Tekerlekli sandalyede dans büyüledi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Tekerlekli Sandalye Dans Projesi (Wheelchair Dance Project) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (SSM) dün akşam sanatseverlerle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Tekerlekli Sandalye Dans Projesi (Wheelchair Dance Project) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) dün akşam sanatseverlerle buluştu. Salonu dolduran izleyiciler gösterinin sonunda sanatçılarla dans etti.
Tekerlekli Sandalye Dans Projesi (Wheelchair Dance Project) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) dün akşam muhteşem bir gösteriye imza attı. Sanat yönetmenliğini Banu Dağcıoğlu Türkeli'nin üstlendiği etkinlikte şef İbrahim Yazıcı, tenor Aydın Uştuk, sopranolar Aytül Büyüksaraç, Nazlı Alptekin, Zibelhan Dağdelen, piyanistler Deniz Dağdelen, Emre Altpekin, basçı Hasan Alptekin ve kemanist Eren Ekici eşlik etti. "Fark Yaratanlar ve Dostları" olarak da anılan ekipte tekerlekli sandalyeli dansçılar Bora Acar Zöngür, Alperen Çalışkan, Ayla Beytaşı, Burhan Elli, Caner Türkseven, Kardelen Yılmaz, Mehmet Arık, Neşe Aydemir, Nur Özgül, Özlem Babasız, Sinem Öntürk, Sude Yubaş, Yasemin Uğurcan, Zehra Kosava, Ece Nazir e Tunca, Ersin Evren ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Konservatuvarı öğrencileri Efe Kızık, Melisa Kuyumcu, Deniz Sarıçoban, Nilsu Şaylı ve Ece Tunca da yer aldı.

Gecenin sonunda izleyiciler sanatçılarla birlikte dans etti. Dans eden izleyicilerin arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de vardı.
Farkındalık yaratıyor
Tunç Soyer, “Bu akşam bizlere dans, müzik ve estetiğin buluşmasının şahikasını yaşattınız. Ama bazen sadece müzikle estetik yetmez. Güzel bir dans gösterisinde müzisyenlerin, dansçıların ruhlarını görmek lazım ve bugün burada bu güzel insanların ruhlarını da gördük. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bilinçli bir toplum anlayışına katkıda bulunmak amacıyla hareket eden, erişilebilirlik koşullarını sağlayan her etkinlikte sahne aldıklarını belirten Banu Dağcıoğlu Türkeli, “Proje izleyicilerde farkındalık yaratmayı amaçlarken bir yandan da bedensel engellileri sanat ile buluşturuyor” dedi.
Gösteriyi izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, kızları Defne ve Duygu Soyer, İBB Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve eşi Müyesser Özuslu da yer aldı.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Future Dance, şampiyonluk coşkusunu Showcase'ye taşıdı
İzmir'de düzenlenen Future Dance Showcase 2026, sadece yıl sonu gösterisi olmanın ötesine geçerek...
Büyükşehir’den afetlere karşı tam hazırlık
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde deprem ve yangın senaryolarını...
Karşıyaka’da mavi kapak seferberliği: 1 ton kapak...
Karşıyaka Belediyesi, yeniden başlattığı ‘Mavi Kapak’ projesiyle kısa sürede 1 ton plastik kapağı...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
