Karşıyaka’da fidan dikim şenliği: "Torunlarımız bu ağaçların gölgesinde yaşayacak"
Daha yeşil bir kent ve daha yaşanabilir bir gelecek hedefiyle ağaçlandırma seferberliğini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir Avni Yelkenbiçer Parkı’nda düzenlenen törenle 150 adet fidanı toprakl
Daha yeşil bir kent ve daha yaşanabilir bir gelecek hedefiyle ağaçlandırma seferberliğini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir Avni Yelkenbiçer Parkı’nda düzenlenen törenle 150 adet fidanı toprakla buluşturdu.
Şenlik havasında geçen etkinliğe Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, meclis üyeleri, bürokratlar, CHP İlçe Başkanı Serdar Koç, partililer, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, KARGEM öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçileri ile el ele veren katılımcılar; hep birlikte çınar, tespih, pavlonya ve akçaağaç fidanlarını dikip can suyu verdi.
“16 bine ulaştık"
Karşıyaka genelinde yeşil dokuyu güçlendirmek amacıyla büyük bir azim ve kararlılık ile çalıştıklarını aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Göreve geldiğim ilk aylardan itibaren arkadaşlarımızla çalışıp ağaçlandırma konusunda bir planlama yaptık. Karşıyaka’nın iklimine uygun, bakımı çok zor olmayan ağaç türlerini belirledik. Birkaç ay içerisinde de 16 bine yakın fidanı toprakla buluşturduk. Bugün burada diktiğimiz ağaçlar arasında 8 - 9 yaşında çınar fidanları da var. Bu fidanlar belki 200 yıl yaşayacak ve torunlarımız dahi bu ağaçların yarattığı gölgeden, temiz havadan yararlanacak. Bundan sonraki görev sürem boyunca da mevsimin uygunluğuna paralel olarak dikebildiğimiz kadar ağaç dikmeye devam edeceğiz” dedi.

Öncelik kent içine
Ağaçlandırma çalışmalarının kentlerin ve dünyanın geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Tugay, şöyle devam etti: “İklimi dengeleyen, havayı temizleyen, en bilinen sera gazı olan karbondioksiti oksijene çeviren ağaçlar; iklim değişikliğiyle mücadelenin de en önemli unsurlarından biridir. Öncelikle şehir içinde ağaçlandırmaya ihtiyacımız var. Bu anlayışla kent merkezinde sürdürdüğümüz fidan dikim çalışmalarını tamamladıktan sonra merkez dışı bölgelerimize geçeceğiz. Diktiğimiz tüm fidanlara gözümüz gibi bakacağız ve çocuklarımıza daha yeşil ve güzel bir dünya bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yanımızda olup bize güç veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Matlar çimlere serildi Kültürpark'ta yoga rüzgârı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 21 Haziran Dünya Yoga Günü kapsamında düzenlediği İzmir Yoga...
Fidan’dan Orta Doğu mesajı: “Anlaşma her zamankinden daha...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran arasında yürütülen müzakerelerde anlaşmaya her...
Taşınan her zeytin ağacı için yeni bir fidan: Milas’ta 4...
Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılan en büyük ve kapsamlı rehabilitasyon projesi “Hüsamlar...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
