AK Partili İnan: ''CHP'nin İzmir'de belediyecilikte eser siyaseti yok''
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir'de Tunç Soyer döneminin başarısız olduğunu, CHP yönetiminin kentti geriye götürdüğünü bildiği için belediye başkanlarının yüzde 85'ni değiştirdiğini belirterek, ''CHP'nin İzmir'de belediyecilikte eser siyaseti yok' . Varsa yoksa onların kendi hesaplaşmaları var.'' dedi.
Bayraklı'da bulunan Uşak Banazlılar Derneği'ni ziyaret eden İnan, İzmir'in 25 yıldır CHP'li yerel yönetimler tarafından yönetildiğini, yönetimin beklediği hizmetleri alamadığını söyledi. İzmirlilerin CHP'ye yoğun destek verdiklerini hatırlatan İnan, "Maalesef CHP'li yöneticileriniz yaşadığınız bu mahalleleri hep ihmal ettiler. Karşımızdakiler istemezükçü, sürekli siyaseti yapıyorlar. Gelin hep beraber şu sporu siyasetini ortadan kaldıralım. Ve kronikleşmiş bu sıkıntıyı da giderelim." dedi.
Tugay, belediye çalışanlarının maaşlarını bile ödeyemedi
İnan, kişinin kendisinden bazı taleplerde bulunduğunu, bunların çözümünün CHP'li belediyeler tarafından yapılmasının ancak yapılmadığını anlattı. Yerel seçimlerden sonra 4,5 yıl seçim geleceğini hatırlatan İnan, "Orada da Türkiye'nin, İzmir'in ve Bayraklı'nın yeniden inşası için bir kereliğine de olsa bize şans verin. Ama bir dönem AK Parti'ye destek vererek bir de bizi deneyebileceğimizi hatırlatan İnan, Büyükşehir Belediyesinde Hamza Dağ, Bayraklı'da ise Bilal Kırkpınar için sizden destek istiyorum." şeklinde konuştu. İnan, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabilir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın görev süresi boyunda ilçede hizmet yapmadığını, belediye çalışanlarının maaşlarını bile ödeyemediğini iddia etti.
Büyükşehir belediyesine atıyorlar; Gayet basit ve başarısız
"CHP Karşıyaka'nın ekonomisini yönetemeyen, birisini büyükşehir belediye başkanı yaptı" diyen İnan, şunları kaydetti: "Tunç Soyer dönemi oldukça başarısızdı. Onlar da İzmir'e ne kadar geriye gittiklerini biliyordu. Büyükşehir ile birlikte 19 ilçe belediyesi başardılar. Yani, başkanlarının yüzde 85'ni değiştirdiler. Adam başarılıysa, vatandaş gönlüne girdiyse, icraatları güçlüyse çalışıyorum. Değiştirilir mi? Değiştirilmez. Çünkü İzmir'de belediyecilik yok. Eser siyaseti yok. Varsa yoksa onların kendi hesaplaşmaları var. Bugün yeni bir genel başkanlar seçtiler. Özgür Özel. Ona aile vefayı ödemeleri için bir büyükşehir belediye başkanı atıyorlar.Çok basit ve başarısız.Bayraklı Belediye başkanından değiştirildiler.Kim olup olmadığının bilgileri.Bölgelerin açıkladığı 15'e yakın ilçe belediye başkanının öğeleri şu an kendisi dahi oy kullanamayacaktır bunu biliyor mu? O nedenle bu sorumlulukla sanığa gitmemiz gerekiyor."
Daha yaşanabilir bir ilçe yaratmak için çalışıyoruz.
İnan, belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında bunu İstanbul'da en iyi şekilde kanıtladığını anlattı. Bayraklı Belediye Başkan adayı Kırkpınar'ın da projelerinin hazır olduğunu, daha yaşanabilir bir ilçe yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Toplantıya telefon ile bağlanması Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da hemşehrilerden Dağ ve Kırkpınar için destek istedi. Yamanlar Mahallesi'nde esnaf ziyareti yapan İnan, kadınlarla sohbet etti, yaklaşan seçimlerde destek istedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili İnan'dan 'Çeşme Projesi' çağrısı: Gelin ortak...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de açılış töreninde...
Tugay'ın istifasına AK Partili İnan'dan açıklama: CHP...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın CHP’den istifasının ardından açıklama yapan AK...
AK Partili İnan'dan Özgür Özel'e: Senin genel başkanlığın...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın CHP Genel Başkanı Özgür...
Siyaset Haberleri
Tümü18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
