme kanserinin iyileşme oranının yüzde 98 olduğuna dikkat çekti. İyileşmeyen yaralar, yutma güçlüğü hazımsızlık, meme ve başka organlarda hissedilen şişlik ve sertlikler ile benlerdeki belirgin değişikliklerin kanser belirtileri olabileceğini de dile getirerek “Aşırı yağlı tüketme, fazla güneşe maruz kalma, alkol ve sigara kullanımı, hava kirliliği kansere yol açabiliyor. Kanser, erken tanı ile tedavi edilebilen bir hastalıktır. Meme kanseri ise kadınlarda en sık rastlanan hastalık türüdür. Sadece yüzde 7 ile 9 arasında bir oranla kısmi olarak ailesel geçişlidir” diye konuştu.
40 ile 69 yaş aralığındaki kadınların KETEM’e başvurmaları gerektiğini de anlatan Dr. Doğanay, “40 yaşından sonra her kadın, erken teşhis için evde kendine meme muayenesi yapmalı, sağlık personeline düzenli aralıklarla meme muayenesi yaptırmalı ve 40 yaşından sonra her iki yılda bir mamografi çektirilmelidir” dedi.
Kadın ve çocuğa sahip çıkılacak
Gönüllü Çalışma Platformu adına konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda da, Gaziemir’de kadına ve çocuğa sahip çıkmak için var güçleriyle çalışacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Kadını sağlıklı kılmak için, tüm çocukları ve kadınları kucaklayan bir ilçe olmak için yola çıktık. Gaziemir Belediyesi’nin meclis salonunda toplanmamızın ayrı bir anlamı var. Çünkü bu meclis hepimizin. Kadınlar bu mecliste her zaman yer alacak. Görev süremiz boyunca kadınlar bu meclisten çıkmayacak. Bizler çalıştıkça ilçemiz güzelleşecek, büyüyecek. Biz de Gönüllü Çalışma Platformu üyeleri olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önündeki engelleri kaldıracağız. Bu anlamda farkındalık yaratacak etkinliklere hız vereceğiz. Mesleki eğitim ve kişisel gelişim kursları, istihdam yaratan projeler ve danışmanlık hizmetimizle kadınlara yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...
Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...
Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...
Karşıyaka’da güvenli yapılaşma için ortak akıl buluşması
Karşıyaka Belediyesi, ‘Şantiye Kurulumu ve Çevre Güvenliği Planı Onayı Uygulama Esasları’nı...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
