AK Partili Boztepe'den dikkat çeken çıkış: Arsa spekülatörlerine inanmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Hüsnü Boztepe, Çiğli’de bazı bölgelerde spekülatörler, arsalar üzerinden rant kazanmaya çalıştığını söyledi. Boztepe, “Çiğli Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordinasyon içinde yürüttüğü plan revizyonları devam ederken birtakım kişiler türedi. Ankara’yı işaret eden ve daha fazla imar vaat edenlere kimse inanmasın.” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ilçe genelinde bazı yerlerde spekülatörler tarafından arsalar üzerinde oyunlar oynandığını söyledi. Boztepe, Çiğli Belediyesi’nin kent genelinde farklı noktalarda yaptığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli yürüttüğü revizyon imar planları sürerken, bazı isimlerin vatandaşın kapısını çalarak çeşitli vaatlerde bulunduğunu ifade etti.
- Bakanlık yetkilerini, vatandaşlara yalan yanlış bilgilerle sunmasına izin vermeyiz
AK Partili Boztepe şunları söyledi:
İmar planlarını bir kentte yerel idare yapar. Bunun dışında rezerv alan ya da riskli alan gibi faktörler devreye girdiğinde bakanlık konuya el atabilir. Gecekondu ve çarpık yapılaşmanın fazla olduğu ilçelerimiz arasında bulunan Çiğli’de ne yazık ki birtakım kişiler türedi. Yerel emlakçılar ve işbirlikçileri vasıtasıyla hareket eden bu isimler ‘belediye 7 kat imar veriyor, ben 12 kat alacağım’ gibi söylemlerle hareket etmeye başladı. İlçe belediyesini ve büyükşehir belediyesini devre dışı bıraktığını ima edenler, Ankara’da güya bakanlık yetkilerini devralmış gibi sözler veriyor. Yıllardır düzenleme ve imar çalışması bekleyen vatandaşlarımız kandırılmaya çalışılıyor. İktidar partisinin bir mensubu olarak şunu söylemek isterim ki hiç kimse vatandaşlarımızın arazilerine göz koyamaz. Başta partimizin yetkili organları, bakanlık bürokratları ve bizler siyasi iktidarı işaret eden, Ankara’yı gösteren her kimse karşısında dimdik dururuz. Kimsenin, bakanlık yetkilerini, buralara kadar gelip vatandaşlara yalan yanlış bilgilerle sunmasına izin vermeyiz. Bu kapsamda; Çiğli ilçemizin Köyiçi Mahallesi’nde bulunan Bahçelik Mevkii’ndeki hareketleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Organize bir şekilde bu harekete girişenler hukuk karşısında hesap verirler. Gerekirse, vatandaşın evine kadar giderek ‘arsaları bize satın ya da bizim ile kat karşılığı sözleşme yapın buralara bakanlıkta yüksek kat çıkartırım’ diyenleri kamuoyunda bu isimleri ve firmaları deşifre ederiz. Temel amacı ucuza yer toplamak ve kendisine rant sağlamak isteyenler karşılarında bizi bulurlar.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yıldır'dan 'çöp tesisi' alanına 'TOKİ' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yamanlar'da planlanan çöp tesisi alanına ilişkin dikkat...
İzBB'den kuraklığa dikkat çeken proje: Her damla suya...
İzmir’de kuraklığa karşı dikkat çeken proje hayata geçti. Gri su sistemiyle duş ve lavabo suları...
AK Partili Boztepe'den Kemalpaşa için yeni ÇED çağrısı!
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Kemalpaşa’daki Tarım ve Hayvancılık İhtisas Bölgesi’yle...
Siyaset Haberleri
Tümü18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
