İZBETON'da toplu sözleşme mutluluğu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON bünyesinde çalışan 750 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçilerin maaşlarına yüzde 17 oranında zam yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON ile iş yerinde örgütlü Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’na (TÜRK-İŞ) bağlı Belediye –İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube arasındaki onuncu dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) için imzalar atıldı. 750 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde işçilerin maaşlarına yüzde 17 zam geldi. Bugün İZBETON’un Belkahve’deki merkez şantiyesinde sözleşmeye ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Belediye-İş Sendikası İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Murat Karakuş pandemi dönemine rağmen böyle bir sözleşme imzalandığı için sendika olarak mutlu olduklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.
Karakuş, “Toplu iş sözleşmemiz ocak ayıyla başladı fakat pandemi dolayısıyla uzadı. Dün itibariyle imza altına alındı ve süreç sonlandırılmış oldu. En büyük şansımız işçiden ve emekten yana bir başkanımız ve genel müdürümüzün olması. Pandemiye rağmen çok güzel bir sözleşme imzaladık.” diye konuştu. Sözleşmeyle birlikte ücretlere 17 zam yapıldığını söyleyen Karakuş, “Sosyal haklarda yapılan iyileştirmeler ile birlikte toplu iş sözleşmemiz son yılların en güzel sözleşmesi oldu. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Emekten yanayız
Karakuş’un ardından söz alan İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da göreve geldikleri ilk günden beri emekten yana olduklarının ve çalışanların koşullarının daha iyi olması gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerinin altını çizdi.
Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu yaparken birçok dengeyi gözetmek zorunda kalıyorsunuz. Şirketin koşulları, ülke ekonomisinin durumu gibi dengeleri yan yana getirip en doğru sonucu almaya çalıştık. Bu süreçte bize yol gösteren Başkanımız Tunç Soyer daha cesaretli, daha kararlı ve daha duyarlı olmamızı sağlamıştır. Başkanımız bu süreçte çok olumlu davrandı. Biz bundan sonra da hep birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Her şeyin sizin lehinize gelişmesi için elimizden geleni yapacağız”.
İmzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Nisan 2020 ile 31 Mart 2022 tarihleri arasında geçerli olacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZBETON’da toplu iş sözleşmesi imzalandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ ile TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir...
İZBETON'un sermaye artışına AK Parti'den 'kötü...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine gelen İZBETON'a 1 milyar 975 milyon TL'lik sermaye...
İZBETON soruşturmasında 56 sanık hâkim karşısında
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON'a yönelik yolsuzluk soruşturmasında 'İş makinesi ve...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...