BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset AK Parti'den İstanbul'a üç isim talip: "Probleme dönüşmes...

AK Parti'den İstanbul'a üç isim talip: "Probleme dönüşmesi muhtemel bir durum söz konusu"

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, AK Parti'de üç önemli ismin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) talip olduğunu belirterek bir endişesini dile getirdi. Çelik, "Probleme dönüşmesi muhtemel bir durum söz konusu. Yarış, 'ekipler çatışmasına' evrilecekmiş gibi bir hava seziyorum" dedi.

0Yorumlar
AK Parti'den İstanbul'a üç isim talip: "Probleme dönüşmesi muhtemel bir durum söz konusu"

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde önceki yıllara göre açıkça oy kaybı yaşadığı görülen AK Parti'de yerel seçim hesapları başladı.

İktidar partisi, özellikle İstanbul ve Ankara'yı ana muhalefetten geri almanın yollarını tartışıyor. Bu kapsamda şimdiye dek kulislerden birçok bilgi yansıdı.

 

3 İSİM ÖNE ÇIKTI

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik'e göre Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun isimleri İstanbul'da en öne çıkanlar arasında.

Bu üç ismin potansiyel aday adayları olduğunu ve kamuoyu oluşturmak için çalıştıklarını dile getiren Çelik, "Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) talipler. Kulislerde merak edilen bir soru daha var: 'Şu isim son gülerde çok öne çıktı, adaylık için işaret mi almış acaba?' Bu sorunun yanıtını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset yapma biçimi veriyor aslında" dedi.

 

"PROBLEME DÖNÜŞMESİ MUHTEMEL"

Çelik, şöyle devam etti:

"Erdoğan, teşkilatta temayül yoklaması, anketler ve isimlerin kamuoyu gücüne önem veriyor. Adayları belirlerken de acele etmiyor. Genellikle de son günlere kadar bekliyor. İsmi anılan, konuşulan isimler de Erdoğan'ın radarına girmek için çalışıyorlar. Bu da gayet normal.

Ancak benim dikkatimi çeken ve probleme dönüşmesi muhtemel bir durum söz konusu. AK Parti içinde başlayan İstanbul'a aday olma yarışı, 'ekipler çatışmasına' evrilecekmiş gibi bir hava seziyorum. Potansiyel adayların ekipleri gayet tabii işlerini yapıyorlar. Öne çıkma, gündeme gelme ve konuşulma çabaları rekabeti de beraberinde getiriyor. Fakat rekabet ortamı bir süre sonra 'adaycılık' kamplaşmasına dönüşebilir. Bunu gözlemliyorum.

Görüştüğüm bazı AK Partililerden de benzer yorumlar aldım. Konuştuğum üst düzey bir AK Partili, 'Yarış beklediğimden erken başladı. En azından Genel Merkez kongresinden sonra olur diye düşünüyordum. Arkadaşlarımız İstanbul'u geri almak için çok heyecanlılar. Bu çalışmalar tabanı da hareketlendiriyor. Havaya sokuyor. Ancak enerjimizi de tüketmememiz gerekiyor. (...)"



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Yeni Parti İzmir İl Kongresi: Çağatay Güç yeniden başkan...

Yeni Parti İzmir 1. Olağan İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren Kurucu İl Başkanı...

29 dakika önce

Başkan Yıldız'dan Atatürk portresi haberlerine tepki:...

CHP’den istifa ederek AK Parti'ye katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın makam...

5 saat önce

Çağatay Güç'ün yeni yönetim listesi belli oldu

Yeni Parti İzmir İl Örgütü 1. Olağan İl Kongresi’ni düzenliyor.  

5 saat önce

Özgür Özel Manisa’da: Asla kötülüğe teslim olmayacağız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin milletin talimatıyla kurulduğunu belirterek,...

6 saat önce

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci hakkında iddialar

AK Parti Urla İlçe Başkanı Selim Kalemci'nin düzenlediği çalışmalar eleştirilere konu olmaya...

6 saat önce

Başkan Eşki'den sendikalara Cemil Tugay eleştirisi:...

Yeni Parti İzmir İl Kongresi'nde dikkat çeken konuşmalardan birini Bornova Belediye Başkanı Ömer...

7 saat önce

AK Partili bir isme vermesi bekleniyordu: Başkan Tugay...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında meclisin yeni...

8 saat önce

Çağatay Güç kongrede konuştu: İzmir yeniden söz söylüyor

YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı Kongresi’nde...

9 saat önce

Yeni Parti İzmir'de il kongresi: Çağatay Güç tek aday

Yeni Parti İzmir İl Örgütü’nde kongre heyecanı yaşanıyor.

13 saat önce

Yeni Parti'de kurultay hazırlığı

Yeni Parti'de Parti Meclisi, 28 Ekim Çarşamba günü 1'inci Olağan Kurultay'ın tarihini belirlemek...

13 saat önce

Özgür Özel İzmir'e basın özgürlüğü yürüyüşe katılmak için...

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de basın özgürlüğü yürüyüşüne katılacak.

2 gün önce

2024'te rakiplerdi: Hamza Dağ'dan Başkan Tugay'a ziyaret!

2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti MKYK...

2 gün önce