BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Sağlık İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile maske genelgesi!

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile maske genelgesi!

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgede, açık alanda maske takma zorunluluğunun kaldırılırken 'Okul, hastane ve toplu taşımada maske zorunluluğu sürüyor' ifadeleri kullanıldı.

0Yorumlar
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile maske genelgesi!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan genelge valiliklere gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

Koronavirüs (Covid19) salgını sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin usul ve esaslar; salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda belirlenmektedir.

Sağlık Bakanlığının ilgi (a) yazısında; “Pandeminin geldiği noktada, salgının etkisinin azalması, aşılamanın yaygınlaşması, toplumsal hayatı eskisine oranla daha az etkilemesi ile birlikte alınan önlemlerin dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun her noktasında kısıtlama şeklinde değil bireysel düzeyde uygulanması önemli hale geldiği” vurgulanarak maske kullanımı, HES kodu ve PCR testi istenmesine ilişkin mevcut tedbir ve kuralların yeniden düzenlenmesi istenilmektedir.

Bu kapsamda;

1. UYGULAMADAN KALDIRILAN HÜKÜMLER;

1.1­ İlgili Bakanlık Genelgelerimizde; maske kullanımı, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test
sonucu ibrazı istenilmesine dair hükümlerin uygulanması 03.03.2022 tarihi itibariyle sonlandırılmıştır.

2. MASKE KULLANIMI;

2.1­ Bundan böyle açık alanlar ile sosyal mesafenin uygulanabildiği ve uygun havalandırma koşullarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zorunluluğu uygulanmayacaktır.

2.2­ Öte yandan yeni bir karar alınıncaya kadar; okul, hastane, sinema, tiyatro gibi kişiler arasında gerekli sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak gibi her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edilecektir.

3. HES KODU UYGULAMASINA SON VERİLMESİ;

3.1­ Alışveriş merkezleri (AVM), tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarının kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulaması yapılması uygulaması 03.03.2022 tarihi itibariyle sona erdirilecektir.

4. PCR TESTİ;

4.1­ Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ya da son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçakla seyahat gibi durumlarda istenilen negatif PCR test sonucu ibrazıistenilmesi uygulamasına 03.03.2022 tarihi itibariyle son verilecek ve bundan böyle Sağlık Bakanlığının ilgi (a) yazısı doğrultusunda hastalık belirtisi olmayan kişilerden PCR testi istenilmeyecektir.
Bu belge, güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

5. SINIR KAPILARINDAKİ UYGULAMA ESASLARI;

Sağlık Bakanlığının ilgi (b) yazısı doğrultusunda 03.03.2022 tarihinden itibaren sınır kapılarımızdan ülkeye girişte uygulanacak usul ve esaslar aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenecektir;

5.1­ Hava yolu ile sınır kapılarımızdan ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenler veya son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu ibrazı veya son 48 saat içinde alınmış negatif hızlı antijen testi ibraz eden kişilere karantina tedbiri uygulanmayacaktır.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Sağlık Haberleri

Tümü

Bakan Memişoğlu'ndan 'erken teşhis' açıklaması: 158...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "158 milyon kronik hastalık taraması gerçekleştirdik, 14,1 milyon...

12 gün önce

Diş Hekimi Sayısı Artıyor, Kalite ve İstihdam Geriliyor

Türkiye'de son yıllarda plansız biçimde artan diş hekimliği fakültelerinin, mesleğin geleceği ve...

1 ay önce

Karabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...

CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...

1 ay önce

Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...

Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...

1 ay önce

Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı

Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...

2 ay önce

11 yıldır bitirilemeyen hastaneye 380 milyon TL harcandı!

11 yıldır bitirilemeyen Selçuk Devlet Hastanesi’nin yarım kalan işlerinin 2023’teki 179,1 milyon...

2 ay önce

Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...

2 ay önce

‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Dilara Demirkan, 97...

3 ay önce

Menemen'de yeni hastane için ihale süreci!

Sağlık Bakanlığı, İzmir Menemen’de 50 bin metrekare kapalı alana sahip, deprem izolatörlü ve...

3 ay önce

Büyükşehir'den ikinci Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi

Konak Center'da yer alan İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezi'nde (İZSEM) açtığı Gönüllü Danışmanlık...

3 ay önce

Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz

Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...

3 ay önce

Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz

Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...

3 ay önce