Uzmanlardan uyarı: Koronavirüs yılgınlığı artıyor
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele önlemleri, insanları korumak için alınıyor. Ancak psikiyatristler ve psikologlar, kısıtlamaların toplum ve ruh sağlığına oluşturduğu risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor.
DW Türkçe'den Elliot Douglas'ın haberine göre, Berlin'de haftalarca süren kar yağışının ardından aniden artan hava sıcaklığı, koronavirüs tedbirleri nedeniyle evlerinden çıkmayan binlerce kişinin, sokaklara, parklara akın etmesine yol açtı.
Oysa Almanya'da dört aydır, öngörülen istisnai durumlar hariç, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Zaruri ihtiyaçlar için açmalarına izin verilen süpermarket ve eczaneler gibi işletmeler dışındaki dükkanlar hala kapalı. Bireyler arası temaslar da ciddi şekilde sınırlandırılmış durumda.
Aslında halen yürürlükte olan bu kısıtlamalara rağmen, çok sayıda insan dışarda, sadece dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarına izin verilen restoran ve kafelerin önlerinde uzun kuyruklar oluşmuş durumda. Parklar ve sokaktaki insanların büyük çoğunluğu maskesiz.
Kısıtlamaların artık işe yaramadığı, insanların bunlara uymadıkları gözle görülebiliyor.
Vaka sayıları artıyor
Kovid-19 vaka sayılarındaki artış, önlemlere uyma oranının aslında gerilediğini de teyit eder nitelikte. Uzmanlar, Almanya'nın üçüncü bir dalgaya doğru yol aldığı uyarısında bulunuyor.
Almanya'da halkı koronavirüse karşı aşılama çalışmaları, ABD ve Birleşik Krallık'a kıyasla daha ağır ilerliyor. Bu arada virüs varyantlarının bulaşma oranı da artıyor, en dikkat çekeni de koronavirüsün İngiltere varyantı B.1.1.7. ve bu endişeleri daha da artırıyor.
Kısıtlamalara halk desteği azalıyor
Goethe Üniversitesi'nden Profesör Rolf van Dick, "Elimizdeki tüm veriler ve araştırma sonuçları, büyük çoğunluğun hala kurallara uyduğunu gösteriyor… Ama ben, kısıtlamaların sürmesi halinde, bu kurallara uymayan azınlığın artacağı görüşündeyim” değerlendirmesinde bulundu.
Kamu televizyonu ARD'nin, sonuçlarını 19 Şubat'ta açıkladığı bir kamuoyu araştırmasına göre, Almanya'da Kovid-19 kısıtlamalarının çok ileriye gittiği görüşünde olanların sayısı iki hafta öncesine kıyasla yüzde 5 oranında artarak, yüzde 27'ye yükseldi. Bir önceki ankette, alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyenlerin oranı da son ankette geriledi, yüzde 24'ten yüzde 16'ya düştü.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Uzman isimler Bornova’da çocuk eğitimini anlattı
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği panelde konuşan uzmanlar, çocuk gelişiminde her isteği yerine...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı
Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...
Sağlık Haberleri
TümüKarabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...
CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...
Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...
Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...
Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı
Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...
11 yıldır bitirilemeyen hastaneye 380 milyon TL harcandı!
11 yıldır bitirilemeyen Selçuk Devlet Hastanesi’nin yarım kalan işlerinin 2023’teki 179,1 milyon...
Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...
‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Dilara Demirkan, 97...
Menemen'de yeni hastane için ihale süreci!
Sağlık Bakanlığı, İzmir Menemen’de 50 bin metrekare kapalı alana sahip, deprem izolatörlü ve...
Büyükşehir'den ikinci Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi
Konak Center'da yer alan İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezi'nde (İZSEM) açtığı Gönüllü Danışmanlık...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...
DSÖ’den Ebola uyarısı: Bölgesel risk yüksek
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika’da yayılmayı...
Ebola salgını için acil durum uyarısı!
Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) ve Uganda’da yayılan Ebola salgınından...
