Konak'ta can dostlara örnek hizmet
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede yaşamını sürdüren can dostlara daha iyi bakılacağını belirterek, bu amaçla veterinerlik hizmetlerinin hızla iyileştirileceğini kaydetti
Batur, yakında Türkiye’ye örnek olacak bir adımın atılacağını da müjdeledi.
Sokak hayvanları özelinde, “doğa, çocuk ve can dostları” temasıyla 28 Eylül’de, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı festivaline destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Başkan Abdül Batur’u makamında ziyaret etti. Hayvan severler, Konak Belediyesi’nin Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Lider Pet Food ve Kinderland/Çocuklar Ülkesi’yle birlikte düzenlediği festival için Başkan Batur’a teşekkür etti.
“ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ ”
Festivale 40’a yakın sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini hatırlatan Başkan Batur da, organizasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Ben de sizlerle birlikte örnek bir çalışmaya imza atmaktan büyük bir heyecan duydum. Bu bizim görevimiz. Asıl biz emeği geçen tüm kurumlara, tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yerel yönetim ile sivil inisiyatifin bir araya geldiğinde neler yapabileceğini hep birlikte, en güzel şekilde göstermiş olduk. Can dostlarımızın da yaşam hakları olduğunu kamuoyuna birlikte aktardık. Biz, ‘Birlikte Konak daha güzel olacak’ diyoruz, öyle de oluyor. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz sürecek. Konak dayanışmayla, ortak akılla hızla kalkınacak” diye konuştu.
“BÜYÜK BİR SIKINTIYI AŞACAĞIZ”
Konak Belediyesi’nin veterinerlik hizmetlerinin hızla iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını da belirten Batur, “Bu şehir can dostlarımızın da evi. Onların da yaşam kalitesini artırmak istiyoruz. Ayrıca hayvan severlerimizin yaşadığı büyük bir sıkıntı var; bu konuyla ilgili olarak da yakında Türkiye’ye örnek olacak bir adım atacağız. Detaylar netleşince bu konuyu da açıklayacağım” dedi.
HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder de festivalin doğa, çocuk ve hayvan hakları alanında mücadele eden kuruluşları bir araya getirdiğini vurgulayarak, “Sayın Başkanımız Abdül Batur’a çok teşekkür ediyoruz. Foça’dan Çeşme’ye tüm İzmir bir arada oldu ve Türkiye’ye örnek bir proje gerçekleştirdik. Beş bin kişinin katılım gösterdiği rekor bir etkinlik gerçekleştirdik. Ortak akılla, dayanışmayla işbirliğimiz devam edecek” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Batur’a bir teşekkür plaketi sunulurken, can dostlarla koşu yaparak farkındalık yaratmaya çalışan Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (KİFTDER) üyesi 14 yaşındaki Fatih Güneri de Başkan Batur’a kendi yaptığı resmi armağan etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak'ın yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı
Konak Belediyesi Meclis Üyeleriyle birlikte, yapımında son aşamaya gelinen yeni hizmet binasında...
Konak’ta sahiplendirme buluşması: 11 can dost yeni...
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen sahiplendirme etkinliği, hem farkındalık yarattı hem de...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...