BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset AK Partili Kişili'den Büyükşehir'e çöp tesisi çıkışı

AK Partili Kişili'den Büyükşehir'e çöp tesisi çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Kişili, kentte tartışmalara konu olan katı atık bertaraf tesisi konusunda belediyenin yeterli çalışma yapmadığını dile getirdi.

0Yorumlar
AK Partili Kişili'den Büyükşehir'e çöp tesisi çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Kişili kentte sorun olan katı atık bertaraf tesisi konusunda belediyenin yeterli çalışma yapmadığını dile getirerek eleştirilerde bulundu.

Kişili, “Belediye Başkanı Cemil Tugay yer arıyorsa bilimsel destek aldığı ve belediyenin yıllarca ortak çalıştığı üniversitelerin raporlarını iyi okusun. İzmir’de en uygun yerin Bornova ve Kemalpaşa arasındaki eski taş ocakları arazilerinin olduğunu görecektir. Karşıyaka Yamanlar’da ortaya atılan su kaynakları meselesi de gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın geçmişten gelen sorun ve problem gibi anlattığı çöp tesisi meselesinde enkaz edebiyatı yapmayı bırakması gerektiğini ifade eden AK Partili Kişili İzmir’i kesintisiz 20 yıl CHP’li belediyecilik anlayışının yönettiğini vurguladı. Kentte büyük yaşamsal sorunlara sebep olan atık ve çöp meselesinde topu bakanlıklara ve hükümete atmanın bahane olduğunu ifade eden Kişili, belediyelerin su faturalarını şişiren katı atık bedeli tespitinde aynı duyarlılığı göstermediğini ve fahiş fiyatları meclis gündemlerine almak istediklerini belirtti.

AK Partili Kişili'den Büyükşehir'e çöp tesisi çıkışı

"İZMİRLİLER, TEMİZLİK KONUSUNDA SINIFTA KALAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA MARUZ KALIYOR"

AK Partili Kişili şunları söyledi:

“İzmir ne yazık ki yıllardır çöp, katı atık, koku gibi çevre felaketleriyle gündeme geliyor. Bir yandan susuzlukla boğuşan İzmirliler diğer yandan en temel konu olan temizlik konusunda sınıfta kalan belediyecilik anlayışına maruz kalıyor.  Katı atık bertaraf tesisine yönelik palyatif çözümler yerine toptan anlayışla konuya yaklaşması gereken belediye yönetimi ne yazık ki en başta kendi partisine mensup belediye başkanlarını ikna edemiyor.  Belediyeleri ve meclislere bilgi verip sorunun çözümünü masaya yatırması gereken anlayış adeta kaptı kaçtı zihniyetinde farklı yerlerde arazi peşinde koşuyor.

Çiğli’de yıllardır vahşi depolama yapılan Harmandalı için verilen “döküm yapılamaz” yönündeki mahkeme kararının arkasından dolanmayı çözüm yolu olarak gören Büyükşehir yönetimi artık bilimsel verilerle çalışmaları hızlandırmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöpleri dökeceği yer Menemen’in tarım arazileri değildir. Tarım ve hayvancılığın öne çıktığı, fıstık başta olmak üzere birçok tarımsal ürüne ev sahipliği yapan köyleri baskı altına almaya çalışan anlayışın sonuçları ne olursa olsun karşısında duracağız.

BAŞKAN TUGAY'A ÖNERİLER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a önerimiz; belediyenin yıllardır danışmanlık ve bilimsel destek aldığı üniversitelerin raporlarını okumasıdır.  Belediyeye verilen birçok raporda;  katı atık bertaraf tesisi için en uygun yerin Kemalpaşa ve Bornova bölgesindeki eski taş ocakları olduğu vurgulanmıştır. Dönemin geçmiş belediye başkanlarının da çağrıları, arazinin uygunluğuna yönelik söylemleri arşivlerde durmaktadır.

Sayın Cemil Tugay’ın bir dönem yönettiği Karşıyaka’da daha önce Büyükşehir tarafından yapılmak istenen Yamanlar’daki tesisin teknik olarak bir sorunu bulunmamaktadır. Belediye yönetiminin sızdırmazlık raporu alarak geçmişte son işlemleri tamamladığı arazide olduğu söylenen su kaynakları konusu gerçeği yansıtmamaktadır. Yamanlar’daki Karagöl Tabiat Parkı gibi su kaynaklarına kilometrelerce uzak olan arazi Karşıyaka Belediyesi’nin şantiye tesislerinin üst kısımlarında yer almakta, ulaşım açısından da sorun teşkil etmeyecek konumdadır. Su kaynakları  ve suyun kullanımı konusunda mangalda kül bırakmayan Sayın Tugay’ın İZSU tarafından yapılması gereken Bostanlı Barajı’na ilişkin varsa fikri kamuoyu tarafından merak edilmektedir. Her fırsatta sorumluluğu DSİ gibi güzide kurumlara yükleyen Tugay’ın kendi kurumlarının kitapçıklarında yer alan projeleri okuması da elzemdir”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Mustafa Sarıgül, YENİ Parti'den istifa etti!

YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

11 saat önce

CHP İzmir'den '29 Ekim' çıkarması: Yıkılmadık, asla...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak amacıyla...

1 gün önce

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde elektrik krizi: Başkan...

YENİ Parti İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı...

1 gün önce

Özlale’den Kamu Denetçiliği Kurumuna fon krizi sorusu

Ümit Özlale, TBMM bütçe görüşmelerinde fon vurgunuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru...

2 gün önce

Eski ilçe başkanından kurultay sonrası sert çıkış:...

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultay delegesi listesine alınmamasının...

2 gün önce

CHP'li Gülsever'den 'sosyal devlet' çağrısı: Hiçbir çocuk...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Tivi6’da yayımlanan Sözün Özü programında...

2 gün önce

YENİ Partili Yücel'den 2027 bütçesine tepki: Bunun adı...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2027...

2 gün önce

YENİ Parti kurultay tarihi belli oldu!

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, YENİ Parti 'nin kurultay tarihinin 14 - 15 Kasım olduğunu...

2 gün önce

CHP'li Gümrükçü: Çeşme’nin Rant Uğruna Talan Edilmesine...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme’de meslek odalarını ziyaret etti...

2 gün önce

Yeni Partili Ösen'den Tugay'ın ziyaretlerine ilişkin...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Ulaştırma ve Altyapı Bakanı...

2 gün önce

Antalya'da 3 İlçe Belediye Başkanının AK Parti'ye...

Antalya’da CHP’li 3 belediyenin daha AK Parti yönetimine geçebileceği iddiası siyaset...

3 gün önce