Adaylık yoluna çıktı...AK Parti İzmir'de Sürekli dönemi sona erdi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, milletvekili aday adayı olmak il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sürekli “Sayın Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, aday adaylığı sürecini tamamladılar ve şahsımla da 3 kez görüşüldü. Bu görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanımızın olurları ile bu dönemde Aday Adaylığı konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı. Bende bugün itibari ile 4 yıldır sürdürdüğüm görevimden istifa ettim ve aday adaylığı başvurumu tamamladım." dedi.
EGE'YE BAKIŞ-Genel seçimlerin 14 Mayıs olarak netleşmesinin ardından siyasi isimlerden milletvekilliği adaylığı için istifalar gelmeye başladı.
AK Parti cephesinde uzun süredir gündemde olan 'İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin milletvekili adaylığı için istifa edeceği' söylentilerine açıklık getiren İzmir AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, milletvekili aday adayı yolunda yürümek istediğini belirterek, il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İL BAŞKANLIĞI GÖREVİMİ 4 YILDIR SÜRDÜRDÜM
Milletvekili adaylığını açıklamak için düzenlediği basın toplantısında konuşan Sürekli, "16 Nisan 2019 tarihinde atanmış bulunduğum il başkanlığı görevimi 4 yıldır sürdürdüm. Bu süreç uzun bir süreç. Bu süreçte çok öneml olayları birlikte yaşadık. Yerel seçimlerin bitiminde görev Cumhurbaşkanımız tarafından tarafıma bildirilmişti. İzmir'de kolları sıvayarak çalışmalarına başladık. İlk amacımız teşkilatımızın tüm dinamiklerini harekete geçirmekti. Teşkilatlarımız İzmir'de büyük bir güce ve kurumsal yapılara ulaşmıştı. İlk işimiz vefa çalışmalarını başlatmak oldu. Kurucular kurulumuz, geçmiş dönem il başkanlarımız ve milletvekillerimiz, geçmiş dönemde AK Parti İzmir'de kim görev aldıysa hepsine ulaşmaya çalıştık. Yaklaşık 5 bin kişi görev almıştı ve bunların bir çoğuna ulaştık. Bir kısmı ile toplu toplantılarda, bir kısmı ile 20-30'lu gruplar halinde toplantılar yaptık. Bu dönemde farklı çalışmalar yapmaya çalıştık ve umarım başarılı olmuşuzdur. Teşkilatlarda karınca modelini tekrar hayata geçirdik ve istikrarlı bir, şekilde aylarca son deprem sürecine kadar kesintisiz uyguladık. Karınca modelinin yanına bir de eş zamanlı çalışma modelini getirdik. 30 ilçemizde sırayla bir karınca modeli bir eş zamanlı çalışma metodları uyguladık. Dönemimizde en çok dikkat ettiğimiz konu süreklilikti. Bir yandan üye kaydı yaptık ve son 4 yılda 30 bin 240 üye kaydını gerçekleştirdik. Şu an 530 bin üye sayısına ulaştık. Bu kayıtları yaparken ilk defa online üyelik sistemini hayata geçirdik. Partimize farklı kesimlerde çok sayıda arkadaşımızın katıldığını gözlemledik. Gönül seferberliği kapsamında e, STK ziyaretleri, Şehit yakınları, gazi ve engellilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık" şeklinde konuştu.

AK PARTİNİN NEFERİYİM
Milletvekili Aday adayı başvurusunda bulunduğunu açıklayan Sürekli, ""Bir yandan da İzmir halkının bize verdiği muhalefet görevini de yapmaya çalıştık. Burada sloganımız yerinde muhalefetti. 16 tane yerinde basın açıklaması yaptık. Grek körfezde, gerek otobüs duraklarında gerekse Harmandalı çöplüğünde olduk.Bunlarda başarılı olduğumuzu da görüyoruz.Başta koku sorunu olmak üzere İzmir'in sorunları tüm kesimler tarafından kabul edilmiştir. inşallah çözüm de yerel seçimlerde AK parti iktidarına nasip olacaktır. 4 yıl uzun bir süreydi bu süre içinde pandemiyi, İzmir depremini gördük, kongrelerimiz yaptık ve son olarak aslın felaketini yaşadık.Bu arada seçim takvimi işledi ve 14 Mayıs olarak seçim tarihi Cumhurbaşkanımı olarak belirlendi. Yaklaşık 6 aydır AK parti teşkilatları seçime dönük çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Şu an AK Parti İzmir'in tüm kademleri seçime hazırdır. Sayın Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, aday adaylığı sürecini tamamladılar ve şahsımla da 3 kez görüşüldü. Bu görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanımızın olurları ile bu dönemde Aday Adaylığı konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı.Bende bugün itibari ile 4 yıldır sürdürdüğüm görevimden istifa ettim ve aday adaylığı başvurumu tamamladım. Bu bir süreç. Sayın Cumhurbaşkanımız bana bu partinin her kademesinde görev verdi. Mahalle başkanlığı olarak başladım, milletvekilliği ve il başkanlığı görevinde bulundum.Bu dönem itibari ile geçmiş dönem il başkanı ve milletvekili olarak AK Partinin neferiyim. İnşallah Cumhurbaşkanımız en yüksek oyla bir sefer daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu dönemi tek kelime ile özetlemem gerekirse 'uyum' olacaktır bu da. Allah herkese böyle bir veda nasip etsin” ifadesinde bulundu.
HER KİM GELİRSE BİZİM İL BAŞKANIMIZDIR
İstifasının ardından AK Parti İl başkanlığına kimin geleceği konusunda açıklama yapan sürekli,“AK Parti’de istikrar ön plandadır. Benim istifam AK Parti açısından bir şeyi değiştirmez. Teşkilat olduğu gibi görevine devam edecek. Şu anda tüzük gereği Nail Kocabaş Başkanımız atama yapılana kadar il başkanı olacak. Atama da en kısa sürede atama yapacaktır. Her kim gelirse bizim il başkanımızdır.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Bulut, adaylık tartışmalarına son noktayı koydu:...
CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana...
AK Partili Sürekli: Gençlerin siyasette daha çok yer...
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, saha çalışmalarını bu kez 5 ilçede...
Sağlıkçılardan “Beyaz Kod” çıkışı: “Bakanlık, verileri...
Sağlık Bakanlığı 2023 Faaliyet Raporu’nda yine "Beyaz Kod" yani sağlıkta şiddet verileri net...
Siyaset Haberleri
TümüÖzelleştirme tartışması İzBB Meclisi'nde: AK Partili...
Köprü ve otoyolların özelleştirme programına alınması Meclis gündemine taşınırken, AK Parti Grup...
Başkan Vekili Akın'dan İzBB'ye tepki: Yapıcı irade...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündem dışı bölümünde söz alan Güzelbahçe Başkan Vekili...
YENİ Partili Dalgıç'tan 'otoyol özelleştirmelerine' tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Çeşme Otoyolu’nun özelleştirilmesi gündeme geldi. YENİ...
MHP'li Altınkeser başkan vekilliği görevinden istifa etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı!...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026-2027 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada eğitim...
Butlan CHP'sinden 'kurultay' kararı: Temyiz incelemesi...
Butlan yönetimindeki CHP'nin Parti Sözcüsü Müslim Sarı, partisinin 38. Olağan Kurultay'a ilişkin...
AK Parti Urla’da dikkat çeken dönüş: İstifa ettirilen...
Ücretsiz yapılan tadilat için para alındığı iddiasıyla geçmişte partiyle ilişiği kesildiği öne...
Başkan Güç: "Delege seçimlerini başarılı bir şekilde...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
Utku Gümrükçü, 'yeniden yapılanma' sürecini anlattı:...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, partisinin İzmir’deki yeniden yapılanma sürecinde örgüt...
AK Partili Bursalı'dan yeni eğitim yılı mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde...
Tabela Kurultay Yapılmadan Değişebilir: YENİ Parti'de...
Siyaset sahnesine taze kan olarak giren YENİ Parti, henüz ilk kurultayını bile yapmadan...
CHP'li Gümrükçü'den 'Foça' çıkışı: CHP'lilerin oyları...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, İl başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında Foça...