Konak'ta depreme karşı iş birliği kararı: "Halkı bilinçlendireceğiz"
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beraberinde Ege-Koop Düşünce Üst Kurulu Başkanı Öcal Uluç ve kurul üyeleriyle Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur’u makamında ziyaret etti
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, beraberinde Ege-Koop Düşünce Üst Kurulu Başkanı Öcal Uluç ve kurul üyeleriyle Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur’u makamında ziyaret etti. Manisa’nın Akhisar İlçesinin ardından Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin gündeme oturduğu ziyarette, birçok konuda ortak çalışma yapılması kararı alındı.
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deprem gerçeğinin farkında olduklarını, bu nedenle kentsel dönüşüm konusunda tüm hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.
Belediye Başkanı Batur, ilçenin sorunlarını İZBETON Genel Müdürlüğü yaptığı yıllardan bu yana yakından bildiğini belirterek, şöyle konuştu:
‘’Ancak seçildiğim andan itibaren, Konak İlçemizin sorunlarının ve çözüm bekleyen projelerinin oldukça fazla olduğunu gördüm. İnanıyorum ki oluşturduğum ekiple kısa süre içerisinde gündeme getireceğimiz projelerle çok önemli hizmetleri gerçekleştireceğiz. Yoğun bir şekilde 14 mahalle 300 hektardan oluşan Gültepe planlama çalışmasını tamamladık. İzmirlinin beklentilerine kısa sürede cevap vereceğimizi tahmin ediyorum. Depremin her zaman İzmir'in gündeminde olması gerekiyor. Biz seçilmiş belediye başkanlarının görevi de İzmir halkını deprem riskine karşı daha güvenilir alanlarda yaşatmak, deprem toplanma alanları yaratmak, ilgili kurumlarla ortak çalışmalar yaparak kentimizi daha yaşanabilir hale getirmektir. Çeşitli bölgelerde planlama çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir.
Ege-Koop'un İzmir'e kazandırdığı eserleri İZBETON Genel Müdürlüğü zamanından beri takip ediyorum, Ege-Koop'un bilgi ve birikimlerinden faydalanmak isteriz. ’’Konak Belediye Başkanı Batur, önümüzdeki günlerde Ege-Koop'un çok değerli bilim insanlarından oluşan Üst Kurul üyeleriyle bir araya gelerek deprem ve kentsel dönüşüm konusunda fikir alışverişinde bulunmaktan memnuniyet duyacağını, kentsel dönüşüm ve deprem gerçeği konusunda halkı bilinçlendirmek için birlikte sempozyumlar, toplantılar yapılabileceğini söyledi."

Bünyesinde bugüne kadar 200 meslek gurubundan kooperatifi barındıran, halk için konut üreten, gelişmemiş bölgelerde uyguladığı projelerle şehre 150 kilometre yol, 165 kilometre içme suyu hattı, 150 kilometre kanalizasyon, 500 bin metrekarelik alanda park, meyve bahçesi ve sera yaparak modern uydu kentler kazandıran Ege-Koop olarak bize görev düşerse, her zaman yanınızda olduğumuzun bilinmesini isteriz.’’ diyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığı sırasında İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ortak yürüttüğü kentsel dönüşüm ve kent yenileme projelerinde Bakanlığın yetkilendirdiği tek belediye başkanı olarak ilçenin en zor yerlerinde vatandaşı mağdur etmeden, müteahhitlerle muhatap etmeden, belediye sorumluluğunda örnek gösterebilecek yeni kentsel dönüşüm ve kentsel yaşam alanları gerçekleştirdiğini ifade etti.
Narlıdere’deki başarısını Konak’ta da göstereceğine inandığını belirten Aslan, “İzmir'in en çok ihtiyaç duyduğu yeni nesil planlama anlayışıyla Gültepe planlamasının sonuçlandığını görmekten çok büyük bir mutluluk duydum. Bununla birlikte Kadifekale, Yeşildere gibi alanlarda yapacağınız planlamalarla İzmir'in hem uzun yıllar var olan arsa probleminin çözümleneceğine hem de yeni planlamayla daha yaşanabilir, daha çevreci, daha temiz ve sosyal kültürel hayatın daha yoğun yaşandığı bir Konak yaratacağınıza inanıyoruz. İlk kez sizin oluşturduğunuz estetik kurul ile İzmir'e yeni estetik ve zenginlik katacağınızı biliyoruz’’ dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Eski Belediye Başkanı Batur'dan Gümrükçü'ye ziyaret!
Eski Narlıdere ve Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İl Başkanlığı...
Tekstil Mühendisi Başkan, MTK Sitesi'nin nabzını tuttu
Tekstil Mühendisliği mezunu olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir tekstil sektörünün...
Cemil Tugay, meclis üyeleriyle bir araya geldi, birlik...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, parti içi gündemin yoğun olduğu bir dönemde kritik...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
