1 milyar TL’ye belediye sarayı
Pendik Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Cin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı örnek aldı. Yeni belediye binası adı altında üç yıl önce yapımına başlanan yavru sarayın toplam 1 milyar TL’ye mal olacağı ortaya çıktı.
BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, İstanbul’daki Pendik Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Ahmet Cin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gidiyor. 2021 yılından bu yana “Pendik Belediyesi Ana Hizmet Binası” adı altında bir yavru saray inşa ediliyor. Belediyenin 2025 yılında Performans Programı’nda belediye binasının maliyetinin 1 milyar TL olduğu açıklandı.
Pendik Belediyesi, 2021 yılından bu yana belediye binası için üç ayrı ihale yaptı. 2021’deki ilk ihale ile 136 milyon 250 bin, 2023’teki ihale ile de 289 milyon TL’lik sözleşmelere imza atıldı. 10 Ekim 2024’te düzenlenen üçüncü ihalenin ise sonucu henüz açıklanmadı.
2025’TE TAMAMLANACAK
Belediye binasına 1 milyar TL harcanmasına tepki gösteren Pencik Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Avukat Onur Uğurdan, “Yeni belediye binasının yapım süreci ve maliyetleri tam anlamıyla bir skandaldır. İlk olarak 2021 yılında 136 milyon 250 bin TL bedelle ‘anahtar teslim götürü bedel’ şeklinde ihale edilen proje, yüklenici firmanın işi tamamlayamaması üzerine feshedildi. Ardından aynı proje, belediyenin kendi iştiraki olan Penyapsan’a 289 milyon TL bedelle verildi. Ancak bu da yeterli olmamış olacak ki Performans Programı’nda binanın tamamlanması için 2025 yılı hedeflenmiş ve toplam maliyetin 1 milyar TL olduğu belirtilmiştir” dedi.
İSRAF BELEDİYECİLİĞİ
“Bu maliyet artışı ve projenin sürekli ertelenmesi, kamu kaynaklarının nasıl israf edildiğinin açık bir göstergesidir” ifadelerini kullanan CHP’li Uğurdan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Vatandaşın vergileriyle finanse edilen bu projede şeffaflık ve hesap verebilirlikten eser yoktur. Maliyetlerin neredeyse on katına çıkması, belediyenin finansal yönetimindeki ciddi zafiyetleri ortaya koymaktadır. Pendik gibi sosyoekonomik seviyesi düşük, nüfusu yüksek olan bir ilçe için tabiri caizse bir saray inşa etmek açık ve net şekilde israf belediyeciliğinin bir örneğidir. Özellikle emeklilerimiz ve öğrenci kardeşlerimiz için birçok faydalı yatırımlar yapılabilecekken bu denli bir mega bütçeyi binaya harcamak halktan kopukluğun en büyük göstergesidir. Gerçi bu halktan kopukluğu son yerel seçim çalışmalarında da açıkça gördük. Pendik’te pazarlara dahi inemediler, halkla bir araya gelmekten imtina ettiler. Dolayısıyla biz bu sözde itibardan tasarruf olmaz yaklaşımına karşıyız.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ege Bölgesi’nin 9 aylık ihracatı 33 milyar doları aştı
Ege Bölgesi'nin ihracatı 2026 yılının ocak-eylül döneminde yüzde 3,4 artışla 32 milyar 24...
AK Partili Çankırı'dan Başkan Yıldız'a ziyaret!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı,...
Muhalefete “gösteriş müptelası” demişti: Gözler saraylara...
Muhalefeti, “Gösteriş müptelası” olarak suçlayan Erdoğan döneminde Türkiye, “Saraylar ülkesi”...
Siyaset Haberleri
TümüCHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...
YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...
Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu
Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...
Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...
YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...
CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...
YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...
YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...
CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...
Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...
Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...
Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...
Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli bir araya geldi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Saray'da kabul etti. Görüşmenin...