'İlk Covid-19 aşıları kusurlu olabilir' uyarısı
İngiltere Aşı Görev Gücü Başkanı Kate Bingham, "İlk uygulanacak aşılar kusurlu olabilir ve herkes için faydalı olmayabilir"açıklamasında bulundu.
İngiltere Aşı Görev Gücü Başkanı Kate Bingham, ilk nesil yeni tip corona virüs (Covid-19) aşılarına karşı aşırı iyimser olunmaması gerektiğini belirterek, "İlk uygulanacak aşılar kusurlu olabilir ve herkes için faydalı olmayabilir." uyarısında bulundu.
Bingham, ünlü tıp dergisi Lancet için yazdığı makalede, tıp tarihinde hiçbir aşının Covid-19 aşısı kadar beklenmediğini belirtti.
Salgından kurtulmanın tek yolunun "aşılama" olduğunu kaydeden Bingham, ilk ortaya çıkacak aşılara aşırı iyimser yaklaşılmaması uyarısında bulundu.
Bingham, "İlk üretilecek aşılar muhtemelen mükemmel olmayacak. Yeni nesil aşılar kusurlu olabilir ve herkes için faydalı olmayabilir. Buna hazırlıklı olmalıyız." ifadelerini kullandı.
İNGİLTERE AŞI GÖREV GÜCÜ
İngiltere Aşı Görev Gücü, kamu ve özel sektör iş birliğinde potansiyel Covid-19 aşı çalışmalarını desteklemek, çalışmalara sağlanacak finansmanı harekete geçirmek ve klinik deneyleri takip etmek için halen hükümetin bilim danışmanı olarak görev yapan Sir Patrick Vallance tarafından kuruldu.
Aşı Görev Gücü'nde başkanlık görevini yürüten Kate Bingham, Başbakan Boris Johnson'a aşı çalışmalarıyla ilgili raporlar sunuyor.
OXFORD AŞISI
İngiltere'de Oxford Üniversitesi Jenner Enstitüsü ile Oxford Aşı Grubu iş birliğinde geliştirilen ve üretim lisansı İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından satın alınan aşı adayı "AZD1222" için İngiltere ve Hindistan’da 2'nci ve 3'üncü aşama, Brezilya, Güney Afrika ve ABD’de 3'üncü aşama klinik denemeler yürütülüyor.
Dünya çapında 30 bin sağlıklı gönüllü üzerinde test edilmesi hedeflenen aşı adayı için ABD 1,2 milyar dolar kaynak sağlarken, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri testlerin başarılı olması halinde şirketten 400 milyon doz aşı satın alma konusunda anlaştı.
Hindistan Serum Enstitüsü (SII) iş birliğiyle denemelerde kullanılmak üzere milyonlarca doz aşı üreten şirket, aşı adayının ekimin sonunda acil kullanıma hazır hale getirilmesini hedefliyordu.
-
Paylaş
-
-
-
-
-
-
-
-
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Covid, yeni mutasyonu ile gündemde: Vakalar son birkaç...
Türkiye genelinde geçtiğimiz ay içerisinde Covid vakalarının artış göstermesi kamuoyunun...
Kerem Kınık'ın ölümlü kazaya karışan kızı yüzde 100...
İstanbul Beykoz’da 9 Temmuz’da kullandığı otomobille bir motosiklete çarparak 17 yaşında Batın...
"Popon sepet gibi" diyen eş ağır kusurlu sayıldı
Zonguldak’ta yaşayan A.K., kocası E.T.’nin şişmanlığıyla alay ettiğini öne sürdü. Mahkeme çifti...
Sağlık Haberleri
TümüBakan Memişoğlu'ndan 'erken teşhis' açıklaması: 158...
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "158 milyon kronik hastalık taraması gerçekleştirdik, 14,1 milyon...
Diş Hekimi Sayısı Artıyor, Kalite ve İstihdam Geriliyor
Türkiye'de son yıllarda plansız biçimde artan diş hekimliği fakültelerinin, mesleğin geleceği ve...
Karabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...
CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...
Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...
Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...
Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı
Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...
11 yıldır bitirilemeyen hastaneye 380 milyon TL harcandı!
11 yıldır bitirilemeyen Selçuk Devlet Hastanesi’nin yarım kalan işlerinin 2023’teki 179,1 milyon...
Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...
‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Dilara Demirkan, 97...
Menemen'de yeni hastane için ihale süreci!
Sağlık Bakanlığı, İzmir Menemen’de 50 bin metrekare kapalı alana sahip, deprem izolatörlü ve...
Büyükşehir'den ikinci Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi
Konak Center'da yer alan İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezi'nde (İZSEM) açtığı Gönüllü Danışmanlık...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...