BIST 100 12.274,13 %2,74 Altın 6.596,65 ₺/gr %0,69 Bitcoin $83.953 %0,14 Dolar 49,04 ₺ %0,04 Euro 55,58 ₺ %0,02 Sterlin 65,10 ₺ %0,05 Gümüş 96,31 ₺/gr %1,14 Ethereum $2.707,55 %0,47 İsviçre Frangı 58,73 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,45 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,11 ₺ %0,16 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,06 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,36 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,43 Çin Yuanı 7,30 ₺ %0,07
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Özel sağlık sigortası koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?

Özel sağlık sigortası koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?

Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısının beşe yükselmesinin ardından kamuoyunda özel sağlık sigortasının koronavirüs tedavisini karşılayıp karşılamadığı tartışması başladı

0Yorumlar
Özel sağlık sigortası koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?



Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısının beşe yükselmesinin ardından kamuoyunda özel sağlık sigortasının koronavirüs tedavisini karşılayıp karşılamadığı tartışması başladı. Özel hastanelerin yetkilendirilmesi durumunda özel sağlık sigortası olanların tedavi masraflarının karşılanıp karşılanmayacağı da bilmeceye dönüştü. Çünkü poliçelerdeki “Salgın hastalık ödenmez” maddesinin küresel mi yoksa yereli mi kastettiği belirsiz.




Türkiye’de de koronavirüs vakalarının görülmesi ve bakanlıkların tedbirleri artırmasıyla birlikte özel sağlık sigortası sahipleri poliçeleriyle özel hastanelerde tedavi olup olamayacaklarını sorgulamaya başladı. Hali hazırda koronavirüsün teşhisi de, tedavisi de özel hastanelerde yapılamıyor. Tedavi giderlerini de devlet karşılıyor. Teşhis konulan hasta devlet hastanesinde tedavi ediliyor ancak özel sağlık sigortası olanlar, Sağlık Bakanlığı özel hastaneleri yetkilendirildiği takdirde koronavirüs tedavi masraflarının poliçe kapsamına girip girmediğini merak ediyor.


Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) koroanvirüs salgın ilan etmesi ancak Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın henüz bu yönde bir beyanda bulunmaması, özel sağlık sigortası poliçelerinde gri bir alan yarattı.

Ferdi sigorta mı grup sigortası mı?

Sözcü’de yer alan habere göre, sigorta sektörü temsilcileri sigorta şirketleri uygulamalarının birbirinden farklılık gösterdiğini belirterek, durumun sahip olunan sağlık sigortasının ferdi veya grup sigortası olmasına göre bile değişiklik gösterebileceğini belirtiyor. Ferdi sigortalarda birçok sigorta şirketinin sözleşmesinde “Resmen ilan edilen salgın hastalık ödenmez” maddesi yer alıyor.

Bazı şirketler buna ek olarak sözleşmelere “DSÖ tarafından dünyanın herhangi bir yerinde faz 5 ve üzeri olarak ilan edilen salgın hastalıklara ait her türlü sağlık giderleri ödenmez” şeklinde maddeler ekliyor. Dolayısıyla resmi olarak salgın hastalık ilanı olduğunda sigorta şirketleri bu maddeye istinaden, gelen talepleri reddetme hakkına sahip.

Poliçeler incelenmeli

Ancak IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Murat Çiftçi, özel sağlık sigortalarında gri bir alan olduğuna dikkat çekiyor.  Bazı şirketler özel sağlık sigortalarında salgın hastalıkları poliçeden muaf tutabildiği gibi bazılarının ise genel şartlarında herhangi bir istisna olmadığını belirten Çiftçi, “DSÖ salgın ilan etse de Sağlık Bakanlığı Türkiye’de salgın olduğuna yönelik bir ilanda bulunmadı. Dolayısıyla bazı sigorta şirketleri sadece Sağlık Bakanlığı’nın beyanını şart koşuyor. Dolayısıyla vatandaşlar özel sağlık sigortası poliçelerinde bu konuya dair herhangi bir madde olup olmadığını incelemeli” dedi.

Salgın hastalık ilanı Cumhurbaşkanlığı yetkisinde

Sigorta Koçu ve Sigortan.biz kurucusu Hakan Tan ise salgın hastalık ilanının olağanüstü hal (OHAL kapsamında) Cumhurbaşkanlığı yetkisinde olduğunu belirtirken, “Ülkemizde resmi olarak ilan edilen bir salgın hastalık bulunmuyor. Bu sebeple sigortamız karşılamaz diye kaygılanmamıza da gerek yok. Diyelim ki; en yakın sağlık kurumuna gittik ve yapılan tetkiklerde koroanvirüs (COVID-19) pozitif çıktı. Öncelikle gittiğiniz sağlık kurumu ilk müdahaleyi yaparak sizi hemen Sağlık Bakanlığı’nın gösterdiği sağlık kuruluşuna sevk etmek zorunda. Yani virüs ortaya çıktığında Sağlık Bakanlığı kendi belirlediği kurumlarda tedaviyi üstlenecektir.  Bir başka deyişle, ülkemizde eğer salgın hastalık ilan edilirse, ‘Eyvah, sağlık sigortam masrafları karşılamayacak’ diye kaygılanmanıza gerek yok çünkü devletimiz salgın hastalıkları koroanvirüs gibi ölümcül, hızla yayılan virüslerde tüm masrafları karşılıyor.” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

8 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

8 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

2 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

4 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce