BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Urla, hem kavuna hem eğlenceye doydu

Urla, hem kavuna hem eğlenceye doydu

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Nohutalan Kavun Festivali'nde binlerce Urlalı ve İzmirli biraraya gelip eğlendi

0Yorumlar
Urla, hem kavuna hem eğlenceye doydu
Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Nohutalan Kavun Festivali'nde binlerce Urlalı ve İzmirli biraraya gelip eğlendi. Üreticilerin de ürünlerini sergilediği Festival boyunca yaklaşık 2 bin adet kavun satıldı. Kavun yarışmasında ise en güzel tada sahip kavunlar seçildi. Festivalin her yıl büyüyerek sürdürdüklerini söyleyen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, "Festival ile hem üreticilerimiz aracısız satış yapıyor hem de vatandaşlarımız tarladan yeni koparılmış sağlıklı kavunları alıyorlar" dedi.



Nohutalan Köy Meydanı'nda düzenlenen Kavun Festivali'ne İzmir ve Çeşme'den de vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, köylülerin kurduğu stantlardaki ürünlerde kısa sürede tükendi. Nohutalan Kavunu'nun en büyük özelliğinin susuz olarak kendiliğinden yetiştiği ve bölgenin coğrafi konumu nedeniyle farklı bir aromaya sahip olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Türkiye'nin dört bir yanından Nohutalan Kavunu'na olan ilginin de arttığını vurguladı. 

HEDEF, KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER

Urla'nın tarım alanında önemli bir konuma sahip olduğunu ve tarımda yenilikçi bir vizyonla çalıştıklarını aktaran Başkan Oğuz, "Nohutalan Kavunu haricinde Urla Enginarı, Urla Bamyası bizlerin gurur kaynağı olan ürünlerimizden sadece bir kaçı. Önümüzdeki dönem gojiberry, stevia gibi katma değeri yüksek; hem yiyecek olarak tüketilebilin hem de endüstri de kullanılan bitkilerin yetiştirilmesini hedefliyoruz. Böylece üreticimiz çok daha fazla gelir elde edecek ve topraklarını satmak zorunda kalmayacak" diye konuştu.

EN GÜZEL KAVUN SEÇİLDİ....

Festivalde düzenlenen yarışma ile jüri üyeleri en güzel tada sahip kavunları seçti. Yarışmada birinciliği Asım Kızılata kazanırken, Turgut Eroğlu ikinci ve Nurettin Akova üçüncü oldu. Dereceye girenlere plaketlerini Urla Kaymakamı Önder Can, Belediye Başkanı Burak Oğuz ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak verdi. İlk üçe giren isimlerin kurduğu stanttaki kavunlar dakikalar içinde satıldı.   



BİN KİŞİ KATILDI

Nohutalan Kovun Festivali'ne Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Urla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Çakmak, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği Başkanı Akın Kazançoğlu ile yaklaşık bin kişi vatandaşlar katıldı.     


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

7 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

8 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

2 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

4 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce