BIST 100 14.132,06 %0,28 Altın 6.823,58 ₺/gr %0,27 Bitcoin $64.320 %2,31 Dolar 47,92 ₺ %0,01 Euro 55,55 ₺ %0,00 Sterlin 64,98 ₺ %0,03 Gümüş 102,18 ₺/gr %0,76 Ethereum $1.907,66 %1,63 İsviçre Frangı 59,10 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,03 Avustralya Doları 34,07 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Soyer'den "Shoedex 2020" değerlendirmesi: "Pandemi fuarcı...

Soyer'den "Shoedex 2020" değerlendirmesi: "Pandemi fuarcılıkta dijital dönüşümü hızlandırdı"

Küresel salgın nedeniyle bu yıl ilk kez sanal olarak düzenlenen Shoedex 2020 Ayakkabı, Çanta ve Deri Aksesuarları Fuarı’nın değerlendirme toplantısı yapıldı

0Yorumlar
Soyer'den "Shoedex 2020" değerlendirmesi: "Pandemi fuarcılıkta dijital dönüşümü hızlandırdı"



Küresel salgın nedeniyle bu yıl ilk kez sanal olarak düzenlenen Shoedex 2020 Ayakkabı, Çanta ve Deri Aksesuarları Fuarı’nın değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye’nin ilk sanal fuarı olma özelliğini taşıyan Shoedex 2020’nin değerlendirme toplantısında Başkan Soyer, “Pandemi süreci her alanda olduğu gibi fuarcılık alanında da dijital dönüşümü hızlandırdı” dedi.










Ticaret Bakanlığı’nın desteği, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nın organizasyonu ve İZFAŞ'ın katkılarıyla bu yıl ilk kez küresel salgından dolayı sanal olarak düzenlenen Shoedex 2020 Ayakkabı, Çanta ve Deri Aksesuarları Fuarı’nın değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye’nin ilk sanal fuarı olma özelliğini taşıyan Shoedex 2020’nin değerlendirme toplantısında Başkan Soyer, “Pandemi süreci her alanda olduğu gibi fuarcılık alanında da dijital dönüşümü hızlandırdı” dedi.

1-3 Haziran tarihleri arasında yapılan Shoedex 2020’nin dün akşam Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki değerlendirme toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosman Alıcı ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, küresel salgın nedeniyle uluslararası fuarların ertelenmesinin, uluslararası ticareti ve küresel tedarik zincirini etkilediğine dikkat çekerek, “Yurt dışı seyahatlerin yapılamadığı ve fuarların düzenlenemediği bu süreçte, bu organizasyonların online yapılması düşüncesi, pandemi sonrası yeni dönemde uluslararası ticaretin devamlılığı ve fuarcılık sektörünün geleceği için çok önemli” dedi.

İzmir fuarcılıkta öncü
Fuarcılığın bir kent açısından ilgili tüm paydaşların katkılarıyla gerçekleşmesi gerekli olan bir sektör olduğunu da söyleyen Başkan Soyer, “İzmir, İktisat Kongresi ile başlayan fuarcılık kültüründe Türkiye’de öncü bir şehir. Yeni süreçte de sanal fuarlar üzerine İZFAŞ tarafından yapılan dijital dönüşüme ayak uydurma çalışmaları, İzmir’in bu öncü rolünü pekiştirecek. İşte Shoedex 2020 Sanal Fuarı, buna yönelik çok önemli bir adım. Biz İzmir’in bir dünya kenti olması ve ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine daha çok katkı sağlaması amacıyla dünyadaki gelişmeleri daha fazla takip etmek ve kentler ile daha fazla ilişki kurulması gerektiğini biliyoruz” dedi.

“Bir adım öteye taşımaya devam ediyoruz”
Soyer şunları söyledi: “Küresel ve ülke ekonomimizin çok zorlu bir sürece girdiği bu yeni dönemde uluslararası ticaret ve ihracat ile ülkemize döviz girişi sağlamak, ekonomik sorunların aşılmasında çok büyük önem teşkil ediyor. Fuarcılık sektöründe, sanal organizasyonlarla bunu dijital platformda, e-ticaret ve e-ihracat şeklinde yapabiliriz.Shoedex 2020 ‘Let’s meet digital’ sloganıyla yeni dönem fuarcılığa adımı İzmir’den attık. Sanal Fuarımızda, akıllı eşleşme filtresi ile desteklenen etkinlikler dört gün boyunca aralıksız sürdü. I·zmir’deki bu fuarlar sayesinde kentin öncü rolünü pekiştiriyor ve bir adım öteye taşımaya devam ediyoruz.”

“İlk sanal fuarla tarihe geçtik”
Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar Türkiye’nin ilk sanal fuarını yaparak tarihe geçtiklerini belirtti. Zardar, “Eylül ayında amacımız ulusal ve uluslararası katılımla fuarımızı büyütmek ve güçlendirmek. Hedefimiz sektörümüzü en iyi şekilde dijital ortamlarda tanıtmak” dedi.

“59 farklı ülkeden alıcıları ağırladık”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise Türkiye’de fuarcılık ve ihracatta ilkleri gerçekleştirmiş İzmir’in, pandemi döneminde de öncü olma sorumluluğunu yerine getirdiğini belirtti. Jak Eskinazi, “İhraç ürünlerimiz için yeni bir pazarlama yöntemi olan dijital fuarcılıkta da Türkiye’ye rol model olduğumuz için son derece mutluyuz. Biz ihraç ürünlerimizin pazarlaması için yeni bir yol bulduk. Türkiye’nin ilk dijital fuarı olan Shoedex 2020’de 59 farklı ülkeden alıcıları ağırladık” dedi.

Jak Eskinazi , konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’ye yıllık 1 milyar doların üzerinde döviz kazandıran, son 10 yılda ihracatını 2,5 kat geliştiren, Covid-19 sürecinden en fazla etkilenen ayakkabı ve saraciye sektörlerimiz için can suyu olan Shoedex2020 Fuarı’nı eylül ayında tüm deri sektörünü kapsayacak şekilde İZFAŞ ile işbirliğinde tekrar düzenleyeceğiz. Ege İhracatçı Birlikleri olarak bundan sonraki süreçte dijital ticaret heyetleri ve fuarlar düzenlemeye devam edeceğiz.”

“Dubai’ye ile Körfez ülkelerine gıda ihracatımızı arttırmak istiyoruz”
Pandemi döneminde tarım ürünlerinin öneminin daha da iyi anlaşıldığına dikkat çeken Eskinazi, “Pandemi döneminde Ege İhracatçı Birlikleri’nin ( EİB) yaptığı ihracatta tarım ürünlerinin payı nisan ayında yüzde 45, mayıs ayında ise yüzde 44 seviyesinde gerçekleşti. Dubai Gıda Ürünleri Sanal Ticaret Heyeti’nde yaş meyve sebze, kuru meyveler, zeytin-zeytinyağı, konserve ürünler, deniz ürünleri, süt ürünleri sektörlerinden firmalarımızın Dubai ve Körfez ülkelerinde yerleşik önemli alıcılarla sanal ortamda ikili iş görüşmeleri yapmalarını hedefliyoruz. Yıllık 20 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden Dubai’ye ve Körfez ülkelerine gıda ihracatımızı arttırmak istiyoruz” dedi.

Shoedex 2020 Fuarı’nda ayakkabı ve saraciye (deri) sektöründen 31 üretici firmanın sonbahar-kış koleksiyonlarını, küresel ölçekteki 326 profesyonel satın alıcı ile buluşturdu. Alıcılar ile ihracatçılar, anlık mesajlaşma ve görüntülü konuşma aracılığıyla sipariş verme imkanı elde etti. Programda fuara katılan firma temsilcilerine sertifika verildi.








Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

7 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce