BIST 100 13.767,40 %0,46 Altın 6.764,65 ₺/gr %0,90 Bitcoin $63.718 %0,43 Dolar 47,76 ₺ %0,06 Euro 55,14 ₺ %0,01 Sterlin 64,56 ₺ %0,08 Gümüş 101,38 ₺/gr %2,08 Ethereum $1.889,22 %0,73 İsviçre Frangı 58,79 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,29 ₺ %0,02 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,00 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,01 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,04 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı

Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı

Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla mahallelerde düzenlendiği iftar sofrası bu kez Ballıkuyu Mahallesi’ndeki Yeşiltepe İlkokulu’nun bahçesinde kuruldu

0Yorumlar
Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı
Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla mahallelerde düzenlendiği iftar sofrası bu kez Ballıkuyu Mahallesi’ndeki Yeşiltepe İlkokulu’nun bahçesinde kuruldu. İftar yemeğine Ballıkuyu, Akarcalı ve Yeşildere mahallelerinden vatandaşlar katıldı. Okul bahçesine kurulan masalarda buluşan yüzlerce kişi aynı anda oruç açtı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, CHP Konak İlçe Kadın Kolları üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Okunan ezanın ardından tüm davetliler Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı.

GÖK KUBBENİN ALTINDAKİ EN GÜZEL YER

İftar sonrası hemşehrilerine seslenen Başkan Pekdaş, Yeşildere’nin dünyanın en önemli halk ozanlarından Homeros’un yaşadığı yer olduğunu belirterek, “Dünyanın ilk edebiyat eseri olarak kabul edilen İlyada ve Odysseia destanının yazarı Homeros kör bir halk ozanıydı ve binlerce yıl önce Yeşildere’de yaşamıştı. Dolayısıyla dünya edebiyatının çıktığı yerdeyiz. Homeros İzmir için diyor ki; ‘Gök kubbenin altındaki en güzel yer’. İzmir’in en eski, en köklü, en güzel mahallelerindeyiz bu gece. Ballıkuyu, Akarcalı, Yeşildere… Hepsi de içinde suyu, bereketi barındıran isme sahip” dedi. Bulundukları yerden İzmir iç körfezinin göründüğünü dile getiren Pekdaş, zengin geçmişe sahip olan bölgenin yeniden ayağa kalması gerektiğine de değindi. Başkan Pekdaş, bunun için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

YENİ BİNA BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Konuşmasında Yeşildere’nin diğer yakasında yeni belediye hizmet binasını yapacaklarını kaydeden Pekdaş, Yenişehir’deki kapalı pazaryerinin yerine yapılacak bina için alanda bulunan benzin istasyonunun da yıkılma kararının çıktığını söyledi. Pekdaş, “Benzin istasyonu için tahliye davası açmıştık. Dava sürerken de boş durmadık ve hizmet binamızın projesini bir ulusal yarışmayla tespit ettik. Projemiz çizildi, ruhsata da bağlandı. Bu arada benzin istasyonu için tahliye kararı çıktı. 6-7 ay içinde kazmayı vuracağız. Ballıkıyu, Akarcalı ve Yeşildere mahallelerimize komşu geleceğiz. Böylece bu bölgelerin yeniden kalkınmasını el birliği ile sağlayacağız. Ramazanın da böyle hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. İftar programı sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Hacivat-Karagöz, sihirbazlık ve ortaoyunu ile renklenen Ramazan eğlencesinde çocuklara pamuk şeker ve şerbet ikramı da yapıldı. Konak Belediyesi’nin her akşam farklı bir mahallede kurulan iftar sofraları Ramazan ayı boyunca devam edecek.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

7 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce